Nauji kompiuteriai – ir keturioms Klaipėdos progimnazijoms

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) praneša, kad per kovą ir balandį mokyklas turėtų pasiekti 4,4 tūkstančio naujų kompiuterių su programine įranga – stacionarių, nešiojamųjų, planšetinių. Jiems pirkti ŠMSM praėjusių metų pabaigoje skyrė 3,9 mln. Eur.

Nuo 2020-2021 metų, atnaujinus informatikos ugdymo programas, integruotai informatikos pradmenų mokysis visi šalies pradinukai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teigiama, jog skirstant kompiuterius vienas iš prioritetų bus teikiamas mokykloms tų savivaldybių, kurios taip pat aktyviai prisideda prie savo mokyklų kompiuterizavimo, taip pat švietimo įstaigoms, kurios informatikos moko ar planuoja mokyti pradinių klasių mokinius. Šiais mokslo metais tokių mokyklų šalyje yra 100, nuo kitų mokslo metų prie jų turėtų prisijungti dauguma Lietuvos mokyklų.

Tarp minėtų šimto mokyklų – ir keturios Klaipėdos progimnazijos: Gedminų, Liudviko Stulpino, Martyno Mažvydo ir Simono Dacho.

Be to, kompiuterius gaus ir šios Klaipėdos regiono mokyklos: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, Gargždų „Minijos“ progimnazija, Kretingos Marijono Daujoto progimnazija, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla, Šilutės r. Švėkšnos „Saulės“ gimnazija bei Mosėdžio gimnazija, esanti Skuodo rajone.

Numatoma, kad nuo 2020-2021 metų, atnaujinus informatikos ugdymo programas, integruotai informatikos pradmenų mokysis visi šalies pradinukai, o 5-10 klasėse skaitmeninės technologijos bus integruojamos mokant visų dalykų, kartu liks ir atskiras dalykas – informatika. Teigiama, jog siekiama, kad mokiniai problemas spręstų pasitelkdami technologijas, ugdytų kūrybinius ir  inžinerinius įgūdžius bei informatinį mąstymą.

ŠMSM nuo 2015 m. mokyklų kompiuteriams įsigyti skyrė 9,7 mln. Eur. Mokyklos jau naudoja beveik 100 tūkst. kompiuterių.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Mokyklos turi kompensuoti dėl tarpinio patikrinimo prarastą atostogų dieną

Moksleiviams skundžiantis, kad dalis ugdymo įstaigų atsisako kompensuoti dėl tarpinio patikrinimo prarastą atostogų dieną, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Kompiuterinis žaidimas padės ugdyti medijų ir informacinį raštingumą

Baltijos šalių jaunimo medijų ir informacinio raštingumo gebėjimai bus ugdomi pasitelkus kompiuterinį žaidimą. Pirmoji interaktyvaus įrankio versija buvo pristatyta švietimo ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

ELTA

Ministras: tolesnis mokytojų streikas – betikslis, kitais metais daugiau lėšų nebus

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas kartoja, kad nebėra finansinių galimybių atliepti visus streikuojančių mokytojų reikalavimus. Todėl Andriaus Navicko ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This