Socialdemokratai: pirmiau investicijos į žmogų, o tik po to į asfaltą

Politinė reklama

Lilija Petraitienė, LSDP Klaipėdos skyriaus pirmininkė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2019-03-01

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kovo 3 dieną kiekvienas klaipėdietis gali pasinaudoti savo teise pasirinkti ir išsirinkti tuos politikus, kurie ateinančius ketverius metus priiminės sprendimus dėl jo kasdienio gyvenimo reikalų. Dėl didelės pasiūlos žmogui, mažiau besidominčiam miesto visuomeniniu gyvenimu, išsirinkti tikrai nelengva.

Juo labiau, kad visos gausiai prisisteigusių partijų ir politinių judėjimų programos žada gyventojams tikrai reikalingus dalykus: sutvarkyti kiemus, eismą, mažinti taršą, kelti ekonomiką, grąžinti žmones į Klaipėdą ir t.t. Kaip nepasiklysti tarp gausybės atsiradusių naujų pranašų – rinkimų komitetų ir dosnių pažadų?

Kuo mes skiriamės nuo kitų? Vertybėmis. Pagarba žmogui, socialinis teisingumas, solidarumas, lygybė, bendruomeniškumas – tai pamatinės mūsų vertybės. Mes tikime žmogumi.

Ta pati panelė, tik kita suknelė

Ne paslaptis, kad beveik visos Lietuvos politinės partijos išgyvena sunkų susiskaldymo ar atsiskyrimo laikotarpį, o tai – gera dirva steigtis įvairiausio „plauko“ komitetams.

Kodėl drįstu abejoti komitetais? Nes jie – vienos dienos madingi dariniai, kur susiburia įtakingi ir turtingi asmenys (net su kriminaline praeitimi), nenešantys jokios politinės atskaitomybės ir atsakomybės. Jie susiburia, kad ateitų į valdžią ir susitvarkytų savo verslo reikalus, o paskui išsivaikščiotų į atskiras grupes pagal naudingumo sau kriterijus.

Jiems, skirtingai nuo politinių partijų, nereikia atsiskaityti prieš visuomenę, o artėjant kitiems rinkimams jie vėl sukurs naują komitetą su skambiu „pokyčių ar proveržių“ pavadinimu ir vėl dalins pažadus. Taigi – ta pati panelė, tik kita suknelė.

O politines partijas už savo įsipareigojimų nevykdymą rinkėjai nubaudžia, nusviesdami jas į politikos užribį permąstyti klaidas ir pasitaisyti.

Girdžiu jau skaitytojo klausimą „O kuo geresni Jūs, socialdemokratai? Taip pat suskilę…“. Dažnas klaipėdietis manęs klausia, kas, kur, kuri čia tikroji socialdemokratų partija? Atsakau. Lietuvos socialdemokratų partija nesuskilo, atskilo tik dalis socialdemokratų partijos Seime elito, kad išsaugotų gautus valdžios postus.

Sukurtas darinys su intarpu „socialdemokratų darbo“, su darbu, deja, neturi jokio ryšio. Nebent tai galima susieti su perviliotais darbo partijos nariais.

Galiu pasidžiaugti, kad iš Klaipėdos socialdemokratų į naują darinį perėjo tik vienas narys, kuris ir pas mus buvo tik laikinai priklydęs. Didžiuojuosi Klaipėdos socialdemokratais, nes mūsų nariai nesusvyravo, nesuabejojo, ir, kaip sakoma, „atskyrė grūdus nuo pelų“.

Į rinkimus – atsinaujinę, bet neišdavę vertybių

Mes, Klaipėdos socialdemokratai, į savivaldos rinkimus einame atsinaujinę bei atjaunėję. Mūsų komandos branduolys – ir brandūs, turintys gyvenimiškos, o taip pat politinės patirties, kaip mūsų kandidatas į merus Benediktas Petrauskas, ir jauni, energingi, veržlūs, atsakingi žmonės, įvairių sričių specialistai.

Būtent su atsinaujinusia, stipria komanda mes kviečiame klaipėdiečius kartu kurti gyvenimą čia, Klaipėdoje.

Šiandien mes kaip niekada esame susitelkę ir stiprūs, pasitikintys savo jėgomis ir vis labiau sąmoningu savo rinkėju.

Kuo mes skiriamės nuo kitų? Vertybėmis. Pagarba žmogui, socialinis teisingumas, solidarumas, lygybė, bendruomeniškumas – tai pamatinės mūsų vertybės. Mes tikime žmogumi.

Mūsų prioritetas – investicijos į žmogų, kuris yra viso ko pagrindas: jis stato miestą, kuria jo istoriją. Žmogus ir bendruomenė. Ir mūsų jaunos, veržlios, patyrusios komandos tikslas – keisti Klaipėdos kursą ir atsigręžti į klaipėdiečius bei jų poreikius.

Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai bunda. Jie buriasi į bendruomenes, vis aktyviau ir drąsiau išsako savo nuomonę ir kritiką miesto valdžiai, parengia išsamias miesto strateginio veiklos plano, biudžeto analizes, atskleidžia valdžios gudravimus ar sąmoningas klaidas. Pagaliau po daugiau kaip 20-ties liberalų monolito valdymo metų Klaipėdoje, kai egzistavo viena nuomonė ir viena tiesa, o išdrįsusiems aktyvistams reikšti kitą nuomonę buvo pirštu pasukiojama prie smilkinio, suprask „kvailys esi“, ateina virsmas, ir gyventojų, susibūrusių į bendruomenes, jau niekas nenutildys.

Pagrindinis partneris – bendruomenė

Džiaugiamės, kad pagrindinis mūsų partneris, padėsiantis užtikrinti sąžiningą ir skaidrų miesto valdymą, bus susitelkusi ir reikli klaipėdiečių bendruomenė.

Kaip spręsime gyvenamosios aplinkos sutvarkymo: automobilių stovėjimo kiemuose ir vaikų žaidimo aikštelių įrengimo, kiemų apšvietimo, taip pat viešųjų miesto erdvių, parkų sutvarkymo klausimus? Visus šiuos darbus mes planuosime ir atliksime kartu su jumis, įtraukdami bendruomenes į sprendimų priėmimą, įsiklausydami į gyventojų nuomonę ir jų iniciatyvas.

Mūsų tikslas yra skaidri, socialiai atsakinga politika – investicijos į socialinius projektus, švietimą ir saugią, sveiką aplinką.

Aš, kaip savivaldybės Tarybos narė, visa savo esybe kovoju prieš miesto valdžios pastangas investicijas lengva ranka nukreipti pirmiausia į kietuosius projektus: galimybių studijas, kurios kainuoja šimtus tūkstančių eurų ir nugula amžiams į stalčius, į asfaltą, kurį kasmet naujai lopome (Kelių direkcija net nusipirko asfalto storio matuoklį, kad pristabdyti pinigų „užasfaltavimą“), utopinius subrangintus Bastiono tiltus ir „Park & Ride“ automobilių parkavimo aikšteles, kurios stovi tuščios ir t.t.

Aš visada klausiu kolegų politikų: „O kas gi naudosis tramvajais ir tiltais, jei Klaipėda kasmet tuštėja ir mažėja?“

Svarbiausia – socialinė politika

Kokios aistros dėl biudžeto lėšų taupymo užverda ir liejasi aimanos bei gąsdinimai dėl biudžeto sužlugdymo, kai svarstomi socialiniai projektai?! Moksleivių popamokinės veiklos užtikrinimas, vaikų vasaros poilsio organizavimas, socialinių paslaugų pagyvenusiems, seniems, vienišiems ir neįgaliems klaipėdiečiams poreikio užtikrinimo finansavimas pasirodo besąs visai nesvarbus…

Todėl mes, socialdemokratai, savo programoje akcentuojame: pirmiausia – investicijos į žmogų. Nuo kūdikio, pradinuko, moksleivio iki senjoro.

Noriu pasidžiaugti, kad šioje kadencijoje visgi pavyko padidinti vaikų vasaros poilsio stovyklų organizavimo finansavimą iki 100 tūkst. eurų ir atsakingų frakcijos kolegų paramos dėka pasiekti, kad būtų parengtas sprendimo projektas nuo rugsėjo 1-os dienos įdiegti (Vilniaus miesto pavyzdžiu) lengvatinį metinį pradinuko bilietą, per metus kainuosiantį 13,50 Eur (suteikiama 95 proc. nuolaida bendrojo ugdymo mokyklų 1-4 klasių mokiniams (palyginimui – dabar lengvatinis bilietas moksleiviams kainuoja 5,40 Eur per mėnesį) viešajame miesto transporte.

Klaipėdą kurkime kartu: pasirūpinkime visais nuo kūdikio, šeimų iki senjoro!

Prašome Jūsų gerbiami klaipėdiečiai Palaikymo, balsuoti už Socialdemokratų sąrašą Nr 4.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP Klaipėdos m. skyriaus rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 2019/02024

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”71131,71132,71133,71134,71135,71136,71137,71138,71139,71140,71141,71142,71143,71144,71145,71146,71147,71148,71149,71150,71151,71152,71153,71154,71155,71156,71157,71158,71159,71160,71161,71162,71163,71164,71165,71166,71167,71168,71169,71170″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This