Vakarų laivų gamyklos 50-mečio šventėje – ir Marijonas

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė penktadienio vakarą „Švyturio” arenoje paminėjo 50-ies metų jubiliejų – surengė šventę darbuotojams ir jų šeimos nariams.

Į areną susirinko apie 3,5 tūkst. žmonių, nes buvo pakviesti ne tik dabartiniai VLG įmonių grupės darbuotojai, jų šeimos nariai, bet ir buvusieji.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VLG įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika pabrėžė, kad įmonės istoriją kuria ne kas kitas, o jos darbuotojai. Šiuo metu yra 12 žmonių, kurie  įmonėje dirba vos ne nuo jos įkūrimo pradžios – daugiau nei 45-erius metus.

Šventinio renginio metu buvo paskelbti ir apdovanoti rinkimų „50-mečio darbuotojas“ nominantai. Labiausiai nusipelniusius ir šio vardo vertus kolegas rinko patys VLG įmonių grupės darbuotojai. Rinkimams pasiūlyti net 148 kandidatai. Suskaičiavus balsavimo biuletenius, išrinktas 21 nominantas. Dar 2 pasiūlė specialiai rinkimams sudaryta komisija.

Už ilgametį, profesionalų, atsakingą ir kruopštų darbą kolegos įvertino Liolią Dubrovą, Viktorą Prudnikovą, Valentiną Zujevą, Valerijų Spiridonovą, Antaną Lekį, Aleksandrą Pajevą. Jie VLG įmonių grupėje jau dirba nuo 25 iki 47 metų.

Už lyderystę, profesionalumą, žinių perdavimą naujokams ir jaunosios kartos ugdymą apdovanoti Algirdas Reliūga, Igor Peunov, Marius Piktužis, Aleksandr Žvalikovskij, Sigitas Putrius, Danielius Munius. Šie darbuotojai prisidėjo prie gausaus būrio jūrinės inžinerinės pramonės specialistų tobulėjimo.

Neliko nepastebėti Algimanto Dirgėlos, Vitalijaus Frolovo, Leonido Smirinenkos, Glebo Martynovo, Viačeslavo Čumakovo atsidavimas savo įmonei, veiklai ir profesijai, pastabumas, empatija ir pagarba žmonėms, rezultatų siekimas, profesionalumas ir lyderystė, nuopelnai, vystant jūrinę inžinerinę pramonę.

Už veržlumą, pozityvų ir nuoširdų bendravimą, kūrybiškumą ir vidinės kultūros stiprinimą, kantrybę, taktiškumą ir norą padėti apdovanoti Benjamina Plauškienė, Vidmantas Mockus, Osvaldas Rupšys, Valdemaras Valiūnas, Vytautas Mickus, Edmundas Lukauskas.

Neužmiršti ir buvę ilgamečiai VLG įmonių grupės darbuotojai. Už indėlį, kuriant įmonę, atsidavimą, ilgametį darbą įvertinti Romutis Radavičius, Stasys Rindeikis, Stasys Muižys, Algirdas Česonis, Nikolaj Dodonov, Ana Karpenko.

VLG įmonių grupę ir jos darbuotojus solidžios sukakties proga sveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, kunigas, pranciškonų vienuolis brolis Benediktas, įteikęs A. Šileikai angelo Gabrieliaus ikoną.

Visa arena A. Šileikos prašymu tylos minute visa arena pagerbė prieš keletą mėnesių nelaimingo atsitikimo metu žuvusius du darbuotojus.  VLG įmonių vadovas pažadėjo, kad jis ir visi vadovai dės visas pastangas, kad tokios nelaimės niekada nebepasikartotų.

Šventinį renginį vainikavo Marijono Mikutavičiaus koncertas.

ISTORIJA

VLG veiklos pradžia laikoma 1969 m. kovo 1 d., kai pietinėje miesto dalyje buvo atidaryta „Vakarų laivų remonto“ įmonė.

2001 m. pastarosios kontrolinį akcijų paketą įsigijo Estijos koncernas „BLRT Grupp”, dabar vienijantis daugiau kaip 50 įmonių aštuoniose šalyse. 

2003 m. „Vakarų laivų remonto“ įmonė buvo sėkmingai pertvarkyta į VLG įmonių grupę, kurią tuomet sudarė 17 bendrovių. Iki tol buvę įmonės padaliniai tapo skirtingų veiklos sričių operatoriais.

Dabar VLG įmonių grupė vienija 20 skirtingos specializacijos įmonių. Ji teikia visas su laivo gyvavimo ciklu susijusias paslaugas: išsaugojo ir toliau plėtoja tradicinę laivų remonto veiklą, įsisavino laivų projektavimą ir statybą, gamina technologiškai sudėtingas didelių gabaritų konstrukcijas, skirtas naftos ir dujų gavybos bei atsinaujinančiosios energetikos rinkoms, vykdo krovinių saugojimo veiklas ir jūrų krovinių krovą.

Šiuo metu VLG įmonių grupėje dirba apie 2 tūkst. darbuotojų. Skaičiuojama, kad dar mažiausiai tūkstantis darbo vietų sukuriama, perkant prekes ar paslaugas iš kitų įmonių.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”72065,72066,72067,72068,72069,72070,72071,72072,72073,72074,72075,72076,72077,72078,72079,72080,72081,72082,72083,72084,72085,72086,72087,72088,72089,72090,72091,72092″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This