„Klaipėdos vanduo”: pokyčiai tebevyksta

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo”„sostų karų” istorijoje padėtas dar vienas taškas. Antradienį vykusio įmonės akcininkų susirinkimo metu iš Stebėtojų tarybos buvo atšauktas jai iki šiol pirmininkavęs Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

AB „Klaipėdos vanduo” įvykusios permainos yra tik laikinos – naujus įmonės valdymo organus vis tiek jau ilgai netrukus formuos naujoji miesto valdžia. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak akcininkų susirinkime Klaipėdos savivaldybę atstovavusio jos administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, į susirinkimą atvyko tik jis – Klaipėdos rajono (priklauso 13 proc. akcijų) ir Neringos savivaldybės (0,93 proc. akcijų) atstovų nebuvo.

„Balsavau už Artūro Šulco atleidimą kaip ir buvo parašyta Savivaldybės administracijos direktoriaus įgaliojime”, – sakė vedėjas.

Pasak E. Simokaičio, jis pagal tą patį įgaliojimą balsvo ir už tai, kad vietoje A. Šulco į Stebėtojų tarybą būtų paskirtas kadenciją baigiančios miesto Tarybos narys liberalas Saulius Liekis. Jis į naują miesto Taryba perrinktas nebuvo.

Dar eidamas „Klaipėdos vandens” valdybos pirmininko pareigas buvęs įmonės vadovas Leonas Makūnas miesto Tarybos narius raštu buvo informavęs, kad S. Liekio siūlymas į Stebėtojų tarybą gali būti neteisėtas, nes esą nebeatitinka nuo pernai rudens įsigaliojusios Vyriausybės patvirtintos tvarkos.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas inicijavo A. Šulco atleidimą iš Stebėtojų tarybos narių, nes šis esą nevykdo akcininko valios atšaukti iš valdybos „Fotum Klaipėda“ vadovo Tomo Eikino, kuris neva nebeatitinka nepriklausomumo kriterijų. Pats T. Eikinas „Atvirai Klaipėdai“ buvo sakęs, kad tokie argumentai yra visiškai nepagrįsti.

„Klaipėdos vandens“ Stebėtojų tarybą dabar sudaro mero komandos žmonės, į naujos kadencijos miesto Tarybą išrinkti Arvydas Cesiulis, Artūras Razbadauskas, rinkėjų palankumo nebesulaukęs Rusų aljanso atstovas Andrej Kugmerov, tokio paties likimo ištikti liberalai Audrius Vaišvila ir Vygantas Vareikis bei Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, rinkėjų valia nebeteksiantis šio posto.

„Klaipėdos vanduo“ šiuo metu taip pat vykdo naujojo įmonės vadovo paieškos procedūras. Jį tvirtins įmonės valdyba. Ją sudaro „Klaipėdos vandens“ Pardavimų departamento direktorė Eglė Alonderienė, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė, T. Eikinas, Dainius Budrys ir įmonės Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorė Jūratė Spudulienė.

5 Comments

  1. Jonas

    O kodėl turi kanalizaciją vestis už savo pinigus, jeigu pagal įstatymus privalo Klaipėdos vanduo atvesti. Kodėl visuose miestuose atveda iki slypo ribos, tik Klaipėdos vanduo visaip išsisukinėja. Taip sutaipo savo kosminėms algoms? Kiek prisimenu, Klaipėdos vanduo visada buvo ,,gudresnė” už kitus vandenis Lietuvoje. Skaitiklius į butus irgi pradėjo statyti paskutinė Lietuvoje. išsusukinėjo visaip. Gera buvo taip gyventi, kai visa miesto valdžia tokė elgesė dangstė ir pateisino.

    Reply
  2. Jonas

    Taip , gedos neturi tie ponaiciai , lupa kaili , ivede nekintama dali mokesciu eiluteje. Kol neturejom skaiciuku – reikalavo , sake mokesit pagal rodmenis, o dabar kai visi isivede – prireike pastovios dalies , kad galetu tukstantines algas sau moketi. Meras turi ginti miestiecius nuo tokiu noru , o kaip yra ? Lygiai t.p. su siukslem , dujom ir kt. , tai mes rinkejai turim kelti reikalavimus valdziai , o ne jie mus dusinti mokesciais , siekdami naudos tik sau. Kyla noras agituoti i kova pries besaiki isnaudojima!

    Reply
    • Jonas

      O iš ko turi gerai gyventi 7 direktoriai? Pažiūrėkite internetiniame tinklapyje jų algas.

  3. Vandenis

    Nesiseka Šulcui. Iš visur jį išmeta…. Kaip Budinas nepabijojo tokio sprendimo. Iš visko atrodo, kad Šulcas gali būti ir agresyvus… Atrodo,kad jo karjeros dainelė jau sudainuota iki pabaigos.. Ar nereiks emigruoti? Už tai kad meras Grubliauskas per dvi kadencijas leido „Klaipėdos vanduo” tokį gyvatyną užsiveisti jam neatleidžiama. Įmonė kuri ima iš klaipėdiečių mokesčius už vandenį, nuotekas privalo ypač būti skaidri. Tai kad Grubliauskas laikė savo (savivaldybės) stebėtojus tarybos narius ir KU prof. Razbadauską, kitą KU dėst. Cesiulį , milijonierių (skelbė spauda) tarybos narį liberalą Vaišvilą sunku suvokti KODĖL? Už tai Grubliauskas privalo atsakyt arba net atsisakyti toliau dalyvauti rinkimuose.

    Reply
    • Anonimas

      Koks jis milijonierius tas tarybos narys ponas A. Vaišvila, kad privaciam savo objektui atvesti kanalizacijos pinigu neturi, reikalauja kad Klaipedos vanduo nemokamai pajungtu.
      Nenori jie, kaip visi paprasti mirtingieji už pinigus, nors gal todėl ir milijonierius 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This