Įvertinkite kandidatų į merus pasirodymą debatuose

Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]„Atvira Klaipėda“ prisijungė prie Klaipėdos pramonininkų asociacijos iniciatyvos surengti į antrąjį uostamiesčio mero rinkimų turtą patekusių Vytauto Grubliausko ir Arvydo Vaitkaus debatus.

Dabar mūsų „Facebook” profilyje siūlome įvertinti, kuris iš kandidatų juos laimėjo. Apklausa vyks savaitę laiko.

Priminsime, kad sekmadienį vykusio pirmojo rinkimų turo metu savo suburto rinkimų komiteto į merus iškeltas dabartinis Klaipėdos vadovas gavo 15 812 balsų (31,15 proc. nuo į rinkimus atėjusių žmonių), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Uosto direkcijos generalinis direktorius A. Vaitkus – 11 582 (22,82 proc.).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=xaeTyLYDqaQ” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

34 Comments

  1. už Vaitkų

    Už Vaitkų. Klaipėdiečiai atsibuskite. Jau vien ta Vaitkaus pozicija, kad Baltijos prospekto negalima padaryti visos šalies sunkiojo transporto magistrale į uostą, verta pagarbos ir dėmesio. Tai šeimininkiškas požiūris į gyventojų interesus, o ne verslo interesų vaikomasi. Pačiame mieste projektuojamos magistralės, didžiuliai prekybos centrai(pvz. Liepų gatvėje statoma nauja Maxxima ir didžiulė Senukų parduotuvė), kurių ir taip mieste ant kiekvieno kampo, bus po prekybos centą kiekvienam klaipėdiečiui. Ar mums to reikia? O kad atgaivinti senamiestį, tai tik šventes sugebėjo dabartinis meras rengti senamiestyje, (jūros šventė, džiazo festivalis ir šviesų festivalis ir tas pats tamsiose miesto gatvėse) o kur kasdienis senamiesčio gyvenimas? Tuščia. O ir pats miesto centro vaizdas blankus. Apleisti ir nušiurę pastatų fasadai ir kiemai. Nedžiugina nei klaipėdiečių nei atvykstančių turistų.
    Bet už tat pilni tempu tvarkomi turgūs, statomos degalinės ir kiti neperspektyvūs miestiečiams objektai. Kas galėtu paneigti….???

    Reply
  2. Deivis

    jeigu taip trumpai ir paprastai, tai grubliauskas- šūdmalys. taip jis moka gražiai pakalbėti ir pan, bet po galais, žmogus turėjo 8 METUS!!!!! na nepavyko jam, nemanau, kad jis apskritai turi motyvacijos dar kažką keisti. MAN BAISU, KAD ŽMONĖS UŽ JĮ BALSUOJA, jis ir gentviliukas kartu surinko 40%!!! balsų. KLAIPĖDA, AR TAU VISKAS GERAI??? nesigulu kryžium už vaitkų, bet šitoj situacijoj tik už jį, TIK VAITKUS

    Reply
    • Aivaras

      Mano akimis labai daug kas pasikeite i gera per tuos metus. Miesto sventes, kurios daug gyvesni miesta padare, tvarkomi ir kuriami parkai, tiesiami saligatviai, tvarkomi keliai, ir net Vaiku Pasauli bei Pempininkose fontanus prikele is numirusiu. Toliau pasidomekite kokie projektai jau yra suplanuoti ir pasirasyti – vietoje tusciazodziaudami.

  3. kadangi

    Grubliauskas daug laiko skiria jazzui, kelionėms į Briuselį tai atpalaiduokime jį nuo merų funkcijų, nes jos kažkaip jam trukdo. Rinkime Vaitkų, pasirinkime pokyčius ir žiūrėkime kas gausis…kažkaip man atrodo, kad blogiau tikrai nebus, o geriau gali.

    Reply
  4. Buvau už p. Vaitkų

    bet po debatų rimtai suabejojau… na Grubliauskas kultūrininkas, ką su juo…, bet kaip žmogus su inžinieriniu išsilavinimu ir tokiu dideliu darbo susisiekimo ministerijoje bei uosto direkcijoje patirtimi gali rimtu veidu teigti tokius atsiprašant „vėjus”, kad dviejų lygių sankryža Baltijos ir Minijos g. pablogins eismo situaciją – kaip ji gali pablogėti , jei tiek Minijos g į darbus važiuojantys lengvieji automobiliai, tiek į krovinių terminalą važiuojančios fūros savo kelionės tikslus pasieks, atskirais keliais, viens kitam, kaip dabar, netrukdydami be priverstinio sustojimo prie šviesoforų? Tikrai prisipažįstų neskaičiau uosto plėtros variantų, bet jeigu jas atliko su panašaus reputacinio/moralinio lygio Uosto direkcijos užsakymų studijas atlikę „ekspertai”, tai tikrai tokių „ekspertų” darbai su vis pagarba kelia klausimų… kaip kas bevertintų savivaldybės užsakymu atliktas studijas, tačiau bent jau dėl Bastionų tiltą susisiekimo efektyvumo prasme, uždarius Tiltų g., visi turėjo savigarbos įvertinti neigiamai. Tai dabar man iškyla klausimas, kaip būtų, jeigu tokios studijos užsakovas būtų Uosto direkcija… ir tie rimtu veidu sakomi teiginiai apie tai, kad miesto transportas pagrindinis oro teršėjas, nes furos į uostą su daro tik apie 6 proc. na gerai, bet lengvieji tai vidutiniškai apie 1,5 tonos, o fūros tai vidutiniškai apie 30 t., dauginam tuos 6 iš 20? o kur dar darbuotojai, kurių didesnė dalis kaip Jūs teigiate dėl gerų algų, įskaitant Jus patį, taip pat gyvena priemiestyje ir darbą atvažiuoja asmeniniais automobiliais, uostą aptarnaujantis komercinis transportas, dyzeliniai traukiniai į uostą ir uosto teritorijoje, na ir per kiek laiko visa miesto transporto sistema išmeta teršalų, kiek vienas 300 metrų į uostą atvykęs konteinervežis ar kruizinis…beje nuo labiausiai apkrauto transportu Šilutės pl. vyraujant vakarų vėjams miestui teršalų nieko netenka, tuo tarpu nuo uosto kanalo laivų suvalgom viską…galėtum į tą diletantišką diskusiją nekreipti dėmesio, gerai nors problemą iškėlė, miestas kažko daugiau imsis, jau nors gatves pagaliau plauti pradėjo, o tai ką „mažasis” teršėjas Uostas prie to nieko?…na ir tie pasakojimai apie diskusijas ilgai vakarais su amžinatilsį Vaišnoru ar Čėsna tai taip tokius „Naša raša” du herojus primena, kurių pagrindinės …pro liudej dumaju…zolotoj ty celovek… negi tos profesinė savigarbos tik tiek teliko…

    Reply
  5. Sigis

    Vienareikšmiškai ne Vaitkus. Jokių, bus blogai. IR diskusijoje jis pirmokas prieš Grubliauską. Žmonės, atsibuskite!

    Reply
  6. Tiesa

    Pritariu ” nuomonei”,tikrai geras siulymas. Lauk visus uzsisedejusius „ponus ir ponias” ,nuo sekretoriu iki departamentu vadovu ,ivesti kadencijas ,gal tada bus dirbama miestieciu gerovei ?
    Miestieciai turetu reikalauti , kad butu vykdomi priesrinkiminiai pazadai ir miesto valdzia tarnautu miestelenams .

    Reply
  7. be abejonių

    Vaitkus pasirodė dalykiškai, o Grubliauskas toliau vedžioja tarambas ir kalbas…tuščia vieta ir jau 8 metai jo gana…

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Gal galėtumėt pacituoti „dalykiškus” Vaitkaus atsakymus? Kad kraustysi į Liepų g.? Nesiorientuoja, kokios funkcijos yra mero , o kokios – administracijos direktoriaus. Kaip ir nemaža dalis komentuojančiųjų, manančių, jog meras turi lopyti gatves..:) deja, bet tai administracijos direktoriaus funkcijos, kurių, kaip galima buvo suprati iš Vaitkaus atsakymo, jis kratosi.

    • Gerb.Palmyrai Martinkienei

      O kas skiria administracijos direktorių ,ar ne taryba ?Tarybai kas vadovauja,ar ne meras ?Kas turi vykdyti priimtus tarybos sprendimus,ar ne administracijos direktorius su savo tarnautojais ? Kodėl nėra kontrolės,kaip vykdomi tarybos sprendimai ?Dar lapkričio 29 d. taryba priėmė sprendimą dėl daugiabučių gyvenamųjų namų techninės priežiūros mokesčio metodikos (ir tai tik Vyriausybės atstovės D.Kerekeš reikalavimu),sprendimas turėjo įsigalioti 2018 12 01 ,bet UAB,,Vitės valdos”,kaip skaičiavo,taip ir skaičiuoja vos ne dvigubai didesnį tarifą.Niekam nerūpi ir galvos neskauda,kad vidury baltos dienos apvaginėjami žmonės.:pensininkai iš 200 eurų turi išlaikyti ,,vargšus administratorius”.Būtinai turi keistis meras,gal nors betvarkė pasibaigs.Gerb.

    • Anonimas

      Nemanau, kad yra kokių nors šansų, kad kas nors pasikeis dėl daugiabučių namų administratorių koordinavimo šią kadenciją. Juk V. Grubliausko komiteto atstovė išrinkta į miesto tarybą yra „Mano būstas” vadovė…

    • Palmirai

      Taip, administracijos vadovas- darbinis arklys, o meras- tai jau išeiginis žirgas. Ir meras nei už gatvių lopyjimą ar kitus miesto ūkio reikalus tikrai nėra atsakingas. Ar teisingai supratau jūsų primityvų įsivaizdavimą?

  8. dvejopai

    Vaitkaus išmanymas ir tinkamumas nekelia abejonių, bet nesinori suteikt progą žaliems džiaugtis valstietiška Klaipėda.
    Grubliauskas – masių valdymą ir ilgametį administracinį resursą savo tikslams pajungęs šoumenas, malantis viską į vieną krūvą ir buriantis tais kerais, o žmonės pelų nuo grūdų neskiria ir nenori vargintis.
    Jei Vaitkus būtų ėjęs komitetu – gal būtų paėjęs ir pirmam ture.

    Reply
    • Dvejopui

      Čia ir yra nemaža bėda,kad żiūrima KAS sako ar daro,bet ne KĄ sako ir daro.Ką tie valstiečiai-žalieji blogo šaliai padarė ?Blogai,kad pensijos,atlyginimai auga, VISIEMS vaikams vaiko pinigus moka,nemokamas muziejų lankymas paskutinį mėnesio sekmadienį ?Atvėrė susikaupusias votis visose srityse,kur pajudino,ten netvarka,o kiek žmonių paliko savo šalį dėl tokios ,,geros”tvarkos.O savivaldybės dalis tarnautojų kam tarnauja.?Atsakymas paprastas vien pabendravus su Butų ūkio ir energetikos poskyrio vedėju:mūru stoja uż daugiabučių gyvenamųjų namų administratorius,bet ne gyventojų interesus gina.Ne be pagrindo kyla klausimas : KODĖL ? ! JEIGU norime ,kad padėtis keistųsi,tai miestui reikia KITO MERO,o ne dabartinio.

  9. Jūratė

    Jei dabar Vaitkus gąsdina už kritiką konservatorius, tai kas laukia Klaipėdos, kai pateks į valdančiąją frakciją pasipūtęs gąsdintojas.

    Reply
  10. Faktas

    Diskusija buvo graži, beveik draugiška. Patiko idėja – Vaitkų į administracijos direktorius. Bet kiekviename juoke yra dalis tiesos… Mokantiems skaičiuoti situacija Klaipėdoje visiškai aiški. Žalieji valstiečiai neis į vieną koaliciją su konservatoriais, o be konservatorių Klaipėdoje jiems lieka vienintelis įmanomas partneris – Grubliausko komanda. Iš likusių tarybos narių daugumos nesudėliosi. Taip kad viskas Kongo rankose. Jis sprendžia, ar partneriais rinktis konservatorius, ar Vaitkaus verslininkų chėbrą. Iš čia ir tas draugiškas tonas.

    Reply
    • Joris

      O kaip čia taip nusprendėt, kad Kongas meru ir vėl bus?

  11. dar viena nuomonė

    Iki šiol labai blogai dirbo savivaldybės tarnybos. Ypač butų ūkis. Danes būstas, Mūsų būstas – įmonės- parazitai
    Elgiai kaip feodalai. Ko paklausi to negausi. Arogantişki direktoriai, plėšikaujantys gyventojų sąskata
    Meras nieko nedarė, nesigilinp, nors kasdien spaudoje žmonės skųsdavosi šių tarnybű darbu. Tai tol vienas pavyzdys.
    Taip yra daugelyje savivaldybės tarnybų. Galima sakyti – kaltas Budinas.
    Sutinku. Šis žmogus daug pakenkė miestui. Bet kur žiūrėjo ir ką galvojo meras? Gal jau gana tos betvarkės.

    Reply
    • to dar viena nuomonė

      nei Danės būstas, nei Mūsų būstas nėra savivaldybės įmonės

    • Tokie tat reikaliukai

      Taip, daugiabučių gyvenamųjų administratoriai nėra savivaldybės įmonės,bet yra Lietuvos Respublikos Vyriausybės Nutarimas 2015 08 05 Ne.831 ,,Dėl butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo pavyzdinių nuostatų patvirtinimo”VI skyriaus Baigiamųjų Nuostatų 18 punkte yra PARAŠYTA :,,Administratoriaus veiklos,susijusios su Nuostatuose nurodytų funkcijų ir pareigų atlikimu, PRIEŽIŪRĄ ir KONTROLĘ ATLIEKA SAVIVALDYBĖ.Jei dar neturėjote reikalų su administratoriumi ir savivaldybe,tai pabandykite,greitai sužinosite kieno interesus gins: jūsų ar jų didenybių administratorių.Vienų liberalų sąraše kelinti metai taryboje p.V.Żvikienė (išrinkta į naują tarybą), kitų sąraše-V.Barakauskas.T

    • Tai tokia tiesa!!!

      Savivaldybės butų ir energetikos poskyris tarnauja tik daugiabučių administratorių naudai, jų monopolijai. Bet, gerb. butų savininkai, vykite lauk tuos administratorius. Jie neturi jokios teisės administruoti butų savininkų asmeninio turto bei piniginių lėšų. Savivaldybės institucija paskirdama juos daugiabučių administratoriais nusižengė Lietuvos Respublikos KONSTITUCIJAI. Negalioja joks įstatymas ar kitas aktas Priešingas KONSTITUCIJAI ( 7 str.). Visi daugiabučių administratoriai yra privatūs asmenys. O norint teikti paslaugas turi su daugiabučių namų butų savininkais sudaryti sutartis. Tik gavę jų sutikimus, jie gali vykdyti administravimą. Tada pasibaigs ir monopolis, ir ta įžūli betvarkė.

  12. Rasa

    Viskas yra paprasta. Vaitkus = pramonės, verslo plėtra (daugiau darbo vietų Klaipėdoje). Grubliauskas = „džiazo plėtra” (daugiau visokių festivalių).

    Reply
  13. Nuomonė

    Vienareikšmiškai geriau pasirodė Vaitkus. Grubliauskas yra daugiau viešųjų ryšių sukurtas personažas – liaudies meras, kuris iškilus kokiai nors problemai laksto po miestą ir darosi selfius. Jis nesiima prevenciškai spręsti problemų, miesto valdyme dalyvauja tik paviršutiniškai, akivaizdžiai trūksta vadybinių sugebėjimų. Gaila, kad nemaža dalis klaipėdiečių tiki tuo personažu, pasiduoda populizmui ir nesupranta tikrovės. Vaitkus daug geresnis pasirinkimas tiems, kurie nori progreso, greitesnio miesto vystymosi, efektyvių sprendimų.

    Reply
  14. Vilniečiui, besidominčiam Klaipėda

    Vilniečiui galima atsakyti tik tiek: mūsų vilniečių šou lygis nedomina. Turime savo kaimo lygo šoumeną, kuris buvo dvi kadencijas samdytas dirbti miestui. Tačiau tai užmiršo ir susidievino. O pramonininkų asociacija konteinerių neplukdo ir juo labiau ne už Vaitkų serga. Tik keista, kad užsiėmė viešais šou. Gal kartais įstatus pakeitė?

    Reply
  15. Klaipėdietis iš Vilniaus

    Grubliauskui nėr su kuo varžytis, Vaitkus lėtesnis už sraigę, tikėjausi gražių debatų kaip Šimašiaus ir Zuoko delfi tv, su smagia žurnalisto moderacija, bet toli gražu…pramoninkų organizacija, gal geriau plukdykit konteinerius, manęs neįtikino nė vienas Vaitkaus argumentas

    Reply
  16. Vaitkus. Pagaliau Klaipėda turės gerą vadovą.

    Ką Grubliauskas mieste padarė Klaipėdoje? Ką padarytų dar per kelis metus, ko nespėjo? Nieko.
    Tik vynioja viską į vatą, tą patį sakinį penkis kartus kitaip pakartoja ir viskas. Neturi nei idėjų, nei vadybos sugebėjimų valdyti miestą. Labai gaila Klaipėdos, kad tiek metų turi jį kentėti ir sunku patikėti, kad miestiečiai vis dar už jį balsuoja.

    Vaitkus diplomatiškai ir konkrečiai atsakė į visus išvedžiojimus. Matosi, kad geras vadybininkas. To dabar Klaipėdai ir reikia.

    Vaitkus bus geriausias dalykas, nutikęs Klaipėdai per 20 metų!!!

    Reply
  17. Tokia realybė

    8 metai. Ką jie pakeitė Klaipėdoje. Nieko. Daug nusivylusių ir daug dabartinio mero gražbyliavimo. Klaipėdieti, ar tu nori pokyčių? Jei taip, balsuok už tuos, kurie nebuvo mero poste 8 metus.

    Reply
  18. Už Vaitkų

    Na ką čia konentuoti: konkretūs, realūs atsakymai ir ilgi išvedžiojimai apie nieką. Vienu žodžiu, visi einam balsuot už realų darbą dar likusiems Klaipėdoje. Politikavimui, susidievinimui, skraidymams į Briuselį uždirbinėt komandiruotpinigių sugaišta per daug laiko. Naujo mero kryptis – į Vilnių!

    Reply
  19. Klaipėdietė Onutė

    Yra kategorija žmonių, kurie labai gražiai moka kalbėti lyg balzamas ausims,yra ir żmonės ,kurie mažiau kalba,bet daugiau dirba ir padarytus darbus žmonės mato akimis.Manau,kad miestiečiai ,norintys matyti padarytus darbus, turėtų rinktis gerb.A.Vaitkų.Kas draudė gerb.merui V.Grubliauskui pasakyti viso gero Savivaldybės administracijos tarnautojams,kurie aplaidžiai atliko savo pareigas,atsainiai żiūrėjo į pateiktus piliečių skundus.Šv.Kalėdų proga dar ir premijos buvo skiriamos ! Per tiek kadencijų toleravo netvarką,tai,vargu, kad kas pasikeistų jei ir toliau būtų išrinktas meru.Suteikime galimybę gerb.A.VAITKUI ir jo komandai parodyti ir įrodyti savo galimybes ir sugebėjimus,nes BLOGIAU tikrai nebus,o gal ir kur kas geriau tik reikėtų būti PATIEMS klaipėdiečiams reiklesniems savo miesto valdžiai ir reikalauti programos ir įsipareigojimų vykdymo.

    Reply
  20. Jaunimas

    Grubliauskas vis bandė kažkuom užgauti Vaitkų ir patraukti per dantį, tuo tarpu Vaitkus išliko ramus ir taktiškas. Taip pat pas Grubliauską buvo daug tuščiažodžiavimo, o Vaitkus laikėsi konkretumo kiekvienu klausimu. Norėčiau, kad miesto meru taptų naujas veidas, todėl šiuo atveju renkuosi Vaitkų. 🙂

    Reply
  21. nuomonė

    Gal jau užteks V.Grubliausko mero. Leiskite tvarkyti miestą A.Vaitkui, V.Dambrauskui, I. Udovickiui, kitiems naujiems žmonėms. Tegul parodo, ką jie gali padaryti. Tikiu A.Vaitkaus padorumu ir teisingu požiūriu į miestą, jo reikalus. V.Grubliauskas tegul būna vicemeru kultūros, džiazo, kuris patinka amerikonams, Jūros šventės reikalais. Klaipėdiečiai, ateikite ir balsuokite už A.Vaitkų.

    Reply
    • Pritariu

      už Vaitkų – naują veidą, naują požiūrį, naują nateitį Klaipėdoje.

  22. Nuomone

    Prasau labai susijunkite i bendra kolicija, tegul Grubliauskas tampa meru; o Vaitkus administracijos vadovas!
    Ir visi gales daryti tai ka moka geriausiai, vienas puikiaisiai reprezentuoti miesta, kitas kontroliuoti visa administracijos darba ir irodyti, kad gali kazka daugiau, o ne tik tariamai gali:) taip turi ivykti tada nors karta pasimatys noras vardan miesteciu, nes dirbti reikia kartu daugiausia palaikymo gavusiems!
    Ir isvalyti reiketu savivaldybes administracija manau pakeisti visu departamentu vadovus drastiskai geras ar blogas nesigylinti, atnaujinti ir viskas!

    Reply
  23. Martynai

    Norėjosi aštresnės diskusijos, konkretesnių miesto tvarkybos darbų. O dabar tokia konformistinė, net rudnosiukiška pozicija, klausimai kiek nuvylė. Aišku, Kongas- kabakų, festivalių vedimo asas, demagogijos meistras, Arvydui šia prasme lengva nebuvo, bet tikėjimas Kongu išblėsęs, ką rodo ir toks pasyvus miestiečių dalyvavimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This