Miesto centre – šiukšlynas (atnaujinta)

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nutirpus sniegui, daugelyje miesto vietų atsivėrė ne itin akį džiuginantys vaizdeliai – kalnai pačių įvairiausių klaipėdiečių paliktų šiukšlių.

Palmiros Mart nuotr.

Apie vieną šiukšlyną beveik miesto centre „Atvirai Klaipėdai” ankstyvą šventinio savaitgalio rytą pranešė Valerijumi pristatęs klaipėdietis. Pasak skambinusiojo, jį ir žmoną tiesiog šokiravo pušynėlyje ant Agluonos g. ir Taikos pr. kampo matytas vaizdas.

„Čia tas pušynėlis metų metais nevalomas, kažkas baisaus, reikia pamatyti. Jau prieš metus ten buvo bomžų landynė, manėm, jog jau bus sutvarkyta, bet vakar einam su žmona, žiūrim – vėl tas pats. Aš buvęs jūreivis, tai tik Afrikoj tokį siaubą mačiau, o čia juk pats miesto centras, šalia skandinaviškas bankas”, – greitakalbe pasipiktinimo žodžius bėrė vyras, nepagailęs kritikos dabartinei miesto valdžiai, kuri esą visai nesirūpina tvarka ir švara mūsų mieste.

Smulkiu verslininku prisistačiusio klaipėdiečio teigimu, jau prieš keliolika metų valdžia žadėjo, jog gyvensime kaip Amsterdame, tai „tegul dabar ateina ir pažiūri, kokį Amsterdamą padarė pačiame miesto centre”.

Prieš metus apie šią kiekvieną pavasarį kylančią problemą jau rašėme. Tada savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje buvo informuota, jog dėl prastai prižiūrimų teritorijų gyventojai turi kreiptis į jų administratorius. Buvo pranešta, jog už netinkamą priežiūrą atsakingus asmenis galima bausti ir piniginėmis baudomis. Tiesa, tąsyk pranešta, jog kol kas apsiribojama tik žodiniais įspėjimais.

Aiškinantis, kam konkrečiai priklauso minėta teritorija, paaiškėjo, jog ji patenka į vadinamąją „pilkąją zoną”, t. y. tas vietas, už kurių priežiūrą yra atsakinga Klaipėdos savivaldybės administracija, samdanti rangovą toms zonoms prižiūrėti.

Paprašyta pakomentuoti situaciją, Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė nedaugžodžiavo.

„Ačiū, sutvarkysim”, – sakė ji.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”73373,73370,73372,73371,73369,73368,73377,73374,73375,73376″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

4 Comments

  1. Darom

    Yra Klaipėdoje padorių žmonių, yra ir kiaulių. Kiekvieną pavasarį padorūs klaipėdiečiai eina į akciją „Darom” ir iškuopia per metus kiaulių prišnerkštus plotus. Savivaldybė maišus duoda ir surinktas šiukšles išveža. Valerijau, prisijunk prie darančių.

    Reply
  2. ezys

    eilinis pavyzdys, kai zmogus net nezino, kas atsakingas, bet zino ka kaltinti 🙂 Gerai, kad ne Jungtines Tautas 🙂

    Reply
    • tik uz Vaitku

      Tai ir paziurek kam priklauso tas plotas ezy tu, pries kazka cia rasydamas.) Didziosiom raidem parasyta – KMSA, o tai yra tiesiogine DUDOS atsakomybe!

    • įtarimas

      Ar tik ne Vaitkus ten bus prišiukšlinęs, kad tik ką nors ant savivaldybės pavaryti 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This