Uosto direkcija vėl viešai atsikerta LRT

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) išplatino viešą pareiškimą, kad antradienį LRT Tyrimų skyriaus paskelbta publikacija „Klaipėdos uoste – ryšių ir interesų voratinklis” esą yra „neobjektyvi, šališka ir neatitinkanti tikrovės, kenkianti vienintelio šalies jūrų uosto dalykinei reputacijai ir prestižui”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tyrime publikuojami duomenys, anot direkcijos, yra pateikti vienpusiškai ir tai esą formuoja neigiamą jos ir visos Lietuvos transporto sistemos įvaizdį.

„Interpretacijos apie tyrime minimus KVJUD darbuotojų interesų konfliktus, įgyvendinant uostui svarbius projektus, yra subjektyvios ir šališkos. Siekiant skaidrumo, KVJUD yra įdiegta Antikorupcinė vadybos sistema, apimanti daugelį rizikos valdymo priemonių, be to yra patvirtintas KVJUD pareigybių, kurias einantys asmenys privalo deklaruoti privačius interesus LR viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatyta tvarka, sąrašas. KVUJD darbuotojai yra pasirašę komercinių paslapčių saugojimo sutartis”, – rašoma pranešime.

Jame tvirtinama, kad publikacijoje „kuriamos sąmokslo teorijos dėl kai kurių darbuotojų dalyvavimo KVJUD techninės tarybos posėdžiuose ir dėl to galimo interesų konflikto”.

Anot direkcijos, techninės tarybos posėdžiuose techniniai projektai, projektiniai pasiūlymai yra svarstomi dar iki paskelbiant viešojo pirkimo procedūrą. Šių posėdžių protokolai yra sudėtinė techninių projektų dalis ir yra žinomi visiems konkurse norintiems dalyvauti tiekėjams. Tai, pasak direkcijos, yra viešai prieinama informacija.

„Taip pat techniniam projektams privaloma tvarka yra atliekama projektų ekspertizė, kurios metu yra įvertinama, ar projektas parengtas tinkamai ir atitinka LR galiojančių teisės aktų reikalavimus. Projektus ekspertuoja valstybės kontroliuojama bendrovė „Projektų ekspertizė”, kurios akcijas patikėjimo teise valdo Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija”, – aiškina direkcija.

Pranešime taip pat informuojama, kad dėl LRT Tyrimų skyriaus 2019-02-07 paskelbtos publikacijos „LRT tyrimas. Vaitkų rinkimuose parėmusių verslininkų sėkmė uoste: verslo sąlygų gerinimas, žemė be konkursų ir laimėti pirkimai” jau kreiptasi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą.

„Į tarnybą direkcija kreipėsi prašydama išnagrinėti skundą dėl Tyrimų skyriaus šališko tyrimo apie Uosto direkciją bei tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimą. Į etikos sergėtojus kreiptasi po to, kai LRT atsisakė paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją. Tarnyba išvadas planuoja paskelbti per tris mėnesius nuo kreipimosi”, – rašoma pranešime.

Tai – jau antras toks viešas direkcijos pareiškimas dėl LRT Tyrimų skyriaus publikacijų. Pirmasis buvo padarytas po minėtosios vasario publikacijos.

1 Comment

  1. Gintaras

    Kirsk nekirtęs, atgal ar į priekį – bet ta nuoroda straipsnio viršuje „publikacija” yra stiprus šios įteisintos lesyklos supurtymas. Nesuvaldė. Tokio direkcijos istorijoj dar nėra buvę. Lovys loviu, kontora dirba, bet viršininkas turbūt eis dar atostogų, kol tyrimai baigsis vienaip ar kitaip. Gal dar grįš švariai išskalbtu munduru ir toliau rekordais džiugins, nešdamas kolosalią naudą ir džiaugsmą miestui. Ko ir palinkėsim…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This