Alinos Velykienės interesų istorija persikelia į Vilnių

Politika

Vyriausioji tarnybinės etikos komisijai (VTEK) neįtiko ir pakartotinai jos nurodymu Klaipėdos miesto tarybos sudarytos antrosios komisijos išvados dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės veiklos.

VTEK nurodymu miesto Taryba dėl tos pačios su Alina Velykiene susijusios istorijos buvo sudarytos net dvi komisijas, bet abi jos priėmė sprendimus, nepraėjusios šios institucijos filtro. Martyno Vainoriaus nuotr.

VTEK komisija trečiadienį nusprendė, kad pati atliks savo tyrimą.

Jo metu bus aiškinamasi, ar A. Velykienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų – tinkamai deklaravo duomenis apie savo ir sutuoktinio ryšius su UAB „Sinergijos projektai“ ir ar nesprendė su šia bendrove susijusių klausimų. Taip pat VTEK tirs aplinkybes, kai ji galbūt atstovavo privačius asmenis Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybų inspekcijoje ir kitose institucijose. Be to, bus aiškinamasi, ar A. Velykienė neveikė interesų konflikto situacijoje, kai kontroliavo Urbanistinės plėtros departamentą, kurio priimami sprendimai galbūt susiję su UAB „Sinergijos projektai“ ir ar nereklamavo šios bendrovės teikiamų paslaugų, prisistatydama kaip savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

A. Velykienė kaip Liberalų sąjūdžio kandidatė yra išrinkta į naujos kadencijos miesto Tarybą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This