Direktorių palydi dar vienu antausiu

Politika, Svarbu

Kadenciją baigianti Klaipėdos miesto taryba nusprendė nepritarti  Savivaldybės administracijos ir jos direktoriaus Sauliaus Budino 2018 m. ataskaitai.

Ši ataskaita jau buvo sukėlusi povandeninių srovių, dėl kurių S. Budinas atsisakė jos pristatymo paskutiniame Tarybos posėdyje prieš savivaldos rinkimus.

„Dirbau ne tik aš ir visa administracija, bet kartu ir Taryba. Tai tikriausiai ir savo darbą taip vertina”, – lakoniškai po balsavimo sakė Saulius Budinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šį kartą balsuojant dėl ataskaitos už ją pasisakė 9 Tarybos nariai (Vytautas Čepas, Jurgita Choromanskytė, Vidmantas Plečkaitis, Vygantas Vareikis, Algirdas Grublys, Audrius Vaišvila, Saulius Liekis, Lina Skrupskelienė ir Tatjana Fedotova), prieš buvo tik konservatorius Arūnas Barbšys, o susilaikė 15 (tarp jų meras ir abu vicemerai).

„Dirbau ne tik aš ir visa administracija, bet kartu ir Taryba. Tai tikriausiai ir savo darbą taip vertina”, – lakoniškai po balsavimo „Atvirai Klaipėdai” sakė S. Budinas.

Tuo metu jo partietis liberalas V. Vareikis tokią situaciją prilygino esančiai dabar Rusijoje.

„Ten juk yra geras prezidentas Putinas ir blogas premjeras Medvedevas”, – sakė politikas.

Jau pasibaigus posėdžiui meras Vytautas Grubliauskas pareiškė, kad nori padėkoti visai Savivaldybės administracijai ir nepritarimas jos direktoriaus ataskaitai esą nereiškią visos administracijos darbo nuvertinimo.

Balandį turėtų vykti paskutinis šios kadencijos Tarybos posėdis. Jo metu turėtų būti svarstoma Klaipėdos mero ataskaita.

Su S. Budino parengta ataskaita galima susipažinti čia.

36 Comments

  1. Užojauta

    Administracijos direktoriaus ataskaitos nepatvirtinimas reiškia, kad ir mero ir tarybos darbas 2019 metais vertas nulio. Ar tikrai taip ?

    Reply
  2. Birutė

    Keturis metus kartu sunkiai dirbome, ir štai…. bet nieko, mes žinome tikrąją situaciją. Blogiausia, kad pripratome, jog vadovas yra protingas, atsakingas, greitai priimantis sprendimus, nerėkiantis, išklausantis, nesipučiantis prieš žemesnius pareigomis, vertinantis dirbančius sąžiningai, negailintis paskatinti, prisimenantis visų vardus. Pavydžiu tiems, su kuriais jis toliau dirbs. Gerb. Sauliau, ačiū Jums. Ir didžiulės sėkmės.

    Reply
    • Darbuotoja

      S. Budinas – pats geriausias savivaldybės administracijos direktorius per pastaruosius 30 metų. Be konkurencijos!

  3. Politikos mokslų specialistas

    Nesuprantu, ar tarp mūsų politikų liko politinės kultūros, etikos, padorumo ir vyriško orumo? Neliko. Ar svarbiausia kaip gausiai galvijų bandai sutrypt konkurentą? Taip, dažnai tokios bandos sutrypia ir liūtus, būna atvejų savanose. Gerbiamieji, atrodote labai juokingai! O Administracijos direktorius – šaunuolis, atlaikė visus sunkumus, tai stipri asmenybė, kuri tiesiog buvo nepalanki. Nepalanki bandai, nemėgstančiai stipresnių už save.

    Reply
  4. Grubliauskinių rinkėjams

    Tai meilės Jums prieš rinkimus baigėsi? Prasidėjo raganų medžioklė ir savų kaišiojimas į visas savivaldybės skyles? Nežinojote, kad dabar daug vietos konservų bedarbiams reikės. Kerštingi tie jūsų dievukai Grubliauskas, Taraškus, Simonavičiūtė, Žvykienė ir co. Kiek Grubliauskas ir Taraškus iš savivaldybės išmetė? Kaip mėtut, visi savi. Butų skyrius dirba Žvykienei, teritorijų planuotojai ir detalių planų tvirtintojai – Taraškui.

    Reply
  5. Ežiui

    Pritariu. Tačiau ir tiesioginių merų rinkimų įstatymas keistas: ateina 35 proc., rinkimai vis tiek laikomi įvykusiais. Nereikia nei 50 proc. plius 1 balso, kad Grubliauskas jaustųsi visų rinktas. Užtenka 25 tūkst. kėdėms pasidalint. O čia jau ataskaitai patvirtint reikia, kad būtų tarybos dauguma. Visiems džiūgaujantiems dėl to – tai tik formalumas. Budinas – geriausias adminstracijos direktorius nuo Anužio laikų. Simonavičiūtė buvo gūdus miestelio tamsos laikas.

    Reply
  6. Miestietis

    Ponas Budinai , kreipiesi ir savo parašu patvirtini, kad „…Kartu su jumis džiaugiuosi …“ ataskaitos 2psl. antra pastraipa – bet aš tai visai nesidžiaugiu ir ypač su Tavim, NEMELUOK!!!. Taip pat ir kreipinį į mane „Mieli miestiečiai….“ – pavadinčiau dar ir familiariu. O „ …stengtis… „ ir „…siekti… „ ( 2psl. ataskaitos 3 pastraipa) nėra darbas už kurį mokamas atlyginimas, kaip ir tai, kad tokie terminai nevartotini ataskaitose. Smagi ataskaita – prastos satyros skaitalas – kiekviena ataskaitos pastraipa verta nuostabos ar naujo anekdoto su rubrika – čia priėjo Budinas. Rekomenduoju šį pompastišką kliedesį įtraukti į kultūros vertybių registrą ateinančioms kartoms ( istorijai – taip mes gyvenome ir dirbome). Tuo pačiu – užuojauta balsavusiems UŽ.

    Reply
    • Vicemeras

      Šulce, čia tu :D? Taigi galesi parasyt ryt dar viena paskvili, dziaukis :).

    • Klaipėdietis miestiečiui

      Jau seniai reikėjo vyt lauk S.Budiną su visa butų ir energetikos skyriaus svita, t.y. A.Gaižučiu, L. Murauskiene. Šis skyrius dirbo ir dirba mafijinėms struktūroms, užvaldžiusiems daugiabučių administravimą, Klaipėdos energijos ir vandens tiekimą. Dievas išklausė žmonių maldas…

  7. Tikroji realybė

    Pažįstami savivaldybės administracijos darbuotojai sako, kad S. Budinas buvo puikus ir kompetentingas vadovas, siekiantis geriausių rezultatų, veiklos efektyvumo ir pan. Visi mini geru žodžiu, ko nepasakysi apie pirmtakus. Noras daryti pokyčius, geri siekiai ir užkliuvo tiems, kurie nemėgsta gabesnių už save, neduok die dar konkurentu pataps. Tai net po rinkimų smogia… Vaikų darželis…

    Reply
    • Agne

      Butent.

    • Tiesa

      Pritariu

    • Klaipėdietė

      Galbūt p.S.Budino klaida buvo ta,kad per daug pasitikėjo savo tarnautojais.net ir uż akivaizdżiai blogus darbus , apdovanodavo už gerą darbą Kalėdinėmis premijomis.

    • Klaipėdietei

      O jūs turite konkrečių faktų?

    • Klaipėdietė

      Bent jau Butų ir ir energetikos poskyrio tarnautojai su vedėju priešakyje premijų neverti .Negina daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus nuo daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių savivaliavimų ir ciniško elgesio su gyventojais,bet mūru stoja už valdas.Kodėl ?…

  8. Stasys

    Na ir padlaizunai. Grubliauskas su savo svita visame grazume. Barbsys vicemeras busimas, sakinio nesurezga. Uz ka mums tokia geda.

    Reply
  9. Anonimas

    Stasys

    Reply
  10. Ruta

    Nu va. Ivertino Budina. Teisingai.

    Reply
  11. Nikulinas

    Juokinga, kaip vaikų darželyje kerštauja. Mero ataskaitai irgi turėtų nepritarti, bet ar išdrįs padlaižūnai. Cha, cha…

    Reply
  12. ojo joi

    apgailėtina žiūrint iš šalies. Meras toliau siekia tik populiarumo, na ir laukia čia 4 metai, kai naudos iš pasiskelbusios koalicijos bus nulis.

    Reply
  13. Nojus

    Smėlio dėžės žaidimai.

    Reply
  14. Petras

    Grubliauskas ruošiasi daryti proveržį su bedarbiu Barbšiu, na ir įspūdingas ekonominis šuolis mūsų laukia.

    Reply
  15. NORS KAŽKAS TEIGIAMO!.. TA PRASME - LINKSMO.

    O tai tie rinkimai su visom „kaalicijom” užkniso. Judam toliau. Gyvenimas ir šou tęsiasi.

    Reply
  16. To Anonimas

    Kerštingas žmogus -pavojingas žmogus. Grubliauskas atrodė toks švelnus, „kompaneiskas”-malonus o štai koks pyktis savo bendrapartiečiui Budinui. Juk liberalai, dirbo kartu.. Abu „kontroliavo” kaip dirbo direktoriavo liberalas Makūnas bendrovėje Vanduo…
    Konservatorius Barbšys jau lenda prie V.G – mirtiniai jam reikia vicemero posto. Juk daug netų bedarbis… Tik vienintelis balsavo prieš Budino ataskaitą…..Tai ką konservatorius 4 m. nekontroliavo
    Budino darbo?…

    Reply
  17. Siaubas

    Kitame tarybos posėdyje meras pateiks savo ataskaitą, kur bus surašyti tie patys atlikti darbai. Tada ataskaitai bus pritarta. Nes juk ne administracija su Budinu priešakyje dirba tuos darbus, o meras ir tik meras. Šaunu! O už tai, kad Barbšys balsavo PRIEŠ, tai gal jis tikisi būti naujuoju administracijos direktorium. Oi, smagu žiūrėti – konservatoriai, buvę vieni pagrindinių mero ir jo komandos kritikų, dabar tampa geriausiais palaikytojais. Ir kaip jiems patiems ne šlykštu tokiais dviveidžiais būti????……………………….. Ir dar 4 metus tokioj baloj skendėsim…… gaila miesto ir tiek….

    Reply
  18. ezys

    siaip neblogas dokumentas tiems, kurie isitikine, kad Klaipedoje nieko nevyksta 😉
    O kas liecia balsavima, tai labai keista procedura 9 uz 1 pries kiti susilaike ir rezultatas – nepritarta. Jei jau procedura tokia, kad reikia daugumos, tai is Grubliausko puses politiskai geriausias sprendimas butu buves pritarti minimalia persvara… tada lengviau butu koalicija delioti. Negi jie ten taip stipriai susiede?

    Reply
    • Anonimas

      Čia Grubliauskas vis stipriau ėdasi, ne liberalų sąjūdis.

    • ezys

      tam kad su kazkuo estis reikia bent dvieju 😉

    • qp

      tuscio miesto realybe ir isvykstantys zmones pasako daugiau uz dokumentus.

    • ezys

      >>qp
      cia jus apie Kauna? 🙂

    • Anonimas

      Deja Kaunas pleciasi, skirtingai nei Klaipeda

  19. Anonimas

    Na Grubliausko skaudantis kerštingumas pasirodė visu gražumu. Bet juokingiausia kaip balsavo jo marionetes, Žvikienė, Simonavičiutė, Šulcas, Taraškevičius, Cesiulis, visa staraja skola

    Reply
  20. Lape

    Vaikų darželis su dūdininku priešaky.

    Reply
  21. Tomas

    Na gerai, nepritarė ataskaitai. Tai kas toliau, kokie veiksmai ar kokios pasekmės?

    Reply
    • Politologas

      Taigi kadencija baigiasi, kokie čia dar veiksmai. Jei tęstųsi, tai gal ir nuimtų. O čia jau tik simbolinė vyšnaitė ant suskilusių liberalų torto.

    • Eglė

      Jokių. Žiūrėsis dabar šiltos vietelės. Gal D.Aleksandrovas priglaus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This