Balandį – ženkliai pigesnė šiluma

Miestas, Svarbu

Balandį, kuris gali tapti paskutiniuoju šio šildymo sezono mėnesiu, klaipėdiečiai ir gargždiškiai už patalpų šildymą ir karštą vandenį mokės penktadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu metu arba beveik net trečdaliu mažiau nei šį kovą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Centralizuotą šilumą uostamiesčiui ir Gargždams tiekiančios AB „Klaipėdos energijos” valdyba nustatė, kad balandį šilumą kainuos 3,98 ct/kWh be PVM. 2018-ųjų balandį šiluma kainavo 5,06 ct/kWh arba 21,34 proc. daugiau. Šį mėnesį „Klaipėdos energijos” klientai turi mokėti 5,45 ct/kWh arba 27 proc daugiau.

Tuo metu Klaipėdoje veikiantys nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG), tiekiantys ją „Klaipėdos energijai”, su savo tarifais elgiasi skirtingai –  „Fortum Klaipėda” ir „Miesto energija” nusprendė gan drastiškai sumažinti savo šilumos kainas, kai kiti jų konkurentai šilumą pardavinės brangiau nei pernai. Didžiausias NŠG – „Fortum Klaipėda” – kainą, lyginant su pernai balandžiu, sumažino 46 proc. (nuo 2,77 iki 1,49 ct/kWh), „Miesto energija” – 34,2 proc. (nuo 1,95 iki 1,45 ct/kWh). Likusių NŠG pasiūlyti tarifai didės nuo 11,6 iki beveik 40 proc. Labiausiai savo šilumą pabrangino „Klaipėdos baldai” – nuo 1,89 iki 2,6 ct/kWh.

„Klaipėdos energija” savo biokuro katiluose balandį šilumą pasigamins už 2,49 ct/kWh, kai pernai ji kainavo 2,12 ct (14,85 proc. pigiau).

Brangiausia šiluma, jei reikės, bus gamina „Klaipėdos energijos” dujiniuose katiluose – ji kainuotų 3,49 ct/kWh.

Pernai šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai buvo baigta balandžio 11 d. Tačiau 2017-aisiais tai nutiko tik gegužės 5-ąją.

2 Comments

  1. Pigiausia šiluma Lietuvoje?

    Ar galima išsamiau ? Tai mažiausia kaina Lietuvoej? Miesto valdžiažmogiai mėgo girtis, kad atsiradus „Fortumui” Klaipėdoje šiluma bus pigiausia. Sprendžiant iš to, kas yra dabar, taip neįvyko. Balandį bus šildoma daugiausia 2 savaites. Tai kur tas gėris?

    Reply
    • Gediminas

      Šiluma naudojama ne tik radiatorių šildymui, bet ir karšto vandens ruošimui bei gyvatukams. Tad efektas bus akivaizdus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This