Bendrasis miesto planas: administracijos direktoriaus siurprizas (52)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2019-03-26

Nors Klaipėdos miesto taryba praėjusių metų pabaigoje net du kartus nusprendė atidėti naujo miesto bendrojo plano keitimo koncepcijos tvirtinimą, tašką šioje istorijoje padėjo kadenciją baigiantis Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu jis informavo, jog gavęs urbanistų ir teisininkų išvadas pasinaudojo jam įstatymų suteikta teise patvirtinti tokį dokumentą ir kovo 18-ąją (pirmąją dieną po antrojo turo mero rinkimų) pasirašė atitinkamą įsakymą.

Komandiruotėje šiuo metu esantį merą Vytautas Grubliauską pavaduojanti vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė, kad sprendimą, kaip toliau elgtis, priims meras, tačiau neslėpė, kad tai „veda į nesantaiką, nesupratimą” ir situacija lygina su „Brexit”.

S. Budinas teigė, kad tvirtinant šią koncepciją buvo atsižvelgta į visas miesto Tarybos iki tol išsakytas pastabas. Jo įsakyme rašoma, kad „koncepcijos sprendiniai dėl išorinio uosto ir jo aptarnavimui reikalingo infrastruktūros koridoriaus bei nuo šio koridoriaus formuojamos želdinių juostos galioja tik tuo atveju, jei Lietuvos Respublikos Vyriausybė apsispręs išorinį uostą vystyti Klaipėdoje (numatys sprendinį Lietuvos Respublikos bendrajame plane) ir <…> Išorinio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtros projekto įgyvendinimo komisijos posėdyje bus pritarta Klaipėdos miesto savivaldybės dalykinių sąlygų sąvado <…> priemonių įgyvendinimo programai”.

Savivaldybės administracijos direktorius akcentavo, kad sutartis dėl miesto bendrojo plano keitimo paslaugos su UAB „Urbanistika” baigia galioti vasarą.  Tad naujas Savivaldybės administracijos vadovas esą turėtų per mažai laiko įsigilinti į didžiulės apimties dokumentus ir priimti sprendimą, o to nepadarius rangovai esą įgytų teisę bylinėtis, nes yra atlikę viską kaip jiems ir priklauso.

„Jei dabar nepatvirtintume koncepcijos, šiemet turėti bendrąjį planą būtų nerealu”, – sakė S. Budinas.

Pasak S. Budino, atitinkamą įsakymą buvo nutarta pasirašyti po rinkimų, kad niekas jau nebegalėtų apkaltinti politikavimu – parašą jis esą jau galėjo padėti prieš keturis mėnesius. „Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, šis įsakymas buvo pradėtas rengti kovo 5-ąją, prabėgus dienai po savivaldybės tarybos ir mero pirmojo turo rinkimų.

S. Budinas vardijo konkrečius projektus, kurių esą negalima įgyvendinti nepakeistus miesto bendrojo plano: šv. Jono bažnyčios atstatymas, senelių namai Melnragėje, nebenaudojamos II vandenvietės konversija į sporto bazių centrą, buvusio „pasų stalo” pastato prie „Akropolio” pertvarkymas, „Lidl” prekybos centro statybos Šiaurės prospekte.

Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas akcentavo, kad koncepcija pasirinkta pagal miesto Tarybos pasirinktą alternatyvą ir reaguojant į Susisiekimo ministerijos sprendimus, kurių ignoruoti negalima.

„Be to, Savivaldybei grėstų pažeisti Viešųjų pirkimų įstatymą. Vyksta sniego kamuolio efektas, kai mes negalime nevykdyti ir kitų sutarčių, pavyzdžiui, senelių namų projektavimo, tas pats laukia ir būsimų sutarčių. Turi būti pagrįstos aplinkybės, o čia jau viskas priklauso nuo administracijos direktoriaus. Ar direktorius galėtų apsiginti prieš kontroliuojančias institucijas? Vargu.  Gali būti kaltinamai privilegijų suteikimui. Jau šiuo metu esame ant pažeidimo ribos”, – sakė A. Kačalinas.

S. Budino įsakymas gali būti skundžiamas Regionų apygardos administraciniam teismu per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo dienos.

Pasak A. Kačalino, panaikinti ar sustabdyti direktoriaus įsakymą gali ir Taryba, tačiau esą reikėtų analizės, ar tai būtų pagrįsta.

Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė teigė, kad po šio direktoriaus sprendimo dabar bus rengiami konkretizuoti sprendiniai, kurie galios dešimtmetį. Juos parengus vyks svarstymai su visuomene, o vėliau jau Taryba turės jiems pritarti arba ne.

„Reikėtų priimti Tarybos nariams, kad jie pritarė strategijai „Klaipėda 2030″, kur vienas punktas sako, kad ties Melnrage reikia pastatyti išorinį uostą. Nors mes ir neplanuojame tokio uosto, mes elgiamės nuosekliai, sprendimas yra teisingas. Prisiimu atsakomybę, nenoriu jos permesti ateinančiam vadovui”, – reziumavo S. Budinas.

Ištrauka iš miesto Tarybos patvirtintos Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos ir veiksmų plano parodo, kad S. Budinas yra teisus kalbėdamas apie išorinį uostą šiame dokumente.

KOMENTARAI

Judita Simonavičiūtė, Klaipėdos vicemerė

Mums tai naujiena, aš kviesčiau nepasirašyti tokio įsakymo. Veda į nesantaiką, nesupratimą. Koncepcija turi būti atnešta į Tarybą. Jei administracija būtų atnešusi dvi koncepcijas, būtų buvę iš ko Tarybai pasirinkti. Tą situaciją vertinu panašiai kaip su „Brexit”. Premjerai atlieka veiksmus ir įvaro į kampą. Blogai, kai administracija politikuoja, o politikai tampa administracijos darbuotojais ir siūlo sprendimais. Tai yra Tarybos valios nepaisymas, direktorius prisiima asmeninę atsakomybę.

Pastarųjų dienų įvykiai, visi labai priima spontaniškus sprendimus, yra blogai, kai miesto perspektyvomis taip žaidžiama. Tai politinio lygmens dokumentai ir su politikais turi būti derinama. Administracija turi girdėti jų sprendimus. Sprendimai turi būti aiškūs ir suprantami žmonėms, jei kyla klausimų, ne žmonės yra kalti, o specialistai. Taryba nušalinama, svarbiausias tikslas pasidaro tai, kad bendrasis planas išvystų šviesą.

Meras spręs grįžęs ir darys sprendimus. 

Kastytis Macijauskas, Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius 

Naujasis bendrasis planas bus laisvesnis, dėl ko Klaipėda galėtų stipriai pajudėti į priekį. Pietinėje dalyje atsirastų senamiesčio dydžio teritorija su nauja valčių prieplauka, kur bus galima nauja statyba, alternatyva Neringai su kitomis galimybės statyboms. Numatoma SPA centrams teritorija prie jūros, tarp Melnragės ir Girulių, tikrai neišpjaunant aklai miško. Atsakingai pareiškiu – išorinio uosto neplanuojame, bet privalome rodyti,  kaip mes reaguotume į tuos įvykius, kurių negalėtume įtakoti. 

Žymos: | | | | |

Komentarai (52):

Atsakymai į “Bendrasis miesto planas: administracijos direktoriaus siurprizas”: 52

  1. Miestas parašė:

    Klaipėdai reikia ne urbanistų, o visų pirma padorių politikų ir mero. Jei rinkta valdžia vėl neapsispręs kam ji dirba, tai nepadės ir pasaulinio garso urbanistai. Ši „uosto” problema aštriau jau kilo 2007metais tvirtinant miesto BP. Tačiau tada meras Taraškevičius prispaustas „įsiklausė” . Buvo 10 metų laiko tartis ir ieškoti sprendimų. Dabar jau vėl 2metus analizuoja, paišo kalba, tik iki šiol dar nesusitarė ką? Šiandien sprendžiamas klausimas manau daug paprastesnis – kas didesnis načialnikas mūsų mieste – Skvernelis, Karbauskis, Grybauskaitė, Meras, miesto rinkta taryba ar jau ir prabudusi Klaipėdos bendruomenė. Kuo anksčiau visi suvoks, kad laikai pasikeitė ir miestiečiai jau nenurims už numestą kaulą, tuo greičiau galėsime judėti į priekį, miestas ims keistis ir visiems bus ir pigiau ir ekonomiškai naudingiau dabar ir ateityje. Tik, kad taip atsitiktų reikia politikams suremti pečius ir pradėti dirbti savo miestui ir visų pirma miesto merui.

  2. Belieka likti kvankomis parašė:

    Ponia Simonavičiūtė piktinasi, matyt jos interesų šis planas neatstovauja. Bet kai dėl FORTUM buvo sukviesti įvairių partijų žmonės, surinko būtinus parašus (didžiulį kiekį), kad nepritariama tokios gamyklos atsiradimui mieste, tai interesai buvo tokiu pačiu būdu, direktoriaus parašu paskutinę minutę buvo patvirtinti. Tai ko dabar nepatenkinta?
    Stebi, kas vyskta šiame mieste, kaip naglai strateguojama ir matai, kad daugelį žmonių užvaldęs nihilizmas. / Nihilizmas (lot. nihil – „niekas“) – filosofijos kryptis, teigianti, kad pasaulio ir žmogaus egzistavimas neturi jokios objektyvios prasmės, tikslo arba vertės. Paprastai nihilistai teigia, kad Dievas neegzistuoja (Dievo mirtis), moralė yra subjektyvi, gyvenimas neturi objektyvios prasmės, todėl vieni veiksmai negali būti laikomi geresni nei kiti.
    Ar turi šis miestas gerbtiną ateitį? Taip ponai, namus mieste nesistato, jiems miestas tik biznis, be atsakomybės

  3. SUDIE, PROTO (IR URBANISTIKOS) BOKŠTAI?.. parašė:

    Gerai, kad S. Budinas nuoširdžiai nesuvokia, ką šneka, komentuodamas savąjį ilgai slėptą ir dar ilgiau rengtą sprendimą. Jo įsakyme rašoma, kad „koncepcijos sprendiniai dėl išorinio uosto ir jo aptarnavimui reikalingo infrastruktūros koridoriaus bei nuo šio koridoriaus formuojamos želdinių juostos galioja tik tuo atveju, jei Lietuvos Respublikos Vyriausybė apsispręs išorinį uostą vystyti Klaipėdoje (numatys sprendinį Lietuvos Respublikos bendrajame plane) ir Išorinio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtros projekto įgyvendinimo komisijos posėdyje bus pritarta Klaipėdos miesto savivaldybės dalykinių sąlygų sąvado priemonių įgyvendinimo programai”.
    Išvertus į žmonių kalbą, tai reiškia, kad S. Budino pritarimas maksimalios uosto plėtros koncepcijai (ačiū, tau, Sauliau, uosto direkcijos vardu!)… NEGALIOJA nuo jo priėmimo akimirkos! Kodėl? Lėtai dar kartą perskaitykit tą tekstą: jis įsigalios tik kažkada ateityje ir tai tik tuo atveju, jei bus įvykdytos dvi S. Budino įsakyme įvardintos sąlygos… Šiaip jau, teisės aktas įsigalioja kitą dieną po oficialaus paskelbimo Teisės aktų registre, jeigu pačiame teisės akte nenumatyta vėlesnė įsigaliojimo data (Lietuvos Respublikos teisėkūros pagrindų įstatymas). Mūsų Sauliaus atveju – įsakymas dar negalioja, nes dar neatsitiko tie du jame aprašyti atvejai. Ir net nežinia, kada jie atsitiks. O juk gali nutikti (taip, beje, ir nutiks), kad tie 2 aprašyti nutikimai iš viso neįvyks… Tad kam reikalingas toks NEGALIOJANTIS S. Budino įsakymas? Klaipėdos BP koncepcijai toks negaliojantis dokumentas tikrai nereikalingas. Uostui? Tada, dar kartą ačiū, Sauliau. Kad šiaip jau niekinį „dalykinių sąlygų sąvadą” jau labai labai lėtai svarsto Vyriausybės sudaryta darbo grupė – tą mes žinom, bet, kad tam „sąvadui”, anot Sauliaus, dar turės būti pritarta Išorinio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtros projekto įgyvendinimo komisijos posėdyje… Juk Meras tikrai ne į šitą kontorą kreipėsi. Nu, urbanistai, nu, Sauliukas! Vot čia tai poezija. Kitas Klaipėdos savivaldybės „urbanistas” K. Macijauskas, stengėsi nuo Sauliuko neatsilikti, todėl net ATSAKINGAI pareiškė, kad „išorinio uosto neplanuojame, bet privalome rodyti, kaip mes reaguotume į tuos įvykius, kurių negalėtume įtakoti”. Privalėjo -ir sureagavo, parodė. Tad ir Kastyčiui labai ačiū nuo uosto. Gaila tik, kad abu savivaldybės „urbanistai” paskubėjo – balandžio1-oji dar ateityje. Ta prasme – dar yra laiko naujiems kūriniams. Darbuokitės, vaikinai, vardan tos Klaipėdos. Tfu! Atsiprašau – vardan maksimalios krovos! Ačiū Jums!

  4. Jonas parašė:

    Blogai , kai prie miesto vairo pastatomas nesubrendėlis . Tokie sprendimai pridaro miestui žalos daugeliui metų į priekį. Einant į tokias atsakingas pareigas , vaikystę reikia palikti smėlio dėžėje .

  5. C7 parašė:

    Nu dar galėtų prieš užtrenkdamas duris Budinas galėtų Bastionų gatvę pasirašyti 🙂

  6. Brigita parašė:

    Kiek tas meras gali gastroliuoti ir selfintis?! Čia šou žvaigždė avims ar kas?! Miestas smirdančiom kandim apteko, vėl tą patį per tą patį suks, kol nieko nebeliks… Gelžbetonio ir stikloidų urbanizacija gyvenamieji kvartalai Giruliuose Smiltynėje ir Botanikos sode statybos planuojamos teritorijos dalyje kur miškai keičiant miško paskirtį ir pajūrio zonoje iškertant visus medžius ir urbanizuojant… Gražu net žalia! T.y. pilka! Su 50 pilkų atspalvių!!! Urbanizuota, prichvatizuota ir parduota! O peštynių ykarštyje kovą dėl sklypų dalybos vistiek ylos lenda iš maišo vieną po kitos! Va jums ir proveržis prasideda! 😀 Perku parduodu bukių sistemoje…

  7. klausykite parašė:

    o kiek gali čia Simonavičiūtė vis vadovauti ir vaidinti kažką? Trinasi nuo 1990 metų, nors daugeliui jau seniai nusibodo, o ir darbų nesimato…

  8. Laimonas Bogušas parašė:

    Paskutinis K. Macijausko komentaro sakinys – labai geras. Reikėtų daugumai suprasti skirtumus tarp miesto ir uosto BP rengimo ypatumų ir fundamentalių procedūrinių skirtumų, kurių nei Budinas, nei Grubliauskas, nei Puteikienė negali pakeisti.

    • Akropolis parašė:

      Ar ne Macijauskas prastūmė Akropolį miesto centre ir nužudė senamiesčio SVV?
      Namas Karklėje – atsitiktinumas ar santaupos?

    • Laimonas Bogušas parašė:

      Kuo čia dėtas Akropolis ir Karklė? Aš savo komentaru įvertinau aptariamo asmens logišką požiūrį į miesto Bendrąjį planą.

    • Anonimas parašė:

      fundamentaliam proto bokštui Laimonas Bogušas – jei tokia logika visi vadovautusi ir vykdytu tik fundamentalias procedūras, tai šiandien dar ramiai tupėtume TSRS glėbyje, o Klaipėdos pietiniame , šiauriniame rage tebestovėtų spygliuotos tvoros iki upės. Jei būtum tada išgirdęs tokius žodžius kaip – miesto pilis, piliavietė karpytum ausimis kaip senas kuinas net nesuvoktum apie ką kalbama. Apgailėtinas baudžiauninko mentalitetas

    • Laimonas Bogušas parašė:

      Sunku su anonimais diskutuoti…

  9. Pagarba už drąsą! parašė:

    Šaunuolis Budinas, kad pagaliau padėjo tašką ir ryžtingai priėmė sprendimą. Nusibodo tas priešrinkiminiu laikotarpiu išplitęs populizmas, pseudoekspertai ir jų nepagrįsti visuomenės gąsdinimai apie giliavandenio uosto grėsmes ir pan. nesąmonės lengvatikiams ir neišprusėliams. Miestas turi vystytis, eiti į priekį. Gerbiu tokį žmogų, kuris išdrįso, nors už tai tikriausiai gresia dar vienas politinio susidorojimo raundas.

    • asai parašė:

      ne saunuolis, o ozys, kuris uzsispyres ignoruoja miestieciu nuomone bei viesa interesa. bendrajam plane numatytos magistrales per miegamuosius rajonus. ypac per vite, matyt vaikams, mokyklai, zmonems be klasco dulkiu virsijinaciu 5 kart leistinas normas reikia dar ir furu CO bei triuksmo.

    • To asai parašė:

      Apie kokias konkrečiai gatves rašote? Tos pačios magistralės buvo ir dabar galiojančiame BP, bent jau dauguma. Toks jausmas, kad LT yra ne tik krepšinio trenerių, bet ir urbanistų šalis, kur visi išmano viską apie teritorijų planavimą 🙂

  10. Viskas gerai parašė:

    Pagarba Sauliui Budinui, kol meras keliauja, priimami puikūs sprendimai. Nė vienas meras tiek nekeliavo ir su ponia, kiek Kongas. Ga liberalų rėmėjas koncernas Kongą už laimėtus rinkimus komandiravo?

  11. ŠultsaS parašė:

    nu šaunuolis Budinas, nes matyt kai kas labai čia ramiai ėmė dėliotis kaip prasisuks, vis nukėlinėjo, o čia ryžtingas žingsnis, kuris leis miestui vystytis, o ne sėdėti po „amžinos Simonavičiūtės” vadovavimu…

  12. Meras parašė:

    Mūsų meras ne turistaują Konge, kas jums sakė? Jis Rumunijoje dalyvauja svarbioje konferencijoje dėl investicinio klimato gerinimo.

    • meras bonifacijus parašė:

      gal tame amžina mero bėda ir yra, kai tik mieste svarbūs, investiciniai, plėtros klausimai – jo vis nėra – jis kažkur? Ką gali padėti Klaipėdai investicijomis skurdžiausia europos valstybė Rumunija? Na, o dėl klimato gal ir galima paplepėti saulutei šildant

    • Šulcė parašė:

      Merui ne miestas rūpi, ne jo plėtra, o komandiruotės, komandiruotpinigiai, džiazas, namelis Melnragėje. Jis yra tikras šeimos galva.

    • Komandiruotpinigiai parašė:

      Tikrai, konferencija be Grubliausko – žlugusi. Ypač investicinio klimato. Visos investicijos nuėjo į Kauną. Bet pailsėti merui ne pro šalį. Jis gi per rinkimus įtemptai dirbo…

  13. Bendras Planas parašė:

    Apie tai, kad tam ruošiamasi girdėjau jau po pirmo turo ir įdomiausia, kad apie tai piktindamiesi paslapčia kalbėti pradėjo patys savivaldybės darbuotojai. Jei komentatoriai ne klaipėdiečiai, tai suprantu, bet jei džiaugiasi vietiniai …? Teigiama, atsižvelgė į pastabas, rekomendacijas ir BP koncepciją pataisė – ką pataisė? kaip pataisė? kodėl? kokie projektai stumiami – trinyčių prūdo būsimame parke Viremidos daugiabučiai? Udovickio biurai skulptūrų parke ir t.t.? Besidžiaugiantiems – taigi vėl rėksite, kad Grubliauskas leidžia statyti ant galvos ir už tai kyšius ima. Jokių BP pataisymų niekas nematė, neaptarinėjo, nevertino ( administracijos planavikai patvarkė visiems reikalingiems) o vėliau sakys , kad nieko negalime keisti, nes tokia patvirtinta koncepcija. Besidžiaugiantiems – savo veiksmais Budinas demonstruoja buką cinizmą, kad jam svarbiau savo bizniukai ir atidirbimai už „pagalbą”, kerštas ir giliai nusišvilpt ant miestiečių ir net tarybos narių. Įdomu, kaip tai vertina Budino partiečiai – mūsų seimo nariai Simonas, Eugenijus Gentvilai? Ar jau visai nupušo tie liberalai – meskit lauk iš partijos tokį budiną? Tačiau šio juodo reikalo šviesus aspektas – greitas ir geras testas mūsų naujam Merui? Pamatysim ryžtingus veiksmus ar vėl stums demagogiją, kaip jis nieko negali ir kaltas Brexit, tik jau Klaipėdoje.

  14. Pritariu Simanavičiūtei parašė:

    Ir kas čia per Budino įprotis naudoti tarybą kaip pampersą – tik kada prireikia jam pačiam? TARYBA VIENINTELĖ TURI SPRĘSTI KAS REIKALINGA MIESTUI IR KAS NE!!!!!!!!!Ir liaukitės darkyti Klaipėdos strateginį planą. Kaip tik posėdis – taip ir pakeitimai. ..Jau ir iki Smiltynės darkymo neoliberpalaikių sukurptų planų daėjom. Į žmonių nuomonę nusispjaut, į UNESCO paveldą – irgi, svarbu kad simuko genvuluko šaika galėtų viešbučiu ir apžvalgos ratų pristatyti.

    • gana tos Simonavičiūtės parašė:

      nuo 1990 metų čia vis ale dirba miestui, greit kaip Nazarbajevui reiks paminklus statyti. Ko čia jau ji ėmė ir sujudo, kad ne jos kas atsiklausė, kad ji vis tempė dėl kažko.

  15. SS parašė:

    Bliamba ir vel meras nieko nezino, nes komandiruoteje Konge…..

  16. Klaipėdos dvaro intrigos parašė:

    Intrigos,intrigos,intrigos.! Gėda buvo miesto tarybai nepatvirtinti administracijos direktoriaus darbo ataskaitos. Jeigu jau taip blogai administracijos direktorius dirbo,tai nereikėjo laukti naujų rinkimų ir tik pralaimėjus p.V.Grubliauskui bučinius partijos rinkimus į mero postą,imtis keršto plano.Tai taip apgailėtina ir żema…Galima tik įsivaizduoti kaip seksis dirbti naujai išrinktai miesto tarybai,jei senosios tokia pabaiga….

  17. sadsa parašė:

    spjūvis visiems miesto gyventojams….man labai liūdnba

  18. Anonimas parašė:

    Šaunuolis Saulius Budinas!!! Drąsus ir atsakingas žingsnis.

  19. pilietis parašė:

    Ar kas nors, dar blaivaus proto prilaikantis, stebi situaciją ir mato, kad China Merchant Group klapčiukai ima skubėti, nes ne tik kėdės iš po subinių kažkaip dingsta, bet (o, varge!!!!) mokus klientas slysta jiems iš nagų, savo interesus nukreipdamas į pietinę miesto dalį, kur klapčiukams tikrai niekas nieko nežadėjo. Akivaizdu, kad sekantis skubus žingsnis bus uosto BP suderinimas, kaip bandymas susigrąžinti klientą.

  20. valio parašė:

    Klaipėdos šaunuolis – valio S. Budinui. Palaukė momento iki paskutinės akimirkos ir pasinaudojo savo teise. Priėmė sprendimq prieš tarybos posėdį kelios dienos, bet tik dabar paviešino. Irgi protingas ėjimas. Lai svarsto naujoji taryba ar priimti tokį jo sprendimą. Visa tai įrodo koks jis iš ties yra didelis šiknius ir dar vaitkaus ar valstietininkų pakalikas. Euromanas, Ar jam nepakako, kad pasididino atlygį už darbą visų mūsų labui? prikalti prie stulpo tokį geradarį.
    Dabar galėsime stebėti miesto savivaldybės derinimą Klaipėdos uosto BP.

  21. O GAL SUSIVIENIJO VAITKUS , GISKIENė IR BUDINAS? parašė:

    Manau kerštas nes į dauguma nepakliuvo tie 3 asmenys. Gali tik kvakseti budami mažumoje. Kerštingi, tai nor atkeršysim ????

  22. Budino kerštas už nepatvirtinta ataskaita parašė:

    Ny budinas įtariu stumdo uosto pletra .Naikinant Girulius ,miškus. Kinečiu pargabens pora tūkstančiu . Sunaikins nepataisomai pliažus , galiJūros vanuo į miesta per audra plusti, galimai katastrofa ruosė visam miestus –bet jam nusispjauti –ATKERŠIJO………..

  23. Lina parašė:

    Galų gale!!!! Pagarba Sauliui, kad neleidžia miestui stovėti vietoje ir žiūrėti kaip visi likę miestai bėga!

  24. Nina Puteikiene parašė:

    Tai kam miestui toks meras, kuris nieko negali? Numatydama, kad taip gi atsitikti, dar gruodį kreipiausi į Grubliauską: „Gindama miestą nuo naikinančios uosto ekspansijos, teikiu pasiūlymus Klaipėdos merui, kad savivaldybės administracija, rengdama sprendimą dėl miesto BP, toliau tobulintų antrąjį bendrojo plano koncepcijos variantą, kuris nenumato uosto teritorijos sprendinių ir nerodytų brėžiniuose uosto galimos/perspektyvinės plėtros todėl ir neplanuotų transporto koridorių mieste (suplanuosime tai tada, kai vyriausybė patvirtins, kur tiksliai bus tas uostas – gal jis bus Būtingėj).
    Taip pat prašau, kad būtų pateiktas taip vadinamą dalykinių sąlygų sąvadas ir inicijuotas šio dokumento viešas ir tinkamas svarstymas bei tvirtinimas miesto tarybos sprendimu.
    Tarybos posėdžio metu kartą minėta, kad dabar galiojantis miesto bendrasis planas stabdo (neleidžia) verslo norą vystyti mieste 200 investicinių projektų. Prašau pateikti minėtų 200 norimų vystyti projektų sąrašą, nurodant paklausėją (vystytoją) ir adresą, kurioje norima vystyti projektą.
    Ir – kas labai svarbu: prašau įgalioti Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją nederinti Klaipėdos uosto bendrojo plano, nes jo sprendiniai neatitinka Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtinto antrojo miesto bendrojo plano koncepcijos varianto.”

  25. Hansas parašė:

    Budinas pasielgė teisingai, nes grubliauskiniai turi kažkokių keistų tikslų, stabdydami miesto vystymo planus…

    • Anonimas parašė:

      pastatų ir gatvių statymas nėra miesto vystymas ar jo stabdymas ir kūrimas. Tai kas padaroma paskubomis dėl varnelės (skubam įsisavinti) ar kažkieno naudos, dažniausiai tenka taisyti ir perdarinėti – mokame min dvigubai. Jei nėra socialinio dialogo – tai ne miesto vystymas , o interesų tenkinimas – rezultatas emigracija ( žmonių, investicijų, verslo) iš miesto.

  26. Savaite laiko parašė:

    Rastas pasirasytas kovo 18 d. ir niekas jo iki dabar nemate. Daugiau nei keisti dalykai vyksta.

  27. interesai parašė:

    Kodėl taip skubama? Gal kokie statybininkai parėmė rinkimus ar kurį nors kandidatą ir dabar spaudžia administraciją, kad greičiau vykdytų pažadus – tvirtintų planus, kol nauja valdžia nepasikeitė ir visko nesustabdė? Čia ne kerštas. Čia biznis. Kai užduodi klausimą „kam tai naudinga?”, atsakymas akivaizdus.

  28. Laimonas Bogušas parašė:

    Tiek viena, tiek kita pusės elgiasi apgailėtinai – kitoks vertinimas čia netinka. Prastumdė 2 metus rengiamą planą, dabar žaidžia „kišk pagalį į ratus” žaidimą.

    • Saulė parašė:

      Pritariu – ir vieni ir kiti žaidimėlius žaidžia. Žmonėms lieka tik spėlioti. Meras su savo svita nesidomi kas vyksta jų vištidėje ar ką? Tai liečia ne tik bendrąjį planą. Žino puikiai ką gali ir ko negali administracijos direktorius. Tai kam čia vaizduoti nuskriaustus.

  29. Cha cha parašė:

    Po tarybos posėdžio buvo antausis Budinui, nes nepatvirtino jo ataskaitos, o Budinas spyrė žemiau bambos visai tarybai . Maladec, kaip sakant!!!! :))))))

  30. Anonimas parašė:

    Šaunuolis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Patvirtinta nauja Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūra

„Informuojame, kad naujoji Savivaldybės administracijos struktūra (pridedama) yra patvirtinta ir įsigalios nuo šių metų rugsėjo 3 d. Visi administracijos darbuotojai ...
2024-06-25
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Bus suteikiamas „Mero kultūros magistro vardas”?

„Ar nesvarstėte tokio varianto, kadangi dabar bus ne kolegialus sprendimas, o galutinis vienasmenis sprendimas, pakeisti pačios nominacijos pavadinimą iš „Klaipėdos ...
2024-06-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Gatvelei į Bendruomenės namus tiesti - beveik du milijonai

Nutiesti privažiuojamąjį kelią iki Bendruomenės namų pastato, Debreceno g. 48, Klaipėdos savivaldybė žada jau beveik 10 metų. Galų gale paskelbtas konkursas ...
2024-06-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This