Pavasariniai patarimai vairuotojams

Transportas

Pavasaris šiais metais į šalį ateina neskubėdamas – orai tai atšyla, tai atšąla, vietomis vis dar sukausto šaltukas, susidaro plikledis. Esą todėl net ir dabar kelių barstymo ir valymo technika dar budi garažuose.

Pranešama, kad Klaipėdos kelininkai mieste žiemos sezoną baigė tik kovo viduryje ir jau pradeda pavasarinius miesto tvarkymo darbus. Tuo tarpu pėstiesiems, automobilių vairuotojams ir motociklininkams patariama pavasario sezoną pradėti palengva ir neprarasti budrumo.

Tvarkingos gatvės reikalingos ir netrukus grįžtantiems motociklininkams, kadangi dulkės ir akmenukai keliuose kelia grėsmę jų saugumui. Palmiros Mart nuotr.

„Ne tik nakties minusas, bet ir ryto pliusas, siekiantis 1 ar 2 laipsnius šilumos, gali būti pavojingi – keliai aplediję ir slidūs. Net ir tuomet, kai nelijo, ir ryte kelias sausas, vietomis vis dar gali susidaryti plikledis, todėl vairuotojams šiuo metu tarp sezonų vertėtų dar neįsijungti vasaros vairavimo rėžimo. Tą patį galime patarti ir pėstiesiems – nepastovi oro temperatūra ir mišrūs krituliai gali labai staiga padengti šaligatvius ledo sluoksniu“, – pranešime cituojamas „Ecoservice Klaipėda“ Logistikos vadovas Rimantas Strakšys.

Pagrindines Klaipėdos gatves po žiemos pavasariui kelininkai planuoja paruošti iki balandžio 1 d., o šalutines  – iki balandžio 10.

Švariose gatvėse – saugiau

Didžioji pavasarinių miesto tvarkymo darbų dalis – kai nuo šaligatvių ir kelkraščių renkami skaldos, smėlio ir druskos mišinių likučiai, susikaupę po intensyvaus žiemos sezono. Įprastai viskas sušluojama, surenkama ir išvežama. Tokie darbai atliekami ne tik Klaipėdos gatvėse, bet ir aikštėse bei šaligatviuose, tačiau tvarkant pėsčiųjų zonas naudojama lengvesnė technika, daugiau darbo atlieka žmonės – šitaip nesugadinamas grindinys.

„Tokie darbai yra būtini siekiant mažinti dulkių ir kietųjų dalelių kiekį mieste – tuomet ir oras kiek grynesnis, ir aplinkai mažiau kenkiama. Tiesa, tvarkingos gatvės reikalingos ir netrukus grįžtantiems motociklininkams, kadangi dulkės ir akmenukai keliuose kelia grėsmę jų saugumui. Šių transporto priemonių vairuotojams į gatves siūlome grįžti vidutinei oro temperatūrai perkopus 10 laipsnių – tuomet keliai jau būna sutvarkyti, nebelieka grėsmių vasarinėmis padangomis pasikausčius užlėkti ant staiga susiformavusio plikledžio“, – pataria R. Strakšys.

Tuo tarpu ne tik motociklininkams, bet ir automobilių vairuotojams šio pavasarinio tvarkymo metu verta atidžiau stebėti kelius. Norint tikrai kokybiškai ir operatyviai išvalyti gatves, kelininkai skatina atkreipti dėmesį į kelių ženklinimą. Šie skirti siekiant atlaisvinti sudėtingesnes gatves, kad kelių valymo technika galėtų pravažiuoti ir atlikti savo darbą. Taip pat svarbu žinoti ir tai, kad gatvių šlavimo technika juda beveik taip pat lėtai, kaip ir žiemą kelius nuo sniego vaduojantys automobiliai, todėl svarbu išlikti supratingiems ir kantriems – techniką lenkti ramiai, staigiai nestabdant ir įvertinus atstumą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Už nemokamus keltų leidimus - solidi sąskaita

Nors vadinamoji keltų leidimų byla ir baigėsi prokuratūros fiasko, Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) pavyko prisiteisti lėšų iš tokiame procese figūravusių ...
2023-03-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Keltų leidimų byla baigėsi prokuratūros fiasko

UAB „Altransma“, jos vadovui bei vieninteliam akcininkui Albertui Markauskui ir buvusiam „Ecoservise Klaipėda“ vadovui Laimonui Žemaičiui prokurorų pareikšti kaltinimai dėl ...
2021-12-01
Skaityti daugiau

Miestas

Pasitinkant žiemą: kelininkai jau pasiruošę, o gyventojai?

Sinoptikams šią savaitę žadant šlapdribą, kelininkai praneša, kad naujajam sezonui jau pasiruošta. Klaipėdos miesto kelius ir gatves prižiūrinčios kelių valymo ...
2019-10-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This