Arvydą Vaitkų gynė piketu

Svarbu, Uostas ir jūra

Penktadienio popietę į Uosto direkciją atvykusį susisiekimo viceministrą Paulių Martinkų pasitiko šeši klaipėdiečiai, laikę rankose plakatus, smerkiančius ministro Roko Masiulio sprendimą atleisti iš pareigų šios įmonės vadovą Arvydą Vaitkų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Informaciją apie tokią rengiamą akciją žurnalistams buvo išplatinusi kartu su A. Vaitkumi į Klaipėdos miesto tarybą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąraše išrinkta Ligita Girskienė. Tačiau ji pati šiame pikete nedalyvavo. Į protesto akciją atėjusios moterys sakė esančios tiesiog A. Vaitkaus rinkėjos, nepriklausančios partijai.

„Negalima vienam vienokių standartų, kitam kitokių taikyti. Aš rinkau Arvydą Vaitkų, labai juo tikėjau, kad Klaipėda pasikeis, nes tikrai yra užsisėdėję. Reikia visada rotacijos, reikia naujų idėjų. Nauji dalykai įneša gėrį, į valdymą, pokyčius. Agitavau ir kitus gyventojus už Arvydą Vaitkų. Aš manau, jog blogai, kad ministras jį atleido. Juk vieni gali dirbti ir vienu, ir kitur”, – sakė viena iš protestuotojų Airidė Gelžinienė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kokį pelną darė? Nesuprantami dalykai, kodėl atleido”, – sakė kita protestuotoja Rūta.

„Atėjau palaikyti Vaitkų, nes jis uoste puikiai dirbo. Gyrė jį ir Masiulis, netgi girdėjau Grubliauskas gyrė Vaitkaus darbą uoste. Tai nesuprantame paliuosavimo priežasties. Čia aš įžvelgiu kažkur tai giliau negu užsimanė be priežasties. Man labai nepatiko, kad Gabrielius Landsbergis sekančią dieną pasakė, kad Vaitkų reikia paliuosuoti. Pamąsčiau, kaip galima būnat Seime, nieko nežinant apie Vaitkaus darbą uoste liuosuoti. Man tai labai keista. Čia politizavimas. Jis kažkam maišė. Gal kažkam iš savų reikia darbo vietos. Grybauskaitės daug patarėjų padėjėjų be darbo lieka, jiems reikia šiltų vietų”, – dėstė Jolanta Ašmontienė.

Susisiekimo viceministras Paulius Martinkus sakė į Uosto direkciją atvykęs, kad susitiktų su laikinuoju vadovu Vidmantu Paukšte ir darbuotojais bei atsakytų į jų klausimus.

„Žmonės klausė dėl tęstinumo, kada bus naujas vadovas ir panašiai. Yra atrankos procedūros, čia jau rūpinsis valdyba. Ji turėtų paleisti procesą, nes norime turėti kiek įmanoma profesionalesnį procesą, skaidrų, paremtą kompetencijomis, geriausiomis praktikomis ieškosime profesionalaus vadovo ar vadovės. Klausimą dėl atleidimo motyvų reikėtų perduoti ministrui, čia jo sprendimas”, – sakė P. Martinkus.

KOMENTARAS

Arvydas Vaitkus, buvęs Uosto direkcijos vadovas

Ką tik neseniai gavau kelias nuotraukas ir iš jų sužinojau apie tokį piketą, nes šiuo metu esu Vilniuje. Žmonių taip paprastai neapgausi. Jei žmonės taip galvoja, čia labiau jų reikia klausti. Aš savo nuomonę jau esu išsakęs. 

Ieškinio teismui dar nepateikiau, nes nėra taip paprasta. Reikia susirinkti nemažai informacijos, kad jį būtų galima suformuoti. Manau, kad tai įvyks kitą savaitę. Buvau užsukęs Vilniuje pas teisininkus, su kuriais planuoju dirbti, buvau ir ministerijoje, kad pasiimčiau atleidimo įsakymo.

20 Comments

  1. Klaipėdietė

    Pone Gintarai, labai apsirinkate. Visi tarybos nariai yra dirbantys, nes jie taryboje algų negauna. Nemanau, kad sugebėtų išgyventi tik iš gaunamų lėšų kanceliarinėms išlaidoms. Prieš rašydamas, gerai pasikaustykite savo žiniose.

    Reply
  2. Praradimai

    Didis praradimas miestui ir valstybei. Neteko caro narodas. Kaip visada Vaitkus prie mitingėlio ir „rankyčių neprikišo”- tiesiog Vilniuje buvo, o tumukai, danbrauskiukai, uadaviukai taip pat , aišku verslo komandiruotėse 🙂 Bėdžiams tiesiog caro pagailo. Sueitu bobikės prie uosto direkcijos prieš uostą paprotestuoti – visa Klaipėdos policija suvažiuotų, leidimų reikalautų, pasiaiškinimų ką atstovauja, kiek narių organizacijoje, kokia kraujo krupė ir ar pasiskiepijęs esi nuo ŽIV ir tymų? Apterlins gi bacilomis paradines duris, o čia nieko. Vargšas Vaitkus, nabagas, nieko nežinojo 🙂

    Reply
    • Klaipėdietė /Praradimų autoriui/

      O juk esmė manau yra ne tame kas ką prarado ar ko neteko ,o tame KODĖL iš karto ,,pripaišomas ” żmogui nusikaltimas,jog proteguos uosto įmones,taikomi dvigubi standartai.Kiek Uosto direkcijos vadovų dirbo ir nieko,niekam galvos neskaudėjo, būtų ir toliau neskaudėję,jei p.Arvydas būtų kitoje komandoje.Kodėl niekam neskauda,kad p.V.Żvikienė dirba mero komandoje ?Ar ne todėl,kad daugiabučių gyvenamųjų namų administratoriai šefuoja (ne)liberalus ir liberalus.?Visi daugiabučių gyvenamųjų namų administratoriai elgiasi su gyventojais kaip su baudžiauninkais,kurie turi tik vieną prievolę,: mokėti pinigus be jokių paaiškinimų uż ką.Žmones piktina skirstymas į grupes :SAVI ir SVETIMI , saviems viskas galima,o svetimiems -šiukštu ,būsite iš anksto nuteisti .

  3. Gintaras

    To dar Klaipėdoj nebuvo, kad dėl atleisto valstybės įmonės vadovo mūsų miesto moteriškės į piketą sueitų! 🙂 Ir vėl Vaitkus nežinojo… Na, būtų piketuotojos, bent jau Ligita, ne po, o prieš pasisakę žmogui, bent telefonu informavę – bet ne…
    Tačiau net toks savotiškas visuomenės aktyvumas yra gerai, kaip pačių žmonių iniciatyva. O tai piktinatės, kad miestas miega, o patys bijot arba tingit nuo sofos nulipti, savo nuomonę bet kokiu svarbiu klausimu išreikšti ir laukiat kol koks piarinis mesijas ateis ir visus išgelbės. O piketuouojos šiaip iš miesto- nori Vaitkaus atgal ir aiškiai savo nuomonę išsako – bravo. Tik ar tikrai čia mūsų visų , klaipėdos piliečių, drama – šis valdininko „paliuosavimas” – ar tik eilinė valdininkų ir politikų rokiruotė apie vieną iš valstybės įmonių, valdančią didžiulius pinigų srautus?

    Širinkskienė juk sakė, kad valstiečiai prie kavos Vaitkui projektuoja Susisiekimo ministro postą iškart po prezidento rinkimų, kai dabartinė vyriausybė priduos įgaliojimus. Nes Masiulis neva tai žvirkelius per lėtai asfaltuoja ir pensijų nemoka nešioti. Tapęs ministru, Vaitkus tikrai įrodys, kad visa Lietuva gali daugiau – taigi viskas tik į gera. Bus naujas visų pirma didelis ūkis, nauji rekordai, būsim patys labiausi, patys pelningiausi, pirmiausi ir greičiausi. O jei liksim prie tv kiurksoti – ir patys laimingiausi. 🙂

    P.S. Kai Lietuvoje sakoma, kad vyriausybės nariai yra skiriami į postus „prie kavos” – ar gali būti, kad kava geriama vieną akį primerkus, kad jos šaukštelis neišbestų? Pajuokavimas tik, juk visi žinom, kad viskas, ypač svarbių įmonių ir postų dalybose, šiuo metu vyksta kultūringai. 🙂

    Reply
    • Klaipėdietė p.Gintarui

      Tai va,p.Gintarai, raskite dar tokį vadovą arba panašų į gerb.A.Vaitkų,dėl kurio ateitų piketuoti.Nebepakenčia żmonės taikomų dvigubų standartų..Kiek Uosto direkcijos vadovų dirbo taryboje ir niekam neużkliuvo,o mat ,gerb.A.Vaitkus jau nebegali dirbti taryboje ir būti direktoriumi.Labai įpratome nepasitikėti vieni kitais ir naudotis ,, galbūt, tikėtina,galimai ir t.t.”,burti iš kavos tirščių kas bus.Jeigu bus,tada ir reikia żiūrėti,o ne išstumti gerai dirbančius žmones,kad atlaisvinti kėdę saviems.Tokie metodai tik tolina gabius ir ryžtingus žmones nuo valdżios,o paskui stebimės :oi,oi oi,kokie susirinko į Seimą,į vyriausybę ir kt.Šaunuolė p.Ligita ir piketuotojos !?

    • Gintaras

      Klaipėdietei – miela ponia, gerasis vadovas būtent Klaipėdos labui gali nuveikti daugiau, jei su savo komanda produktyviai ir sąžiningai padirbės Taryboje. Juk dėl to ir nusisuko žmonės nuo savo verslų, pareigų valstybės įmonėje ir rinkimuose laimėjo teisę padirbėti Klaipėdos labui. Greitis, sprendimai, kokybė, gerovė. Darbas Taryboje praktiškai visuomeninės pareigos, o kiek reikia laiko kad tinkamai posėdžiams, komitetams pasirengti, daugybę dokumentų skaityti… Vertiname jų pasiaukojimą. O kad jie tikrai talentingi žmonės kiekvienas savo srityje – mums visiems tik į gera. 🙂

  4. Anonimas

    Apie R. Masiulis. Daug negerų darbų pridarė būdamas gen. direktoriumi AB ,,Klaipėdos nafta”. Atleidinėjo protingus ir sumanius darbuotojus iš AB ,,Klaipėdos nafta”. Jo teigimu, buvo pasakyta kad visi neišmanantys apie darbą yra atleidžiami. Jo pasakymais, kad jis pats su savo draugais iš kitų miestu Lietuvoje pats protingiausias ?? Klaipėdiečių nebuvo, nes jie neprotingi ir neišmanus . Kaip galima leisti dirti toliau jam ministru. Ar yra Lietuvoje teisybė. Gerb. Premjere, pagalvokite ir pamastykite apie savo pavaldinius. Klaipėdoje jis nerado vadovų, dirbti buvo priimti juo ir kitų pareigūnų atsiųsti asmenys. Visi iš Vilniaus. Ar tai gerai ?.

    Reply
    • Tikrai atleido :)

      Čia apie tokius „protingus ir sumanius” darbuotojus? „Teismo sprendime rašoma, kad Arturas Urbutis nuo 2008 m. spalio iki 2010 m. liepos R. Milvydui davė kaip kyšį 3256726,85 Eur ir 175549 JAV dolerių – pusę faktinio “Naftos grupės” pelno, gauto už jos ekspedijuojamų naftos produktų krovą per “Klaipėdos naftos” terminalą”. https://www.atviraklaipeda.lt/2018/01/22/naftininku-byla-milijonai-sveicarijoje-vadai-ir-kaimynai/

  5. Klaipėdietė uż A.Vaitkų

    Vis sunkiau ir sunkiau darosi apgauti żmones.Akivaizdu,visi supranta ,kur šuo pakastas šioje istorijoje.P.Gabrielius juk sakė,kad A.Vaitkus nebebus Uosto direkcijos direktoriumi P.Gabrielius sako,l.Gabrielius żino.:jau geriau reikėjo eiti su TAIS,antraip….Šaunuolės piketuotojos !?

    Reply
  6. jai liepė atleisti tai ir atleido

    Kiek supratai R.Masiulis pagal Lanzbergo dudelė šoka

    Reply
  7. Aš

    Žinoma, kad Masiulis atveš savo grynuolį ir tik iš Vilniaus, nes ” Klaipėdos nafta” įmonėje dirba tik Masiuliui artimi žmonės, ten atsitiktinių nėra, savaitgaliais į namus į Vilnių lėkdavo su įmonės mašinomis, matomai ir dabar tas pats. Dievas juk viską mato p. Masiuli, kaip čia dabar bus?

    Reply
    • jooo..

      Klaipėdos nafta dar nuo ruso laikų buvo vieta kur susirenka giminės, niekur kitur netinkantys lūzeriai, pinigo plovėjai ir paprasti blatnieji. Niekas nepasikeitė..

  8. Arūnas

    Čia susirinko į piketą giminės ir artimieji.

    Reply
    • Įtariam

      Patikrinkite. Vardai ir pavardės pateikti. Keista, kad kažkas Lietuvoje be giminių gali protestuoti, ar ne? Labai įtarūs pasidarėm…

    • Nepotistas

      Tavo ?

    • Palaikau piketavusius

      esu nei giminė ir nei draugas .

  9. Jūratė

    Atleido dėl to, kad į valstiečių sąrašą pateko Karbauskio trąšų krovos savininkai. Ar tai etikos pažeidimas?

    Reply
    • Naujiena

      Nuo kada Karbauskio trąšas galmina Belaruskalij? Tai iki šio komentaro buvo baltarusiškos trąšos. Su galva viskas tvarkoj?

    • Palaikau piketavusius

      O tie trąšų ,, savininkai,, ne Lietuvos piliečiai , kad negali remti ? O gal yra draudimas prekiauti ? )

  10. Ieškinio teikimo terminas

    Arvydai, tik nereikia ilgai delsti. Negalima pradelsti ieškinio teikimo termino, skaičiuojamo nuo atleidimo dienos. Jie nėra ilgi- kas Lietuvoje sutvarkyta – tai biurokratija. O dėl prezidentės patarėjų – tikra tiesa. Pažiūrėdim, kokį aukso grynuolį Masiulis į Vaitkaus kėdę sodins.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This