Mintys apie Saulių Budiną ir valdžią

Nuomonės

dr. Eugenijus Gentvilas, Liberalų sąjūdžio pirmininkas
2019-04-01

Komentarų: 10

Trečiadienį Klaipėdos miesto Taryba spręs klausimą, ar išmesti Savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną iš darbo, ar ne. Sprendimas (ir apsisprendimas), atrodo rimtas. Juk liko tik pora savaičių iki šios Tarybos kadencijos pabaigos. Tai ir S. Budino prasižengimai, matyt, labai rimti, kad nebegalima delsti. O gal yra kokie kiti motyvai?

Vienintelis viešai skambantis priekaištas S. Budinui, kad vykdydamas administracijos vadovo pareigas, patvirtino miesto Bendrojo plano koncepciją. Bet juk patys interpeliacijos autoriai puikiai žino, kad administracijos direktoriui tokią teisę suteikia įstatymas. Gali kam nors nepatikti ši koncepcija, bet S. Budinas tiesiog atliko savo darbą.

Saulius Budinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Lieka kiti motyvai.

Sunku patikėti, kad pagrindinis motyvas yra nuskriausti S. Budiną finansiškai – išmesime, tai negaus išeitinės, o jei išeis iš darbo, pasibaigus kadencijai, gaus net… vieno mėnesio dydžio išeitinę! S. Budinas dėl to nei praturtės, nei nuskurs. Juk čia ne 20 000 eurų, kuriuos Arvydas Vaitkus gavo prieš išmetant jį iš uosto vadovo posto.

Man atrodo, kad Tarybos narius, siekiančius nuversti S. Budiną, skatina paprasčiausias kerštas. Sakyčiau, daug kartų Seime matytas „valstietiškas” kerštas.

Visi matėm ir girdėjom, kaip Ramūnas Karbauskis su Agne Širinskiene pradėjo pulti savo frakcijos narius Bronislovą Matelį, Dovilę Šakalienę, Justą Džiugelį ar Povilą Urbšį, kai tik šie pranešė paliekantys valstiečių frakciją Seime. Nuo tos akimirkos buvę bendražygiai tapo pačiais blogiausiais žmonėmis, vertais apkaltos. Taip elgiasi Agnė Širinskienė su tais, kurie ne jos ir Ramūno draugiją pasirinko.

S. Budinas pasirinko irgi ne tuos, kurie vis dar valdžioje. Blogas Budinas… Ir deda savo parašus prieš blogą Budiną net ir tie, kurie nebebus naujoje Taryboje. Bet prieš savo galą dar taip norisi kam nors įkasti.

Rašau šias mintis ne tam, kad kiščiausi į miesto reikalus. Niekada to nedariau ir nedarysiu, kol nepaprašysite Seimo narių pagalbos. Bet matau, kad tarp interpeliacijos autorių yra daug mano draugų, buvusių ar esamų bendražygių, labai protingų ir racionalių žmonių. Bet pasigavote „valstietišką” užkratą – kerštą.

Sprendimas, žinoma, jūsų. O man, kaip klaipėdiečiui, liks tik įspūdis – solidūs kadenciją baigiantys politikai arba tokie mažučiai, menkučiai Širinskienės klonai.

Ir tas įspūdis (vienoks arba kitoks) liks ne tik man, bet ir daugybei klaipėdiečių.

10 Comments

  1. dučė

    Bet tai bendrojo plano koncepcijai juk pritarė visi be išimties tarybos komitetai. Tai kas pasikeitė, kad pritarę vieningai paskui taryboje atsižegnojo. Turiu bėdą – negaliu pakeisti žemės paskirties, negaliu pradėti statybų ir tai per kažkokį nesuvokiamą , nesuprantamą liberalų kivirčą. Na, susipykote, aiškinkitės, bet prie ko čia mes? Dėjau skersą ant to jūsų visa gerkle skelbiamo skaidrumo. Patys savęs juk neapgausit, nesat visai numarazmėję., tai koks tikslas stumdyti durą?

    Reply
  2. Mantas

    Tas parašas – tik ledkalnio viršūnė. Jį meta ir dėl to, kad kuriasi sau palankias sąlygas tolimesniam darbui, priiminėdamas į įmonių valdybas savus asmenis…

    Reply
  3. Amen liberalu sajudziui

    Kad Gentvilas Budino dainele uzdainuos… stipru. Visiskas blefas. Nuims ne.del. priimto sprendimo, o del to kad tokius svarbius sprendimus priima nutyledamas! Isipareigojimai? Jo tylejimo nekomentuosit???

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Na ir tas E.Gentvilas : riejasi ir pjaunasi tarpusavyje liberalai su (ne) liberalais,o vis tiek sapnuoja valstiečius.Iš kur ta begalinė meilė valstiečiams? Tikriausia,kad Gabrielius użkrėtė (nuo tymų pasiskiepijo),bet galėjo visa opozicija ir nuo valstiečių-žaliujų pasiskiepyti,gal ramiau gyventų visi .?

    Reply
  5. sazines reikalas

    Pagrindine priezastis – neklauso S. Budinas politiku nurodymu, arogantiskas sako labai… Ne taip kalba, ne taip ziuri, i zieda kaip popieziams nebuciuoja. Tai paauklekim puikiai ketverius metus dirbusi zmogu, pasiekusi puikiu rodikliu, kuriuos sau nusprende susizerti… Politikai pas mus tik politikuoja. Tik ar tikrai leis sazine, kai splato balsavimo nestebes baudzianti akis.

    Reply
  6. labai tikslu

    svarbiausia keršyti…ir čia jau meras pasirodė labai žemai puolęs.

    Reply
    • vardan tos

      ne keršyti, o mesti lauk kuo skubiau, kad per likusias 2 savaites daugiau nesąmonių nepridirbtų.

  7. užtarimai nepadės

    Eugenijus ir co dabar raško karčius vaisius nuo intrigų medelio. Galėtų Ženia pagirti Budiną už tai, kad jis pirmas parsidavė valstiečiui Vaitkui dar iki rinkimų. Kad už nugaros merui savo reikalus tvarko, įmonių valdymą „skaidrina”, o realiai savo žmones nori ten sukišti. Nesekit pasakų. Galėjo Budinas ateiti į koaliciją naujoje Taryboje. Bet ne, pasirinko Vaitkų, opoziciją, karą su Grubliausku, taip dabar ir gaus, ko nusipelnė.

    Reply
    • ir kam tokia koalicija

      kurioje jau nuo 1990 metų esantys valdžioje…kam tokia koalicija kur tik vykdomi kelių žmonių interesai…

  8. klaipeda

    ka jis atliko? priprojektavo nauju tarsos saltiniu – gatviu pries gyventoju valia, nekreipdamas demesio i bendruomens pasiulymus ir tiek. akivazidziais svieciasi korupcija bei siekis per naujas statybas praplauti daugiau pinigu i smokesicu moketoju. ne savivaldybej jam sedeti o pravieniskese.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This