Sauliui Budinui – interpeliacija (atnaujinta pavardėmis ir dokumentais)

Politika, Svarbu

Dar kadenciją baigianti Klaipėdos miesto taryba bandys atstatydinti Savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną. Trečiadienį buvo surinkta 14 miesto Tarybos narių parašų – daugiau nei reikia tokiai procedūrai pradėti. Tarybos posėdis su vieninteliu tokiu klausimu – atleisti „praradus pasitikėjimą” – vyks balandžio 3 d.

Saulius Budinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Nežinau apie tai, bet nujaučiau, kada taip gali būti. Vertins visa Taryba. Ji mane skyrė, ji gali ir pareikšti nepasitikėjimą”, – „Atvirai Klaipėdai” trečiadienį prieš vidurdienį sakė S. Budinas, paskutinio Tarybos posėdžio metu nesulaukęs palaikymo jo 2018 m. darbų ataskaitai, o pirmadienį pranešęs, kad pats pasirašė miesto bendrojo plano keitimo koncepciją.

Jis teigė galintis tik pakartoti, kad administracija tikrai turėjo taip pasielgti dėl bendrojo plano, „nes miestas negali stovėti ir laukti, kol kažkas pasikeis ir kažkam atsiras daugiau aiškumo nei dabar”.

Interpeliacijos faktą patvirtino mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

„Nėra taip, kad kuris nors vienas Tarybos narys inicijavo. Susirinkome antradienį po Kontrolės komisijos posėdžio – ir pozicijos, ir opozicijos atstovai. Šiuo metu jau yra 14 parašų. Kiti Tarybos nariai per šią dieną dar nori ateiti, manau, kad jų bus pakankamai”, – prieš vidurdienį sakė J. Simonavičiūtė, pati irgi padėjusi parašą.

Pasak jos, po bendrojo plano keitimo koncepcijos patvirtinimo pasimatė, kad „buvo nuslėpti faktai” (įsakymas buvo pasirašytas kovo  18 d. – autor. past.) ir Tarybos nariai į tą reaguoja.

Popiet meras Vytautas Grubliauskas taip pat patvirtino pasirašęs po tokia iniciatyva. Anot jo, bendrojo plano keitimo koncepcija tapo „vyšnaite ant torto”.

„Jei Taryba būtų nepritarusi direktoriaus ataskaitai likus pusmečiui iki rinkimų, neabejotinai kitam posėdžiui būčiau teikęs klausimą dėl pasitikėjimo, tačiau dabar buvau nusiteikęs pabaigti kadenciją be jo. Tačiau toks veiksmų slėpimas dėl bendrojo plano nuo Tarybos narių jau parodė, kad nebegalima toleruoti tokių desperacinių veiksmų, įskaitant ir bandymus sukalti kuoliukus savivaldybės įmonėse”, – sakė meras.

Paskutinis šios kadencijos Tarybos posėdis buvo numatomas balandžio 12 d. Naujoji rinksis balandžio 18 d. Ji vis tiek turėtų atleisti S. Budiną. Pasak mero, dar balandžio 3 d. rengiamas posėdis, kuriame bus vienintelis klausimas dėl pasitikėjimo S. Budinu.

Po teikimu be V. Grubliausko ir J. Simonavičiūtės pasirašė Artūras Šulcas, Rimantas Didžiokas, Arvydas Cesiulis, Arūnas Barbšys, Lilija Petraitienė, Aldona Staponkienė, Laisvūnas Kavaliauskas, Vaida Žvikienė, Vidmantas Plečkaitis, Valdemaras Anužis, Rimantas Taraškevičius ir Artūras Razbadauskas.

S. Budino likimą lems slaptas balsavimas – taip numato įstatymas. Klaipėdos miesto tarybą sudaro 31 narys, tad norint atleisti administracijos direktorių reikėtų, kad prie tokios iniciatyvos prisijungtų dar bent du politikai (jei posėdyje dalyvaus visi). Su atitinkamu sprendimo projektu ir susijusiais dokumentais galima susipažinti čia.

INFORMACIJA

Prieš darbo pabaigą Savivaldybės tarybos ir mero sekretoriatas išplatino pranešimą, kuriame informuojama, kad „14-a Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių inicijuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino atleidimo iš pareigų praradus pasitikėjimą procedūrą”.

„Teikimą pasirašę tarybos nariai atsižvelgia į tai, kad jau kovo 21 d. taryba nepritarė administracijos direktoriaus praėjusių metų veiklos ataskaitai, taip pat į tai, kad administracijos direktorius dar kovo 18 d. parengė ir išleido įsakymą, kuriuo patvirtino Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo koncepciją, tačiau kovo 21 d. vykusio tarybos posėdžio metu apie savo veiksmus tarybos narių neinformavo. Teikimą pasirašę tarybos nariai pabrėžia Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos svarbą ir jos poveikį bendrojo plano rengimui bei tvirtinimui, priskiriamam išimtinei tarybos kompetencijai”, – rašoma pranešime. 

Anot jo, jei Savivaldybės taryba artimiausiame posėdyje, kuris planuojamas balandžio 3 d., šiam teikimui pritars, S. Budinas administracijos direktoriaus pareigų neteks nuo tos pačios dienos.

29 Comments

  1. Viktoras

    Esmė tame-snarglius Gentviliukas sugalvojo tapti Klaipėdos meru. Tėvas Eugenijus apsimetė nieko nežinojęs. Juk gentviliukas niekuo nerizikavo. Neišrinks-liks seimo nariu. Į Klaipėdos tarybą juk jis nesibalotiravo. O kad Grubliauską paliks už borto jam (nors tos pačios partijos nariui ir jos kūrėjui) nusispjauti. Štai čia ir visa tiesa. Nachaliūgos gentvilai sugalvojo visiems lipti per galvas. Sūnus taps Klaipėdos meru, o Tėvas-Euro parlamento nariu. Štai kaip reikia „garbingai” veikti.

    Reply
  2. Aldona

    Gėda sukriošėliams savivaldybės. Budinas gėdos miestui tikrai nepadarė, išjudino pūlinį. Jis darbą ras tikrai .Tik jūsų senom subinėm reik šiltų vietų

    Reply
  3. Klaipediete

    Budinas ne lietuviska pavarde o staravieras visu pirma.Kai ta budina pasalins uzdegsiu zvake baznycioje ir pasimelsiu,kad visus parazitus kuo greiciau is savivaldybes istrucytu.Laikas keliauti visiems i uztarnauta poilsi.Amen

    Reply
  4. Gediminas A.

    Taryba galejo pasielgti paprasciau, be jokiu iskilmingu spektakliu, interpeliaciju – panaikinti Budino parasa ir tema baigta.

    Reply
  5. Xxx

    Vyt lauk visa saika su simonaviciute kartu, vagiu kompanija, mane asmeniskai apvoge ir teisybes nerasi. Parasai budino.

    Reply
  6. Anonimas

    Seniai reikėjo atleisti Budiną, jis tikrų tikriausias vėžys miestui. ES pinigų neįsisavinama, į miesto įmones susodinami pažįstami, darbai atliekami prastai arba išvis neatliekami, projektai stoja, o dabar dar ir tokią kiaulę nori pakišti naujai valdžiai ir pačiam miestui. Nuo tokių žmonių reikia kuo greičiau apsivalyti, kad miestas galėtų augti ir gražėti.

    Reply
    • Kritikams

      Tai pasisiūlykit pats (pati) užimti šias pareigas, po metų įvertinsim, kiek „įsisavinot” ir „atstrigdėt” projektų ir kitus rezultatus. Pirmyn, visi kritikuojantys, išbandykite šią kėdę, miestas ieško norinčių, registruokitės….

    • Anonimui

      turbūt esi iš Grubliausko komandos, nes juk kitaip ir negalėtum rašyti – tik netiesą ir išgalvotus dalykus. Klaidų nedaro tik tas, kuris nieko nedaro, tačiau Budino veikla buvo pozityvi, nes skirtingai nei politikai taryboje, prisiėmė atsakomybę dėl miesto ateities, o neapsimetinėjo, kaip meras ir jo klika. Juokinga, kai tarybos komitetai pritaria koncepcijai, o susirinkę į tarybos posėdį tie patys žmonės jai nebepritaria.

  7. tai va kur esmė

    ne bendrajame plane, o kad Vandenis pravalė ir dar žiūrėk KRATC pajudins…va kur esmė žmonės, dar prisiminsite ką gero Budinas darė ir kas nutiks kai nauja taryba pastatys naują adminą…

    Reply
    • Nuomonė

      Tik įdomu, kas pasiryš būti tuo adminu…jo laukia nesaldi ateitis su nestabilia koalicija. Protingas blaiviai mąstantis žmogus tikrai neis dirbti į tokią vietą – pavyzdys rodo: gali būt greitai apjuodintas, o atsakomybė didelė, ja dalintis niekas nenori. Laukia miestelis nekantriai kiškio drąsuolio…

  8. Manau, kad

    Nori pašalinti dabar, kad netrukdytu Merui savo direktoriaus i Klaipedos vandenis paskiri.
    Juk kiek S.B stengesi vandenu valdyba isvalyti, ir pravale kazkiek, bet finišo tiesiojoje, ji pati išvalys.
    Gėda, kad siais laikais tai vyksta.

    Reply
  9. Jonas

    Meras išvažiavęs į Rumunijoje, Budinas pasirašo. Lyg prieš metus tas pats. Tada merui Budinas mašiną nupirko. Kaltų nėra. Vėl Meras nekaltas?

    Reply
  10. Netyčiukas

    Grubliauskas netyčia prasitarė „sukalti kuoliukus savivaldybės įmonėse”. Ne bendrasis planas aktualus, esmė „kuoliukuose”.

    Reply
    • Anonimas

      viskas ok, dar dėkos klaipėdiečiai Budinui, kad išjudino šitą pelkę

  11. C7

    Galėjo anksčiau Budinas raumenis parodyti, būtų gal ne taip rinkimai pasibaigę…

    Reply
    • Puikybe beribe

      Ne Budino raumebu klausimas. Isijaute. Miesto taryba tvirtins bendraji plana. Erelis zvirblio sparnais.

    • C8

      Be abejo, bendrąjį planą tvirtins taryba. Tačiau tvirtinti koncepciją yra administacijos direktoriaus kompetencija. Žmogus įvykdė savo pareigą. Už tai bus atleistas likus 2 sav. iki kadencijos pabaigos. Amen.

  12. Meras iš kosmoso

    Skaudžiai dūrė. Oi skaudžiai. Tiesiai į paširdžius. Bet va, nebėra kaip atkeršyt. Tik atleisti šešiomis dienomis anksčiau termino 😀

    Reply
  13. rinkėjas

    įžūlu, kai 50 764 klaipėdiečių kovo 3 d. naują Tarybą išrinko… o patį, turint tokį adminitracinį resursą, tik 1680 palaikė

    Reply
    • Letargo miegas

      Baigia tai, kas nepadaryta. Kur įžūlumas? Kiek dar reikia laukti, kol kas nors miestelyje įvyks? Kaunas seniai padus parodė. O ką čia skaičiuojat? Grubliauską tik 25 tūkst. išrinko. ir nieko, dabar visi džiaugtis turėsim ir laukti, kada iš konferencijų Rumunijose pargrįš..

  14. Anonimas

    Na ką keršija dūdorius liberalams, mažai buvo,kad laimėjo,tai dar chebra suspardyt visai nori

    Reply
  15. Mylinti TIKRĄ teatrą

    Spektaklis baigtas.Pasirodė ,,artistai iš sudegusio teatro „.Użdanga.Lauksime naujos premjeros ! O tikrojo teatro,tikruosius aktorius sveikinu su JŪSŲ ir MŪSŲ ŠVENTE !!!Kad jūs nuo scenos dar ilgai ilgai nenueitumėte !?

    Reply
  16. juokdariai

    atleis tą, kuris pagaliau pajudino Klaipėdos judesį, o ne stagnaciją. Simonavičiūtė seniausiai neturėtų būti valdžioje, bet vaidina miesto patroną…

    Reply
  17. Sapiega

    Seniai laikas. Jau tiek spėjo prisidirbti ir neteisėtus sprendimus primitivism.

    Reply
  18. Atsibudo iš letargo miego

    Va tokią valdżią turėjome.S.Budinui interpeliacijos nebūtų reikėję ir dar keletą metų,jeigu ne rinkimai.,o liberalai kandidatu į miesto Merus būtų pasirinkę p.V.Grubliauską.Dabar sużinos,ką reiškia ne TĄ rinktis.Lygiai tas pats nutiko kai Lietuvos piliečiai pasirinko ne TUOS .Trečius metus tarkuoja, bet sunkiai sekasi,nes ,,tarkuojamųjų” oda stora.,,

    Reply
  19. Kai nieko negali, kandi einančiamį koją

    Tikram lietuviui įkąsti kitam lietuviui – tikra palaima. Budinas padarė tai, ką seniai turėjo padaryti taryba. O miestelyje projektai stoja. Dabar dūdorius galės nuopelnus priskirti sau!

    Reply
  20. Kelio galas

    Gal galų gale išmes

    Reply
  21. Zodz

    Baisu.Budionas desperatiskai turejo kazkam atidirbti..

    Reply
    • Vietinis

      šlucai, a čia tu?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This