Muziejuje – Teresės ir Juozo Šikšnelių darbų paroda

Kultūra

Artėjančių šv. Velykų proga balandžio 10 d. 17 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) atidaroma Teresės ir Juozo Šikšnelių paroda „Skulptūra ir faktūra“.

Muziejus skelbia, jog kūrybinio vakaro metu bus pristatomos naujausios žinomo rašytojo, skulptoriaus, buvusio I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus J. Šikšnelio medžio skulptūros bei anksčiau sukurti darbai ir  T. Šikšnelienės fotografijos, kuriose įamžintos gamtos sukurtos medžio faktūros.

Lietuvių tradicinėje kultūroje buvo išreiškiama pagarba žaliuojantiems medžiams. Prie jų kamienų pakelių koplytėlėse ir šiandieną dar galima pamatyti dievdirbių išdrožtų skulptūrėlių. Tai liudija lietuvių meilę medžiams, polinkį drožybai. Talentingų liaudies menininkų dėka ši tradicija tęsiasi iš kartos į kartą.

Pranešama, kad parodos atidarymo metu bus skaitoma ir Juozo Šikšnelio kūryba, o renginio poetinį ir muzikinį foną kurs Klaipėdos valstybinės kolegijos folkloro kolektyvas „Aitvaras“ (vad. Jonas Kavaliauskas) bei smuikininkė Rima Tamo.

Paroda muziejuje veiks iki gegužės 11 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Biblioteka - į sandėlį

Įsibėgėjant šeštiesiems komunizmo statybos metams Klaipėdoje miestas subrendo dar vienam kultūros židiniui – buvo nuspręsta įkurti srities biblioteką. Tiesa, tokiam ...
2023-08-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje vyks tarptautinis žydų kultūros festivalis

Tarptautinis festivalis, skirtas žydų tautos istorijos, kultūros, meno, tradicijų pažinimui „Šalom visuos kraštuos“ rugsėjį vyks jau antrą kartą ir yra ...
2022-08-17
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Kultūra - šalia asenizacijos

Tarp 1948-1949 metais Klaipėdos valdžios padarytų sprendimų buvo ir svarbių kultūros sričiai. Kaip kad miesto istorijos muziejaus įsteigimas, pirmojo bibliotekos ...
2022-05-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This