Meras ataskaitos nepamiršo (atnaujinta)

Politika

Penktadienį Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pasirašytame potvarkyje dėl paskutinio šios kadencijos miesto Tarybos posėdžio sušaukimo ir darbotvarkės nėra jo metinės ataskaitos, tačiau uostamiesčio vadovas tikina, kad ji tikrai bus pristatyta.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą meras reglamento nustatyta tvarka ne rečiau kaip kartą per metus turi atsiskaityti Tarybai ir bendruomenei už savo veiklą, taip pat jis turi parengti ir pateikia rinkėjams ir savivaldybės bendruomenei savivaldybės veiklos ataskaitą.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamente yra detalizuota, kad savivaldybės ir mero veiklos ataskaitos turi būti pateikiamos ne vėliau nei iki einamųjų metų gegužės 1 d.

Penktadienį vakarop „Atvira Klaipėda” pasiteiravo mero, kodėl jo ataskaitos nėra nei pagrindinėje balandžio 12 d. šaukiamo miesto Tarybos posėdžio darbotvarkėje, nei prie užregistruotų sprendimų. V. Grubliauskas patikino, kad kaip papildomas klausimas ataskaita turėtų pasirodyti jau pirmadienį. Jo nuomone, šis klausimas gali būti ir vienas iš paskutiniųjų.

Mero pažadas iš tiesų buvo išpildytas – prieš pat darbo pabaigą pirmadienio vakare prie klausimų, dėl kurių įtraukimo į darbotvarkę turės apsispręsti Taryba, atsirado ir jo 21 puslapio apimties ataskaita. Su ja galima susipažinti čia.

„Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, mero ataskaitos neskubėta viešinti, nes pastaruoju metu su ja buvo intensyviai dirbama, kad šis dokumentas būtų kuo mažiau panašus į Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino ataskaitą, kuriai buvo nepritarta kovo mėnesio miesto Tarybos posėdyje ir tai tapo vienu iš pretekstų jį atleisti.

Kokia „sankcija” galima merui, jei Taryba nepritaria jo ataskaitai, nėra rašoma nei Vietos savivaldos įstatyme, nei minėtame reglamente.

13 Comments

  1. Rubicon & Co

    „Kokia „sankcija” galima merui, jei Taryba nepritaria jo ataskaitai, nėra rašoma nei Vietos savivaldos įstatyme, nei minėtame reglamente.” Taryboje sava šobla, tai mandras dabar….
    Tegul pateikia viešųjų pirkimų deklaraciją kurioje laimi tas kas turi laimėti. Viešiešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje deklaraciją ir t.t. … Čia galimai jau visa galybė straipsnių būtų (teisės straipsnių), ne spaudos, bet konservų stogas jį globos….

    Reply
  2. na

    Na, jeigu ką tai meras vėl Briuselyje….

    Reply
  3. sukvietejas

    Grubiausko geri darbai miestui:
    1. Atleido Budina.
    ……
    Daugiau kaip ir nera, bet bent viena darba padare, gerbiu uz tai.

    Reply
    • to sukvietejas

      dar nubėk ir ranką pabučiuok ar dar ką nors…

  4. prašau

    Martynai kuo skubiau aprašyki kas dėjosi Klaipėdos vandenyse – Laluna šiandien žiniose sakė, kad rasta daug įdomių dalykų. Ar čia visi tradiciškai tylės burnas užčiaupę? Pasirodo pataškė pinigus ten, nors nuostolingai dirbo. Stebėtojas lyg ir vicemeras buvo tai kaip čia taip aaa???

    Reply
    • Šulcinis

      Nejuokauk, nerašys Vainorius. Jie su Šulciu kaip Twiks. Kas Martynui nutekindavo info iš merijos? Ir apie vandenis rašė tik kai patogu buvo Šulcui. Šulcas dengia savo draugą Makūną, tai kaip čia dabar rašysi apie savus? O Budiną aploti- tai visada prašau. Makūnas ir Vainorius yra Šulciniai ir neturėkite iliuzijų.

    • Martynas Vainorius

      Šulcini, žinokit parašysiu, tik kad nespėju visko kiek čia tam mūsų miestelyje vis reikia aprašyti. Bet tamstai tikriausiai irgi nepatiks, nes, ko gero, ne taip parašysiu, kaip įsivaizduojat. Visgi siūlau išeitį – nusimeskit labai patogią anonimo kaukę ir parašykit taip, kai reikia – paskelbsim. Ar visgi drąsos užtenka tik anoniminiams komentarams? 🙂

  5. H

    „2018-aisiais vykau į 19 užsienio komandiruočių. 15 iš jų buvo skirtos dalyvavimui Europos Sąjungos Regionų komiteto, kurios nariu esu nuo 2015 m., posėdžiuose ir plenarinėse sesijose Briuselyje (Belgija), lėšų iš savivaldybės biudžeto šioms komandiruotėms nebuvo skirta. Taip pat vykau į Kopenhagoje (Danija) esančią Pasaulio sveikatos organizacijos būstinę. Tai buvo ES Regionų komiteto narių darbinis vizitas. ” O kiek vykta į Vilnių, į ministerijas projektų reikalais?

    Reply
    • Turizmas

      Ministerijoj nuvažiavus reiktų dirbti. O kur jūs matėt, kad turistai dirbtų?

  6. Anonimas

    Koks buvo pilnas arogancijos, toks ir liko Grubliauskas, bet va yra kas lesa iš jo lesyklėlės, valgo nuolankiai duonelę iš jo rankelės, per džiazus, per visokius valstybinius postus. Tai va tie ir balsavo už jį su giminėmis. Bjauru, kai taip nesiskaitoma su miestu. Pagarba Budinui, kad atlaikė tą arogantišką personą.

    Reply
    • RB

      Balsavo miestieciu dauguma, kaip išmintingajam nepatiktu.

  7. Miestietis

    Kas žino ar yra Lietuvoje dar tokia savivaldybė kuri taip negerbtų, net tyčiotųsi iš savo bendruomenės narių? Kaip meras Grubliauskas drįsta visiškai sumenkinti savo patį pagrindinį darbą _ pateikti savo darbo 2018 m. ataskaitą miestiečiams? Jam tai visai nereikšminga? Neįtraukta net į Darbotvarkę? Kaip tai? Mero ataskaita privalo būti Darb-je 1 klausimu.
    O meras teigia :”… šis klausimas gali būti vienas iš paskutiniųjų …” Matyt meras jau mėgaujasi Taryboje iš 31 nario turintis daugumą. Bet kokia kaina/? Jau iš anksto prisiviliojęs konservatorius, Šimkų, dar kažkokį narį prižadėjęs jiems aukštas pareigas ir pn. Ne savivaldybė ,bet UAB,as.
    O ATVIRAIKLAIPĖDAI.lt reikia tik dėkoti už tokias žinias, kokių taip operatyviai nepateikia nė viena kita žiniasklaidos priemonė….

    Reply
    • Stebėtoja

      ,,Karalius” neatsiskaitinėja niekam. Jis yra visagalis… Atminkite tai dar MIN 4 metus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This