„Smiltynės perkėla“ judina naujo terminalo projektą

Uostas ir jūra

Valstybės vadoma AB „Smiltynės perkėla“ pranešė, jog žengia pirmąjį žingsnį Naujosios perkėlos terminalo statybų link. Jau paskelbtas projektavimo konkursas, o statybas planuojama pradėti kitais metais.

Teigiama, kad terminale įsikurtų ne tik laivų remonto dirbtuvės, įmonės administracija, bet ir modernios klientų laukimo salės, bilietų kasos, kavinė su terasa į Kuršių nerijos kraštovaizdį bei biurai.

Anot įmonės, pernai buvo paskelbtas konkursas, kuriuo siekta sulaukti architektūrinių sprendimų, kaip galėtų atrodyti naujasis terminalas.

Dabartinis Naujosios perkėlos pastatas statytas dar 1982-iais. Teigiama, kad statinys ne tik pasenęs morališkai, bet jau ir nebeatitinka šiandienos poreikių. Tad praėjusiais metais įmonė paskelbė konkursą, kuriuo siekta sulaukti architektūrinių sprendimų, kaip galėtų atrodyti naujasis terminalas. Iš pateiktų šešių vizijų buvo išsirinkta viena, kuri, „Smiltynės perkėlos“ manymu, geriausiai atspindinti įmonės veiklą.

„Kadangi jau turime viziją, kaip atrodys terminalas, pradedame pirmuosius žingsnius projekto įgyvendinimo link. Jau paskelbėme konkursą techniniam rekonstrukcijos projektui rengti ir, jei viskas vyks sklandžiai, statybos galėtų prasidėti jau kitais metais, o darbai užtruktų porą metų. Taigi, apie 2021-ius Naujoji perkėla klientus pasitiktų visiškai atsinaujinusi“, – pranešime spaudai cituojamas „Smiltynės perkėlos” generalinis direktorius Darius Butvydas.

Anot įmonės vadovo, bus sutvarkyta ne tik čia esanti infrastruktūra, bet ir atnaujintos krantinės, įrengti pontoniniai tilteliai, praplatintos keltų aparelės, kad eismas į laivus vyktų dviem juostomis. Teigiama, kad visos šios permainos ženkliai pagerins klientų aptarnavimo kokybę ir sumažins laukimo laiką prie keltų.

Numatoma, kad naujasis terminalas bus trijų aukštų ir dviejų korpusų, kuriuos sujungtų tiltas, tarnaujantis, kaip laivų išlydėjimo terasa. Pastate įsikurtų keltų remonto dirbtuvės, bilietų kasos, modernios klientų laukimo salės, įmonės administracija ir biurai kitoms kompanijoms. Taip pat dengtos ir atviros automobilių stovėjimo aikštelės, kurios talpintų per šimtą automobilių, kavinė su daugiau kaip dviejų šimtų kvadratinių metrų terasa, iš kurios atsivertų vaizdas į uostą ir Kuršių neriją.

„Rinkomės tą architektų viziją, kuri geriausiai atspindi mūsų įmonės veiklą – nuolatinį veiksmą. Klaipėdą ir Smiltynę Naujojoje perkėloje keltai jungią visą parą. Ypač intensyvi būna vasara, kai keleivių skaičius išauga ženkliai ir mūsų laivai keleivių patogumui kursuoja nuolatos, be grafiko. Pats pastatas – gelžbetonio perdangos su kolonų tinklu, o fasadai dengti stiklu formuos lengvumo įspūdį ir neužstos įspūdingų Kuršių nerijos vaizdų“, – įsitikinęs D. Butvydas.

CVP sistemoje skelbiama, kad „Smiltynės perkėla” E. Andrijausko projektavimo firmai už naujo keleivių aptarnavimo terminalo ir administracinio pastato Naujosios perkėlos tertorijoje, statybos projektavimo užduoties parengimą priešprojektiniais pasiūlymais sumokėjo 41 745 eurus.

2 Comments

  1. Anonimas

    SMILTYNĖS PERKĖLA save pristato:

    VERTYBĖS
    Atsakomybė (Pasakiau – padariau).
    Pagarba (Su kitais elgiuosi taip, kaip noriu, kad su manimi elgtųsi).
    Profesionalumas (Patikimai žinau, kaip gausiu gerą rezultatą).
    Išradingumas (Gebu į situaciją žiūrėti kitu kampu).
    Pozityvumas (Visur matau pliusus, ne kryžius).

    Reply
  2. Architektūrinis Smogas

    „…Anot įmonės, pernai buvo paskelbtas konkursas…” geri tie Klaipėdos architektų vadukai . Architektų sajungos pirmininkė Gerda Antanaitytė ir AR Klaipėdos RAT pirmininkas Edmundas Andrijauskas „skelbia konkursus” apie kuriuos žino tik jie . Vadukai gauna interesantų paklausimus ir vietoje to, kad informaciją paviešintų visiems architektams, sudarytų galimybes visiems dalyvauti sąžiningoje kūrybinėje kovoje ( AS pirmininko pareiga) patys paslapčia apsiima dirbti. Kas išrinko tą geriausią pasiūlymą ir pagal kokius kriterijus ir kaip vertino ( organizuoti tokių darbų aptarimus AR RAT pirmininko pareiga), nes jokių viešų aptarimų nebuvo ir niekas nieko nematė ir neaptarinėjo? Minima „rekonstrukcija” 🙂 – bet tai visai nauja statyba. Architektai miesto valdžios reikalauja viešų konkursų, o vadukai „susitarę” kepa. Miesto bendruomenė AR prašo profesionalų architektų pagalbos ir svarstymų dėl uosto BP, dėl miesto BP, Atgimimo aikštės, Dangės skvero, senojo turgaus , Bastijonų tilto, Dangės gatvės – nėra kada. Iš kur to laiko bus – Vadams reikia kepti užsakymus. Vakar VP paskelbtas šios „vizijos” techninio projekto pirkimas – jei turi padaręs darbą (sutartį) už 125 000 eur. sutartį (Antanaitytė ir Andrijauskas jau turi)-gali dalyvauti jei gausi autorių sutikimą :), jei ne , nelįsk -toks tas „neapsimestinis viešumas”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This