Už jauno palangiškio nužudymą – ilgi metai nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas Palangoje gyvenantį 47 metų Saulių Narmontą paskelbė pavojingu recidyvistu: už 23 metų jauno vyro nužudymą jam skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, pirmuosius penkerius metus paskyręs atlikti kalėjime, likusią bausmės dalį – pataisos namuose.

Jo bendrus, sugyventinius 39 metų Romaną Stulpinš ir 34 metų Skrimantę Auzacalitaitę teismas nuteisė atitinkamai 8 ir 9 mėnesių laisvės apribojimo bausmėmis, atidedant jų vykdymą vieneriems metams, už tai, kad jie prisidėjo prie nukentėjusiojo sužalojimo.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metų spalio 10 d. naktį.

Nustatyta, jog susiginčiję dėl neva negrąžintų pinigų kaltinamieji apleistame Vytauto g. name Palangoje iš pradžių tik sumušė 23 metų benamį, savo pažįstamą, tačiau grįžęs atgal S. Narmontas jau miškelyje netoli ligoninės jį dar ir subadė peiliu. Pusnuogis nukentėjusysis įvykio vietoje netrukus mirė.

Policijos pareigūnai praėjus kelioms valandos po nusikaltimo operatyviai sulaikė įtariamuosius.

S. Narmontas prisipažino tyčia peiliu nužudęs bičiulį, tačiau neigė peiliu suduotų kaltinime nurodytą 16-os smūgių skaičių. Jo teigimu, jis sudavęs ne daugiau 6-ių smūgių.

Kaltinamieji pripažino tiek visi kartu, tiek ir pavieniui mušę vaikiną, sudavę jam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, mušę jį net ir tuomet, kai mušamasis nugriuvo ant žemės ir susirietęs dengėsi nuo smūgių.

„Akivaizdu, jog padarytas nusikaltimas nebuvo atsitiktinis reiškinys kaltinamųjų gyvenime, o dėsninga jų asocialaus gyvenimo būdo pasekmė. Todėl visiems kaltinamiesiems skirtos griežčiausios sankcijoje numatytos laisvės atėmimo bausmės, o už itin žiaurų nužudymą – griežtesnė už sankcijos vidurkį sankcijoje numatyta terminuoto laisvės atėmimo bausmė. Be kita ko, iš byloje sukauptų duomenų galima teigti apie S. N. kaip apie agresyvų, nuolat girtaujantį ir administracinius nusižengimus bei tyčinius nusikaltimus darantį asmenį, savo elgesiu demonstruojantį akivaizdų nenorą pasitaisyti ir stoti į dorą ir sąžiningą gyvenimo kelią. Todėl teismas pripažįsta jį pavojingu recidyvistu”, – teismo pranešime cituojamas teisėjų kolegijos pirmininkas Linas Pauliukėnas.

R. Stulpinš ir S. Auzacalitaitė buvo kaltinami dar ir tuo, jog iš anksto paslėpė ir sunaikino labai sunkaus nusikaltimo pėdsakus, kitus su slepiamu nusikaltimu susijusius dalykus, turinčius įrodomosios reikšmės: išmetė į krūmus nukentėjusiojo pirštines ir sudegino pastarojo suplėšytą striukę, metalo laužo supirkimo punkte kartu su S. Narmontu metalinėje statinėje sudegino savo rūbus, avalynę su kraujo pėdsakais ir nukentėjusiojo telefoną.

Teismo vertinimu, teisminio bylos nagrinėjimo metu šis kaltinimas nepasitvirtino. Byloje nustatyta, kad visa tai padarė kaltinamasis S. Narmontas, todėl minėti asmenys dėl šio kaltinimo išteisinti.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos asfalto byloje - solidžios sąskaitos

Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl Kuršių nerijos aplinkai padarytos žalos rekonstruojant Nidos gatvę. Į teisiamųjų suolą ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This