Naujoji valdžia išdalino pirmus postus

Fotoreportažai, Politika, Svarbu, Temos

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienio rytą Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje prisiekė naujoji, iki 2023 metų pavasario dirbsianti miesto Taryba. Prisiekė visi išrinkti – 31 politikas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Prisiekdami padėję ranką ant Konstitucijos politikai galėjo pasirinkti ar prašo Dievo pagalbos vykdant pareigas. To nepaprašė tik trys politikai – konservatorius Andrius Petraitis bei komiteto „Titov ir teisingumas” nariai Viačeslavas Titovas ir Jurijus Šeršniovas. Iš atminties priesaikos tekstą pasakė tik dvi politikės – liberalė Alina Velykienė ir su Lietuvos centro partija kandidatavusi Nina Puteikienė.

Beje, pastaroji dar prieš posėdį neslėpė nuostabos, kad apie jį niekur nebuvo oficialiai skelbiama. Tačiau tiek Klaipėdos miesto rinkimų komisijos pirmininkas Algirdas Gritėnas, tiek miesto Tarybos sekretorius Modestas Vitkus tikino, kad apie tai buvo skelbta tiek komisijos, tiek savivaldybės puslapyje, tiek spaudoje.

Susiskirstė į valdžią ir opoziciją

Po pertraukos prasidėjus posėdžiui liberalas Saulius Budinas informavo, kad Liberalų sąjūdžio frakcija, kurią sudaro keturi nariai, dirbs opozicijoje. Analogišką pareiškimą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vardu padarė jos frakcijos pirmininkas Arvydas Vaitkus.

„Nesu tikra, ar dar kas be manęs nekalbės Lietuvos centro partijos vardu, bet aš turiu visus jos įgaliojimus. Dirbsiu opozicijoje ir juo labiau nedeleguoju savęs į vicemeres”, – pareiškė Nina Puteikienė.

„Norėčiau priminti, kad Nina Putiekienė niekada nebuvo Centro partijoje. Partijos pirmininko žmona tokių pareigų partijoje nėra”, – replikavo pagal šios partijos sąrašą irgi išrinktas Alvidas Šimkus.

V. Titovas pareiškė, kad jis kartu su J. Šeršniovu irgi dirbs opozicijoje.

Valdančiosios koalicijos programą pristatęs meras V. Grubliauskas teigė, kad joje pirmiausia yra aplinkosauginiai klausimai.

Miesto teisės uosto valdymas, kiemų tvarkymas, biudžetas bendruomenių projektams, kompleksinė kvartalų renovacija, pagrindinių išvažiavimo kelių sutvarkymas, senamiesčio gaivinimo programa, jo dangų sutvarkymas, „drausminis fasadų mokestis, istorinių objektų atstatymas, du pedagogai ikimokyklinio ugdymo grupėse, miesto bendrojo plano patvirtinimas, savivaldybės įmonių ir įstaigų optimizavimas”  – kitos šios koalicijos programos gairės, kurias dėstė V. Grubliauskas.

„Išklausius opozicijos programų galima konstatuoti, kad pas mus jos praktiškai nėra. Linkiu visiems geranoriško darbo”, –  sakė į visas nuo nepriklausomybės Klaipėdos miesto tarybas išrinktas Rimantas Taraškevičius.

Pirmieji klausimai

Pirmuoju šios kadencijos miesto Tarybos sprendimu tapo A. Velykienės atleidimas iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigų. Jai bus išmokėta piniginė kompensacija už nepanaudotas atostogas ir vieno mėnesio išeitinė išmoka.

„Formalus juridinis veiksmas, kuris turi būti atliktas”, – konstatavo meras.

Už šį sprendimą balsavo 30 miesto Tarybos narių, pati A. Velykienė nebalsavo.

Antruoju klausimu buvo pasiūlyta ne tik atleisti Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Olegą Mariničių, išmokant tokias pačias privalomas sumas, bet ir toliau jį paskirti  laikinai eiti administracijos direktoriaus pareigas.

„Klausimas nors ir formalus, bet nesinori padaryti klaidos, juk Mariničius atleidžiamas, ar galima jam pavesti toliau eiti pareigas, nes įstatymas numato, kad tai gali daryti tik Savivaldybės administracijos darbuotojas”, – teiravosi valstietis Vidmantas Dambrauskas.

„Įstatymo formuluotė yra klaidinanti, bet galima pavesti eiti toliau pareigas, yra tokia praktika visoje Lietuvoje”, – aiškino Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje.

A. Velykienė teiravosi, ar O. Mariničius jau turi teisę dirbti su slapta informacija. Ant jos, jei neturės pažymos, negalės negalės dirbti su rengiamu mobilizacijos planu.

„Dabar yra kreiptasi į VSD visų pažymų, bet kalbame apie laikiną pavadavimą. Prieštaravimų iš VSD nebuvo, jei bus, bus grįžtama prie to klausimo”, – teigė meras.

Judita Simonavičiūtė priminė, kad vieną kadenciją, kol vyko teismai, ji neturėjo tokio leidimo dirbti su slapta informacija, tad tai esą neturėtų būti kliūtis leisti dirbti laikinai.

N. Puteikienė savo ruožtu teiravosi, ar iš tiesų yra pagrindas mokėti O. Mariničiui priedus už darbą su Dangės klausimais ir dalyvavimą renginiuose po oficialių darbo valandų.

„Pasisakau prieš, nes neseniai teko dalyvauti viename posėdyje, kur nustebino savo nekompetencija”, – rėžė N. Puteikienė.

„Tikrai neturiu nieko prieš buvusį pavaduotoją, bet primena lengvą chaosėlį, kai per pirmą posėdį neturima kandidatūrų. Valdžia turi būti suformuluota normaliai, 2015 metais visi iškart buvo tvirtinami. Toks neužtikrintumas jau pačioje pradžioje neduoda gero tono”, – sakė S. Budinas.

„Ne taip buvo, buvome pavedę laikinai dirbti Laužikienei. Pasikeitė teisinė bazė, jūsų, Sauliau, tada netikrino tam tikros tarnybos”, – sakė R. Taraškevičius.

Tačiau praėjusioje kadencijoje S. Budinas Savivaldybės administracijos direktoriumi iš tiesų buvo paskirtas jau pirmajame Tarybos posėdyje 2015 m. balandžio 16 d. Tiesa, buvo numatyta, kad jis pareigas pradės eiti tik nuo gegužės 4 d. Iki tol laikinai administracijai vadovavo Nijolė Laužikienė.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad pirmajame posėdyje gali būti skiriami mero pavaduotojas (pavaduotojai) ir savivaldybės administracijos direktorius. Tačiau Tarybos sekretoriato atstovai tikina, kad užklausas spec. tarnyboms dėl potencialaus kandidato esą gali teikti tik jau naują kadenciją pradėjęs meras.

Už 40 proc. priedą O. Mariničiui buvo balsuojama atskirai. Prieš balsavo tik N. Puteikienė, susilaikė septyni Tarybos nariai, už buvo 23. Už visą sprendimą balsavo tik 17 valdančiųjų, likusieji 14 susilaikė.

Svarstant dėl mero atlyginimo (koeficientas 19) A. Velykienė teiravosi, ar meras neturėtų laikinai išeiti iš posėdžio, bet jis tikino, to negalįs padaryti, nes dar nėra jo pavaduotojų.

„Balsavau ir aš, nes konsultavausi su VTEK’u”, – po balsavimo, per kurį už tokią algą balsavo 24 nariai, tarp kurių ir jis pats, pareiškė meras.

Paskyrė vicemerus

V. Grubliauskas kandidatu į mero pavaduotojus pasiūlė jo komiteto atstovą Arvydą Cesiulį.

„Neeilinis momentas, pakankamai jaudinuosi, tai kai ką pasirašiau.  Mano asmeniui parodytas didelis pasitikėjimas”, – sakė jis, pabrėžęs, kad vis tai yra didelis iššūkis, nes esą niekada nedarė didelių prefrencijų postams, nors politikoje yra nuo nepriklausomybės.

Kaip dėstytojas jis sakė žinąs viešąjį administravimą bei politiką ir iš teorinės pusės.

„Būtina gerinti planavimą, turi būti asmeninė atsakomybė už padarytus ir nepadarytus darbus. Neaišku, kodėl užstrigo trečiasis sporto reformos etapas. Grand problema yra buvusio policijos komisariato perėmimo klausimas. Praėjusią kadenciją nuošalyje liko neįgaliųjų problemos. Reikės imtis ir asmeninės, ir kolektyvinės atsakomybės, siūlau dirbti drauge, nepaisant to, ar esame pozicijoje, ar opozicijoje. Būtina kartą ir visiems laikams uždaryti Vasaros estrados projektą, pasiekti proveržį senamiesčio fasadų sutvarkyme. Švietimo modernizavimas turi būti prioritetas. Pažadu – daugiau girdėsiu nei kalbėsiu. Išklausysiu visus. Nesu už konfrontaciją tarp opozicijos ir pozicijos”, – dėstė A. Cesiulis.

Sulaukęs N. Puteikienės klausimo dėl Kultūros fabriko jis tvirtino, kad šio objekto padėtis ir jo netenkina. Esą jis siektų, kad Kultūros fabrikas labiau atitiktų meninės bendruomenės poreikius.

V. Grubliauskas neatsakė į V. Titovo klausimą, kokios konkrečios sritys bus pavestos kuruoti A. Cesiuliui. Pastarasis teigė tikintis, jog jei meras nepersigalvos, jam bus skirtos sritys, apie kurias jis pasisakė.

Iki šiol vicemerės pareigas ėjusi ir į Tarybą išrinkta Judita Simonavičiūtė  „Atvirai Klaipėdai” teigė pati jau prieš pusmetį apsisprendusi nebesiekti aukštų postų.

„Jau esu pensijoje. Be to, noriu parsivežti ir prižiūrėti savo mamą”, – sakė buvusi vicemerė.

Ji teigė sieksianti vadovauti Miesto strateginės plėtros komitetui.

Tą patį vėliau, jau po posėdžio, tvirtino V. Grubliauskas, kad tai pirmiausia buvo pačios J. Simonavičiūtės apsisprendimas.

„Sekasi Klaipėdai su vicemerais. Davė ir drėbtelėjo. Kaip aš galiu balsuoti už asmenį, kurį aš esu užblokavusi  „Facebook”, nes jis man rašo nesąmones. Patyriau tiek patyčių ir žeminimo praėjusios kadencijos komitete. Tie klausimai, apie kuriuos jis šneka, buvo keliami visus keturis metus. Jei tas vyras negali, būdamas komiteto pirmininku, tai ar galės būdamas vicemeru. Turėsite tam tikrą statistiką, kuris labai taikliai atlikinės užduotis”, – sakė N. Puteikienė.

„Aš irgi dirbau tame komitete ketverius metus. Manau, kad Arvydas yra tinkamas kandidatas. Man nekelia klausimų jo kompetencija. Imponuoja jo planai”, – pareiškė konservatorius Rimantas Didžiokas.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad už A. Cesiulio kandidatūrą balsavo 17, prieš 13, susilaikė vienas politikas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Sujaudintas, dėkoju. Ypač koalicijos nariams, kurie laikėsi sutarto žodžio ir balsavo už mane”, – po balsavimo sakė A. Cesiulis.

Jau po posėdžio V. Grubliauskas tvirtino, kad A. Cesiulio pasiūlymas į šį postą esą tikrai nebuvo padėka už iniciatyvą-laišką, kuriame keturiolika žinomų miestelėnų paragino jį vėl dalyvauti mero rinkimuose, nors ir nebebuvo nominuotas Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus. Anot mero, toks pasirinkimas buvo natūralus, kai su koalicijos partneriais konservatoriais buvo pasidalintos kuruojamos sritys ir joms buvo deleguoti  „geriausias patirtis ir įdirbį turintys politikai”.

Antruoju vicemeru V. Grubliauskas pasiūlė konservatorių Arūną Barbšį. Pastarasis prisistatydamas išskyrė savo darbo patirtį Uosto direkcijoje. A. Barbšys tikino, kad praėjusią kadenciją jam pavyko rasti sprendimus, suderinusius ir pozicijos, ir opozicijos požiūrius, bet jų nedetalizavo.

„Taršos sumažinimas, nemalonių kvapų panaikinimas, laipsniškas nemokamas važiavimas turintiems „Klaipėdiečio kortelę”. Sieksiu, kad baigtųsi savotiška priešprieša, kai uostas ruošia savo bendrąjį planą, kurio įtaka miestui nėra įvertinta. Esu už tai, kad krova didėtų, bet atitinkamai turi gerėti ir miestiečių gyvenimo sąlygos. Kaip viena iš minčių bus Klaipėdos municipalinio uosto atkūrimas. Sieksiu, kad kiemų sutvarkymo programai būtų dvigubinamas finansavimas”, – dėstė A. Barbšys.

N. Puteikienė prašė patikslinti, ką  „reiškia laipsniškas nemokamas važiavimas viešuoju transportu”.

A. Barbšys teigė, kad pirmiausia tai būtų mokiniai, studentai, senjorai.

„Čia turime omenyje, kad ne visos socialinės grupės iš anksto įgautų tokias lengvatas”, – tikslino meras.

A. Velykienė teiravosi į vicemero postą pretenduojančio kolegos, kokia bus jo pozicija dėl išorinio uosto.

„Pirmą kartą pritarėme maksimaliai plėtrai su sąlygų sąvadu. Išlaikome tą poziciją. Tos sąlygos turi būti arba uosto bendrajame plane, nes poveikis miestui nesibaigia ties uosto tvora. Turime gauti atsakymą ar iš ministerijos, ar Vyriausybės lygmens. Dėl Būtingės ir Melnragės mano asmeninė pozicija būtų, kad reikia tiksliai ir atidžiai išnagrinėti galimybę statyti Būtingėje, kad uosto poveikis nebūtų per didelis ir blogas miestiečiams”, – dėstė konservatorius.

Ligita Girskienė teiravosi, kokius pokyčius vicemeras žada daugiabučių administratorių srityje, ypač kai Taryboje darbuojasi mero komiteto narė Vaida Žvikienė, UAB „Mano būstas” (užima didžiausią Klaipėdos daugiabučių priežiūros rinkos dalį) regiono vadovė.

„Aš imsiuosi visų priemonių, kad būtų vykdomas įstatymas, kad būtų atitinkama kontrolė”, – tikino A. Barbšys.

„Matau, kad jūs trim atvejais renkatės tris variantus – balsavote už maksimalią uosto plėtrą, vėliau už interpeliaciją Budinui, kuris patvirtino tokį planą, tai ką darysite su tuo Budino įsakymu?” – klausė N. Puteikienė.

„Visos trys pozicijos turi tą patį pagrindą. O dėl paskutinio balsavimo, tai jeigu jau administracijos vadovas nusprendė perduoti miesto Tarybai, neturi jis moralinės teisės vėl pats pasirašyti. Išnagrinėsime kartu su meru teisines galimybes panaikinti įsakymą. Bet bendrasis planas dar grįš į Tarybą”, – dėstė A. Barbšys.

„Daugiau rašė laikraščiai, nei padarydavo Arūno vadovaujamas Kontrolės komitetas. Prisiimu gal ir aš savo kaltę, gal galėjau būti aktyvesnė”, – teigė N. Puteikienė.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad už A. Barbšio kandidatūrą balsavo 17, prieš 14. Jis pareigas pradės eiti nuo balandžio 24 dienos, nes turi nutraukti dabartinius darbo santykius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ačiū už išreikštą pasitikėjimą, pasižadu sąžiningai, aktyviai, visom jėgom dirbti mūsų Klaipėdos labui. Durys atviros visiems”, – po balsavimo sakė naujasis vicemeras.

„Tie balsavimo rezultatai parodė, kad gal reikėjo opozicijai kelti savo kandidatus”, – sakė R. Taraškevičius, užbaigdamas posėdį.

KOMENTARAS

Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos meras

Gegužės mėnesis šiek tiek keistokas dėl vykstančių rinkimų, šiek tiek išblaško Tarybos grafiką dėl salės naudojimo. Visgi noriu tikėti, kad gegužę pavyks nepažeidžiant jokių tvarkų ir reglamentų organizuoti kaip minimum vieną, nors tikiuosi dviejų posėdžių, per kuriuos pavyks užpildyti Savivaldybės administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojų pozicijas. Jei ir yra kandidatai, apie juos šiandien garsiai nekalbėsiu.

Dėl balsavimo rezultatų jokių netikėtumų neatsirado. Kiek pareiškusių būti daugumoje, tiek ir yra. Aš tai vertinčiau kaip pirmą rimtą koalicijos tvirtumo išbandymą. Tie 17 balsų nei vienu, nei kitu atveju nesudrebėjo, nesudreifavo. Mane tai, sakyčiau, kažkuria prasme nuramina. Jei būtų buvę netikėtai daug ar mažai, minčių būtų buvę visokių. Tačiau jei pavyks tą susitelkimą išlaikyti, manau, kad koalicija gali ir turi būti tvari. Kita vertus, jaučiant tokį oponavimą, karštą norą ieškoti tiesos kiekviename atodūsyje, žvilgsnyje, žingsnyje, tai turi teigiamų dalykų. Tai labai mobilizuoja, labai įkvepia į kiekvieną procedūrą žiūrėti labai preciziškai, per didinamąjį stiklą, pedantiškai, kad išvengtume bet kokių dviprasmybių, klaidų. Tame aš įžvelgiu daugiau pozityvo.

NAUJOSIOS KLAIPĖDOS MIESTO TARYBOS SUDĖTIS

Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ nariai: Arvydas Cesiulis, Vytautas Grubliauskas, Elida Mantulova, Audrius Petrošius, Vytis Radvila, Artūras Razbadauskas, Judita Simonavičiūtė, Rimantas Taraškevičius, Vaida Žvikienė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga: Artūras Bogdanovas, Vidmantas Dambrauskas, Ligita Girskienė, Romaldas Idzelevičius, Viktoras Senčila, Arūnas Tuma, Arvydas Vaitkus.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai: Kazys Bagdonas, Arūnas Barbšys, Rimantas Didžiokas, Andrius Dobranskis, Aidas Kaveckis, Andrius Petraitis.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis: Saulius Budinas, Edmundas Kvederis, Lina Skrupskelienė, Alina Velykienė.

Lietuvos centro partija: Laima Juknienė, Nina Puteikienė, Alvidas Šimkus.

Visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ nariai: Jurijus Šeršniovas, Viačeslavas Titovas. 

KOALICINĖS PROGRAMOS TEKSTAS

Aplinkosauga:

Aplinkos oro kokybės valdymo plano parengimas ir oro kokybės mieste užtikrinimo priemonių įgyvendinimas;

Numatymas teritorijų, skirtų kompensaciniams želdynams atsodinti, žaliosioms apsauginėms zonoms įrengti;

Galimybė visiems realiu laiku stebėti oro taršos matavimo stotelių parodymus;

Ekologiško miesto viešojo transporto sistemos diegimas, laipsniškai įvedant nemokamą važiavimą turintiems „Klaipėdiečio kortelę“ .

Miesto ir uosto santykis:

Siekis, kad uosto valdyme savivalda turėtų sprendimo teisę ir gautų fiksuotą kasmetinę uosto pelno dalį;

Uosto plėtra tiesiogiai proporcinga augančiai miestiečių gerovei;

Municipalinio (vidaus vandenų) uosto atkūrimas Klaipėdoje.

Miesto infrastruktūra:

Kiemų tvarkymo programos įgyvendinimo spartinimas;

Dalyvaujamojo biudžeto skyrimas bendruomenių infrastruktūriniams-bendruomeniniams projektams įgyvendinti;

Kompleksinis gyvenamųjų namų kvartalų renovavimas;

Viešųjų erdvių ir pastatų atnaujinimas ir pritaikymas pagal universalaus dizaino principus;

Visapusiškai įvertintų miesto infrastruktūros plėtros projektų įgyvendinimas;

Pagrindinių įvažiavimų/išvažiavimų į/iš miesto rekonstrukcija transporto pralaidumui užtikrinti.

Senamiesčio atgaivinimas:

Senamiesčio grindinio dangų sutvarkymas;

Senamiesčio pastatų fasadų ir saugomų kultūros paveldo objektų atnaujinimas;

Apleistiems miesto pastatams taikomas drausminantis nekilnojamojo turto mokesčio tarifas;

Viešos kepsninių (grill) zonos įrengimas;

Senosios turgavietės prekybos halės bei aikštės sutvarkymas;

Veiksmingų ir įtraukių senamiesčio aktyvinimo iniciatyvų kofinansavimas;

Istorinių miesto objektų atstatymas.

Švietimo sistema:

Naujų inovatyvių išmanių ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupių ir mokyklų klasių įrengimas, pilietinių žinių ir vertybių diegimas, sąmoningumo, vietos identiteto ir patriotizmo ugdymas;

Ikimokyklinio ugdymo grupėse du ikimokyklinio ugdymo pedagogai;

Sumažintas vaikų skaičius ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupėse ir bendrojo ugdymo mokyklų klasėse;

Padidintas pagalbos mokiniui specialistų skaičius ikimokyklinėse įstaigose;

Neformaliojo vaikų ugdymo finansavimo padidinimas;

Pradinių klasių moksleiviams nemokamos popamokinės veiklos;

Pedagogų rengimas ir pritraukimas;

Stipendijos abiturientams, pasirinkusiems studijas Klaipėdos aukštosiose mokyklose.

Sociokultūrinės paslaugos, sveikata ir sportas:

Daugiaprofilinis modernus Vakarų Lietuvos regiono tretinio lygio asmens sveikatos priežiūros gydymo Klaipėdos universiteto centras;

Savivaldybės valdomi sveikatos paslaugų centrai pritaikyti poliklinikos statusui gauti;

Kompleksinės paslaugas sutrikusios raidos ir/ar negalios vaikams ir jų šeimoms;

Visuomenės sveikatinimo paslaugų plėtojimas;

Pagalbos į namus bei dienos socialinės globos namuose paslaugų plėtojimas;

Socialinės globos namų senyvo amžiaus asmenims paslaugos;

Budinčių globotojų skaičiaus be tėvų globos likusių vaikų priežiūrai didinimas ;

Savarankiško gyvenimo namų jaunuoliams, paliekantiems vaikų globos namus įrengimas;

Socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugų vaikų dienos centruose teikimas;

Nevyriausybinių organizacijų iniciatyvų darbui su rizikos grupių vaikais ir asmenimis su negalia skatinimas.

Savivalda:

“Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos “Klaipėda 2030” įgyvendinimo užtikrinimas;

Klaipėdos miesto strateginio plėtros plano 2021 – 2030 metams bei miesto bendrąjį plano parengimas ir patvirtinimas;

Efektyvus turto valdymas, gerųjų vadybos praktikų diegimas, kontrolė, atskaitomybė ir duomenų atvėrimas;

Savivaldybės administracijos ir savivaldybės valdomų įstaigų struktūrų optimizavimas;

Aptarnavimo greitis ir užsienio kalba;

„Vieno langelio” gyventojų aptarnavimo centrai, trumpesni nagrinėjimo terminai;

Kokybės vadybos sistemos įdiegimas;

Klaipėdos miesto interesų atstovavimas centrinės valdžios institucijose;

Savivaldybės administracijos perkelsime į naujas pigiai eksploatuojamas patogias lankytojams administracines patalpas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”79448,79449,79450,79451,79452,79453,79454,79455,79456,79457,79458,79459,79460,79461,79462,79463,79464,79465,79466,79467,79468,79469,79470,79471,79472,79473,79474,79475,79476,79477,79478,79479,79480,79481,79482,79483,79484,79485,79486,79487,79488,79489,79491,79492,79493,79494,79495,79496,79497,79498,79499,79500,79501,79502,79503,79505,79507,79509,79510,79512,79513,79516,79517,79518,79519,79520,79521,79522,79524,79525″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

41 Comments

  1. klaipėdietė

    Yra 4 prigimtiniai asmenybių tipai.Miestui turi vadovauti vadovas iš prigimties,o ne kūrėjas.Gaila,kad tokius merus siekti valdžios veda tik jų ego,o ne noras tarnauti savo žmonėms,savo miestui.Tik tarnystė žmonėms,o ne savo interesų grupei padaro vadovą didžiu.Kada jūs tai suprasite,ponas mere?
    Labai apmaudu,kad vadovas iš prigimties A.Vaitkus buvo „NUSTUMTAS” į šoną.Linkiu ištvermės ir stiprybės opozicijai.

    Reply
  2. nusivylusi Klaipėdietė

    Užjaučiu jus, Arvydai Vaitkau, ir jūsų komandą. Kaip nors pratemkite tuos ketveris metus. Gal sustiprėsime ir būsime sąmoningesni. Pralaimėta kova, tai dar ne karo pergalė.

    GERIAUSIŲ PALINKĖJIMŲ ARVYDUI VAITKUI, VIDMANTUI DAMBRAUSKUI, NINAI PUTEIKIENEI, LIGITAI GIRSKIENEI, VIAČIASLAVUI TITOVUI ir kitiems geriečiams jūsų komandose.

    Reply
  3. GRAZINA

    ATVERKITE LAISVAI NETRUKDOMA JUDEJIMA SKAUTU GATVE GIRULIUOSE . VAITKAU >GRUBLAIUSKAI>RAZBADAUSKAI >DISKRIMINACIJA>

    Reply
  4. Simona

    Klapedieciai ir vel nenuvyle. Isrinko geriausius , is savo paziuru spektro. Liberalius, koncervatyvius ar siaip norincius miestui gero zmones.Kelios bobeles save nores iskelti ausciau visu. Bet gal tai ir „pagrazins” taryba Strategija 2030 , tai ekonomikos variklis. Visi prie jos dirbo. Jei pavyks ja uzkurti , proverzis Klaipedoje bus. Linkiu tiek pozicijai tiek opozicijai buti konstruktyviai ir gerai atlikti savo darba.

    Reply
    • Dyleris

      Ka vartuoji ? 🙂

    • Anonimas

      Panašu, kad čia Judita S. Linkėjimai, sėkmės Jums!

  5. Nojus

    Didelių vilčių naujoji dauguma tikrai neteikia. Gal kiek optimistiškiau nuteikia gan stipri opozicija. tikėkim, miestas negarmės sparčiai į bedugnę. Pradėkim investuoti į žmones, o ne į trinkeles, tuomet ir jauni, ir nevisai grįš į miestą- galvoju, tai pagrindinė naujos tarybos narių užduotis.

    Reply
  6. C7

    Programoje nei vieno žodžio apie ekonomiką. Tęsis aiškščių ir gatvelių euroremontas. Šaunu.
    Klausimas, tik ar tai padės kurti darbo vietas, kurios paskatintų čia pasilikti jaunus talentus?

    Reply
  7. Siesiulis yra

    nekenčiantis žmoniu pikciurna o barbšas kisielius. Ką toki gali? Tik tarnauti vietos bondzoms. Antra vertus koks vadovas -toki padėjėjai

    Reply
  8. Neišmanėlis

    esu, nes niekaip nesuprantu, ko jūs rypuojat? Grubliauskas storaskūris tuščiaburnis ir ką, nežinojot? Kažkuo tikėjot :)? Tik ir jis pasimokė bei pagaliau suprato politikoje draugų nėra. Turėti energingus pavaduotojus ir admin. direktorių labai pavojinga tai sąmoningai baikščius nevykučius pasirinko, prisiviliojo aikštingesnius kėdėmis. Smagu buvo žiūrėti, kaip pristatant programas abu būsimieji pavaduotojai postringaudami tribūnoje apie savo programas baikščiai žvilgčiojo į merą – kaip reaguos? Iš baimės ir mandražo pamiršo , kad programos tai miestiečiams :). Meras iš padilbų dėptelėdavo retkartėmis lyg sakydamas – kokius čia niekus tauziji, bet su įroniška šypsenėle užbaigdavo – ai , pasiuskis, pliurpk? Tai kokius reikalus su tokiais pavaduotojais kas sutvarkys? Bet to merui ir reikėjo – dabar visi eis pas jį – tik dirbt ir galvą sukt reikės ir čia jau jam bėda. Bet man, kaip neišmanėliui, labai smagus direktorius – žmogelis net dorai lietuviškai nemoka, bet kai pradės reguliuoti projektus su savo slavišku, sovietiškai lietuvišku intelektu ir visokias viešas erdves ir pigiai, tai greit pavysim kokį Žitomira ar Mogiliovo srytį. Kuo daugiau visokių moliūgų aplinkoj, tuo krūtesnis Meras. To ir buvo siekta. Sėdėkim ramiai ant sofkelių vėl 4-is metelius. Kietas tas mūsų meras – išdūrė visus kaip ciucikus ir be jokių skrupulų ir jazzas vėl tekės laisvai – nori kraut mieste trašas ar rūdą – paremk džiazą. Vsio zakonno. Moralas – ne jie visi kalti, o mes – tie kurie sėdim ant sofkelių. Ir aš, bet kaip neišmanėliui…kur jau ten man jus suprasti.

    Reply
  9. Stagnacija

    Stabilumo norejot, durneliai ? ESKIT dabar 4 metus, loxai

    Reply
  10. Martynai

    Mintinai-mintyse, atmintinai- iš atminties, taigi, priesaiką sakė atmintinai. Ačiū.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū už pastebėjimą.

  11. siaubas

    Barbšys yra tragedija, vos žodžius išlemena, kaip taip galima taškytis postais ir mokesčių mokėtojų pinigais…

    Reply
    • Barbšio svajonė

      Nori daugumos-turi susimokėti. Taip amžina opozicija tampa draugais. O visa kita svarbu tik iki rinkimų. Dabar bus galima gauti atlyginimą…

    • Liudna

      Cesiulis dar didesne tragedija.smigs klaipeda i agonija….gaila ir liudna.isvazines likes jaunimas nenusimato klaipedai proverzio i ateiti dar ilgai.

    • Saulė

      Tai visiškas dugnas. Tokie vicemerai, kuriais jie tapo per šuns plauką, nieko gero nesitikėkime. Barbšys praėjusioje kadencijoje kritikavęs liberalus, dabar persimetė į kitą poziciją. Kad jam bus pažadėtas už tai postas, jau buvo akivaizdu. Ką realybė ir parodė, bet kur žmogaus savigarba.

    • Taigi....

      Geriau gyventi neuždrausi. Ypač, jei tą praturtėjimą savanoriškai-priverstinai finansuoja mokesčių mokėtojai. (;

  12. Ne kas :(

    Labai liūdnas vaizdelis…Meras atrodo labai liūdnas bei pavargęs nuotraukose ir yra priešpensinio amžiaus. Abu vicemerai taip pat be 5 min. pensininkai, be normalios vadovaujamo darbo patirties, į energingus lyderius kaip bebūtų gaila visai nepanašūs kalbėdamas. Taryboje yra ir jaunų, veržlių žmonių, tame pačiame mero komutete, kodėl pasirinktos būtent šios vicemerų kandidatūros, gal kad šie žmonės neturėjo darbo normaliai apmokamo? Kaip ir humaniška iš tos pusės, parinks pensijai taškų, senatvėne bus šiek tiek sotesnė duonelė keliais eurais. Bet ar miestui tai naudos duos realios? Ar bus tas žadėtas proveržis su dešimtimus tūkstančių darbo vietų? Koalicijos programa labai silpna, net su gramatinėm klaidom. Bent jau admnistracijai galėtų paskirti gabius, jaunesnius vadovus, nes kitaip Klaipėda per 4 m. smigs į dugną, Plungė ir Telšiai pralenks.

    Reply
    • Ne kas, kaip manote?

      Ar tie dešimtys tūkstančių darbuotojų nebus kokia tai bala žino iš kur invazija?… Tai kas čia dėsis, jeigu visokių žmonių, kurie tik kelis eurus moka suskaičiuoti atvyks? Niekas nepaneigs, kad jie kaip pigi priemonė darbams atlikti ilgai paklusnūs nebus. Vargu ar jiems liks koks noras tobulėti integruotis, jeigu bus nuskurdinti daugiau nei pabėgę emigravę lietuviai. Juk dabar užsienyje ukrainiečius kaip pigiausią darbo jėgą perpardavinėja patys lietuviai, beveik vos ne už maistą… Ir to trūkumas, nes jaunimas minėjo, kad jie kartais tiesiog nualpsta… Kita vertus, lietuviai Švedijoje irgi pusę tegauna, lyginant su vietiniais. Švedų žurnalistai iškėlė šią problemą, užklausė mūsų prezidentės, bet ji nusišypsojo lyg niekur nieko ir viskas… Kažkas čia ne taip.

  13. Klaipėdietė

    Po tokių balsavimų ar dar yra tikinčių apie darnų darbą ?! Daugumos poelgis su gerb.administracijos direktoriumi S.Budinu, besibaigiant kadencijai,buvo viršūnių viršūnė.Koks nemėgstamas būtų,bet jei dirbo blogai,nereikėjo miegoti visą kadenciją ir išlaukti paskutinių savaičių.O iš naujojo vicemero A.Barbšio lauksime ryžtingų darbų,tramdant daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių savivaliavimus ir kišenių gyventojams kraustymus.Dirba administratoriai be jokių Sutarčių su gyventojais ir elgiasi arogantiškai lyg patys būtų daugiabučių gyvenamųjų namų savininkai,o gyventojai tik mokesčių mokėtojai už suteiktas paslaugas.Tarp paslaugų teikėjų ir gavėjų PRIVALO būti sutartis.Pasiraitokite rankoves,teks pradėti dirbti.

    Reply
    • Lazda turi du galus

      Lazda turi du galus visados.kyla abejotina ar si valdzia isdirbs savo kadencija uzsipjaus jie nepasidaline savo interesu pozicijomis ir isivaikscios anksciau laiko nepralinde pro interesu konfliktu filtrus.

    • "Klaipėdietės komentarui"

      Papildau: Daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektai yra viso namo butų savininkų dalinė nuosavybė. O nuosavybė yra neliečiama – LR Konstitucijos 23 str. Negalioja joks įstatymas ar kitas aktas priešingas Konstitucijai (LR Konstitucijos 7 str.). Todėl daugiabučių administratoriai valdyti ir tvarkyti butų ir kitų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės neturi jokios teisės be jų sutikimo ar įgaliojimų. Administratoriai yra paslaugų teikėjai, o butų savininkai – paslaugų gavėjai. Paslauga gali būti teikiama, tik paslaugos gavėjo sutikimu. Gana nuolaidžiauti Konstitucijos pažeidėjams!!! Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nėra nei seimui, nei vyriausybei suteikta teisė prievartos būdu piliečių nuosavybę perduoti valdyti kažkokiems privatiems uabams. O gal mes, Lietuvos piliečiai, visi jau esame valdžios vyrų „už akių” pripažinti neveiksniais?.. KĄ MANOTE?

    • "Klaipėdietės komentarui"

      Papildau: Daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektai yra viso namo butų savininkų dalinė nuosavybė. O nuosavybė yra neliečiama – LR Konstitucijos 23 str. Negalioja joks įstatymas ar kitas aktas priešingas Konstitucijai (LR Konstitucijos 7 str.). Todėl daugiabučių administratoriai valdyti ir tvarkyti butų ir kitų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės neturi jokios teisės be jų sutikimo ar įgaliojimų. Administratoriai yra paslaugų teikėjai, o butų savininkai – paslaugų gavėjai. Paslauga gali būti teikiama, tik paslaugos gavėjo sutikimu. Gana nuolaidžiauti Konstitucijos pažeidėjams!!! Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nėra nei seimui, nei vyriausybei suteikta teisė prievartos būdu piliečių nuosavybę perduoti valdyti kažkokiems privatiems uabams. O gal mes, Lietuvos piliečiai, visi jau esame valdžios vyrų „už akių” pripažinti neveiksniais?.. KĄ MANOTE? Gal tarybos opozicija šiuo klausimu susidomės?

  14. Vietinis

    Kaip jūs galėjot balsuoti už grubliauską????

    Reply
    • Pilkoji mase

      Grubliausko rinkejai tai visa pilkoji mase liaudies kuriems vienodai sviecia kas cia darosi, nes pencijas ir pasalpas uztikrina valstybe arba tie, kurie eina kartu su savo interesais paskui ji.

    • Kaskis

      Nu neee..Čia atsiduoda negeru kvapeliu. Rinko tie kuriems buvo liepta rinkti.Ačiū barbšį.:D)

  15. Anonimas

    Koalicijos programa gėdingai silpna, bet kuris abiturientas tokią parašytų. Šiaip valdantieji silpni, kaip ir vicemerai. Bus darbo opozicijai.

    Reply
  16. Keista

    – į visas nuo nepriklausomybės Klaipėdos miesto tarybas išrinktas Rimantas Taraškevičius.
    Kiek dar tokių negęstančių žvaigždžių yra? (:

    Reply
    • AldonaJoc

      Tai vienas iš puikiausių Tarybos narių. Ir meras buvo šaunus

    • Klaipėdietė

      Viskas gerai.Gerb.R.Taraškevičiaus patirtis didžiulė .Bet gal būtų galima ir naujiems politikams pradėti įgyti tą patirtį.Pażiūrėjusį Mero komandą,visi patyrę ,,użtūpė”vietas ,o nauji veidai vos du .Gaila ,gaila ,kad buvo toks miestiečių pasirinkimas (beja,vos daugiau nei 25 tūkst.)

  17. Anonimas

    Duok Dieve opozicijai juos skalbti nerenkant žodžių

    Reply
    • Veiksmas

      Vien zodziais ju neiskalbsi jie turi kietas odas…reikes imtis ir atitinkamu veiksmu stabdant ju buldozerius.

  18. Tendemas

    Galima daryti prielaida kad vicemeru pasirinkime stiprinamos pozicijos tarp KU ir miesto valdzios. Panasu kad nusimato daug visuomenes sustiprinto demesio ir kritikos vertu darbu darbeliu, slepiamu interesu konfliktu.

    Reply
  19. Trys klausimai?

    Bet su tokiu meru ar mes galim atsispirt nuo dugno kuriame esame? Ir dar vienas klausimas, ar taryboje esantys pencininkai negalvoja, kad pencinykai turi būti pencijoj? Ir trečias klausimas ar meras ir toliau ims mūsų visų pinigus savo žmonos festivaliui ?

    Reply
    • Be abejonės

      Ims. Kaip tai darė iki šiol. Būkite dėl to ramus

    • Aišku ims

      Manau, kad būtent dėl to, kad galėtų imt, tai ir į merus veržėsi. Būt gerai, kad opozocija pasistengtų ir kuo plačiau išviešintų po kiek ten ima.

    • Kaskis

      Jau viešino. Nika nuolat kišo lenteles su jų išlaidom, merienės algom ir nupirktu valdišku mašinuku kuris labai reikalingas organizuojant sunku savaite per metus trunkanti dziazfesiwal’i. Na ir kas? Nieko tokio nei vyriausibės atstovei nei teisėsaugai nei niekam :D)

  20. Agonija

    Opizicijai teks dirbti labai stipriai vardan klaipedos ir zmoniu, kitaip miestas nugrims i agonija ilgam su tokia valdymo komanda…kuri tik daugiau girdes….

    Reply
    • Opozicijos darbas yra kritikuot

      Kodėl turėtų? Atlyginimą ims dūdorius su savo chebra, k nemokamai dirbs opozicija? Gavę valdžią savivaldybės administracijos direktoriaus neranda, nes su ir už Grubliauską niekas arti nenori. O po Budino atleidimo kamikadzė apskritai neatsiras. Nebent visiškas bedarbis. Prisipirko Grubliauskas daugumos balsų, tai dabar tegu ir raitojasi rankoves už algą ir komandiruotes į užsienį!

    • Prašalaitis

      Dabar jau Barbšys aiškinsis dėl laiku nevykdomų projektų. Bus įdomu stebėti ir stebėtis. Sėkmės jam!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This