Jūrų kadetų mokykla: sprendimo dar nėra

Svarbu, Švietimas

Nors Klaipėdos savivaldybės specialistai planavo dėl nuo rugsėjį turinčios pradėti veikti Jūrų kadetų mokyklos vietos apsispręsti praėjusį penktadienį, tačiau to padaryti nepavyko.

Dabar tikimasi, kad sprendimas buvo bus priimtas gegužės pradžioje, kai reikiamą informaciją dėl patalpų Sportininkų gatvėje pateiks Klaipėdos universitetas.

Viešumoje kai kurie miestelėnai reiškia nuomonę, kad buvusios Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto patalpos Sportininkų gatvėje yra netinkamos kadetams ir tikina, kad ji turi būti I. Simonaitytės mokyklos, kurios pagrindu kuriama ši nauji įstaiga, patalpose Naikupės gatvėje. Skaitytojos nuotr.

„Sprendimą atidėjome, nes paprašėme, kad universitetas išsiaiškintų visas sąlygas dėl pastato. Kol kas ten dar yra daug neatsakytų klausimų, nėra dar ir Vyriausybės nutarimo, kad pastatai atiduodami universitetui. Kol jie neatitenka universitetui, tol pastarasis jais negali laisvai disponuoti. Nėra kol kas ir labai aiškių atsakymų, ką universitetas tada galėtų daryti”, – sakė Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Pasak jos, apsispręsti norima kuo greičiau, kad jau gegužės Tarybos posėdyje būtų galima pakeisti nuostatus, kuriuose jau turi būti įrašytas ir buveinės adresas, o ir mokykla nori išrinkti patalpas bei tinkamai jai įrengti. Be to, ir kai kurių tėvų apsisprendimas gali priklausyti nuo pasirinktos vietos.

„Kol kas skelbiame Sportininkų adresą, nes buvome sutarę, kad šiaurinėje miesto dalyje turime didžiausią problemą dėl mokyklų ir tai buvo pagrindinis, lemiamas faktorius. Padėtų šis pastatas spręsti ir pradinukų klausimą, nes kadetai augtų palengva”, – sakė direktorė.

Tačiau viešumoje kai kurie miestelėnai reiškia nuomonę, kad buvusios Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto patalpos Sportininkų gatvėje yra netinkamos kadetams ir tikina, kad ji turi būti I. Simonaitytės mokyklos, kurios pagrindu kuriama ši nauji įstaiga, patalpose Naikupės gatvėje.

INFORMACIJA

Kadetų mokykla – tai mokykla, kurioje pagrindinio ir vidurinio ugdymo turinys būtų papildomas jūreivystės, laivybos ir karybos pagrindų ugdymo programa. Pagrindinis Kadetų mokyklos ugdymo tikslas būtų formuoti mokinių jūrinį mentalitetą, ugdant patriotišką Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, pilietį, puoselėjantį jūrines tradicijas ir jūreivystės istoriją.

8 Comments

  1. Antanas

    Investuokit į dabartinę I.Simonaitytės mokyklos pastata Naikupės gt. ir visos problemos bus išsprestos.

    Reply
    • Labirintas

      Jeigu butu dirbama naujai kuriamos mokyklos interesui konkreciai tai ir butu rupinamasi turimu mokyklos pastatu siuo atveju simonaitytes mokyklos pastatu ir problemu tiek nebutu kiek yra dabar. Bet panasu kad miesto valdzia gerokai paklaidino neaiskiu interesu labirintuose mokyklos ideja.

  2. Klausimas

    labai įdomu darosi: kodėl taip skubama vaikus sukišti į siaubingą ir neparuoštą mokyklos veiklai pastatą? kodėl valdžia užsimojo griūk mirk atlaisvinti I.Simonaitytės mokyklą?
    Mere, kodėl ???
    p. Laužikienės atsakymai rūke……….

    Reply
  3. klausimas

    Kodėl tyli miesto meras V. Grubliauskas? Jau butu laikas miesto vadovui viešai pateikti atsakymus į straipsniuose keliamus klausimus dėl Kadetų mokyklos steigimo ir buveines adreso. Kiek gali tik N. Laužikienė „atmušinėti” ore pakibusius atsakymus kad niekas neaisku kur bus mokyklos buveinės adresas. Kuo ilgiau tai tesis, tuo didesne rizika kad Kadetu mokyklos Klaipėdoje gali ir nebuti.

    Reply
  4. Jolanta

    Tik uz sportininku gatve, kuo arciau juros, kariniu juru pajegu, universiteto. Visas aktyvus gyvenimas vyksta toj puseje… Rybporte ir liks jie rybporte…ar norite prestizines mokyklos, ar tik reikia igyvendint ko per rinkimus pasizadejot…pliuso. tikrai nevesiu jei pakeus vieta. O klykiancios mamules tegul nueina i simonautytes mokykla paziureti…ten irgi tili grazu ne eureremontai….

    Reply
    • Vietinis

      Jus nueikite i sportininku 13 sporto sale ten durys atidaros buna.pamatysite kokios ten dusines ir tualetai sales sienos lubos.ten bomzai tiketina prausiasi ir gyvena.iki rugsejo sutvarkyti visa ta vaizda gali buti neimanoma suspeti. atvedusi savo vaika i tokias patalpas ir aplinka pirmoji reiksite pretenzijas.

    • Janina

      Ar gali būti prestižinė mokykla sportininkuose jei iki šiol bomžynas?! Jūs nuvykikite pažiūrėti! Ar išdrystumėt savo vaiką ar anūką ten leisti į mokyklą?! Tik tada tam pritarkite!

  5. Baisu!

    Kazin kurios puses vaiku ir ju tevu ar universiteto interesu yra paisoma labiau siuo atveju?baisu! net pradinukus nori sumesti i ta kazarma valdzia…turetu sukrusti dar viena tevu grupe.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This