Jūrų kadetų mokykla: kviečia neaišku kur

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos merui ir viešai, ir specialiose publikacijose raginant „visus, kuriems svarbu jaustis ir būti tikriems jūrinės valstybės piliečiams bei šalies patriotams” rinktis nuo rugsėjo turinčią pradėti veikti Jūrų kadetų mokyklą, kai kurie klaipėdiečiai kelia klausimus, ar jai iš tiesų parinkta tinkama vieta.

Savivaldybės administracijos atstovai tikina, kad nepaisant jau buvusių pareiškimų, galutinis sprendimas dėl įstaigos vietos dar tik bus padarytas šią savaitę.

Iš Savivaldybės sklinda prieštaringa informacija apie tai, bus Jūrų kadetų mokykla Sportininkų gatvėje esančiame pastate ar visgi nebus. Skaitytojos nuotr.

Miesto Tarybos Kolegija sprendimą steigti Jūrų kadetų mokyklą Ievos Simonaitytės mokyklos pagrindu priėmė dar pernai spalį. Vasario viduryje Savivaldybės administracija pranešė, kad jau galima registruoti vaikus į šią mokyklą, kurioje pradžioje mokysis 5-8 klasių moksleiviai, o vėliau natūraliai atsiras vyresnės klasės. Tada buvo rašoma, kad mokykla, planuojama, veiks pastate, esančiame Sportininkų g. 13 (buvusio Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto patalpos).

Jau praėjusią savaitę „Atvira Klaipėda” sulaukė vieno klaipėdiečio skambučio, kuriame jis dėstė įvairus argumentus, kodėl Sportininkų gatvės variantas yra netinkamas tokiai mokyklai ir svarstė, kad taip siekiama atlaisvinti ir vėliau kam nors parduoti I. Simonaitytės mokyklos pastatą, šalia kurio esą yra ir tinkama sporto infrastruktūra, kuri praverstų ugdant kadetus. O pirmadienio vakarą paskelbėme ir klaipėdietės Girmantės mums atsiųstus tekste išguldytus nuogąstavimus, iliustruotus nuotraukomis.

Antradienio rytą pakalbintas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, jog dėl šio klausimo dar diskutuojama, nes yra argumentų už abu variantus. Sportininkų gatvė esą tinkama ir dėl bendrabučio, ir dėl vietos. I. Simonaitytės mokyklos patalpos, anot mero, reikalauja didelių investicijų ir reikėtų išlaikyti visą pastatą, nors tokių ploto kol kas kadetams nereikėtų. O Sportininkų gatvės atveju esą būtų galima nuomotis tik reikiamas patalpas iš universiteto. Tačiau galutiniai taškai esą nesudėti. Buveinę mokykla esą privalo turėti iki gegužės vidurio.

Tuo metu dienraštyje „Klaipėda” ir jo portale kl.lt antradienį paskelbtoje rubrikoje „Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai” meras jau konkrečiai tvirtina, kad „Jūrų kadetų mokykla rugsėjo 1-ąją duris atvers buvusiose Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto patalpose Sportininkų gatvėje”.

„Turime istorinį šansą padėti užaugti naujai kartai, kuriai jūrinė kultūra ir jūrinė valstybė nebūtų tik tušti žodžiai, kuri apie jūrą išmanytų gerokai daugiau nei vien žinotų, kad esame valstybė, turinti priėjimą prie jūros. Tikiu, kad Klaipėdoje turėsime pasididžiavimo vertą mokyklą, kuri reikalinga ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai – jūrinei valstybei”, – cituojamas meras.

Tuo metu Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė antradienį „Atvirai Klaipėdai” tvirtino, kad sprendimas dėl konkrečios šios mokyklos vietos bus priimtas tik šį penktadienį, nes administracija yra gavusi atitinkamą pavedimą, laukiama universiteto atsakymų.

Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė informavo, kad pirmadienio duomenimis, į Jūrų kadetų mokyklą buvo užsirašę 62 vaikai.

„Mūsų noras yra, kad susidarytų bent penkios klasės. Ministerija yra numačiusi, kad minimaliai klasėje turi būti aštuoni mokiniai”, – sakė vedėja.

KOMENTARAI PO „ATVIROS KLAIPĖDOS” STRAIPSNIAIS

Lina 

Mokyklą kuria, o nežinomųjų tiek daug, kad vos keletas pateikė prašymus dėl priėmimo į šią mokyklą  Gal pirmiau reikėjo viską gerai suplanuoti, o tik tada skelbti priėmimą. Net vieta nėra aiški, vieną dieną vienur kitą dieną jau kitur planuoja. Atrodo labai nerimtai.

Jei nepatinka

Sukurkite geriau. Įsivažiuos ir bus gerai. Laiko dar yra. Mano vaikui 6 m, po 5 m eisime tik į šią mokyklą.
Džiaukitės, kad kuriama tokia mokykla, o vietą manau išrinks dar, juk žiūri kur geriau, kur erdviau. Iš esmės žvejybos rajonas man būtų patogiau, bet žiūrint iš kitos pusės, rajonas ten ne koks.. darbo birža, internatas, narkomanai.. Iš tos pusės sportininkai laimi, ten ramiau.

C7 

Institucija nėra sienos. Institucija yra žmonės. Svarbiau ne kuriuos griuvėsius Klaipėdoje mokyklai priskirs, bet kas jai vadovaus. Jei vadovas/ė bus su “K******S”, tai arba išsimuš normalias patalpas, arba užspaus savivaldybę arba krašto apsaugos ministeriją (Prisiminkim, kad tai yra sukarinta įstaiga), kad susitvarkytų priskirtą pastatą. Jei bus mėmė, dar mūsų laukia daug straipsnių ir sriūbavimų, kad savivaldybė nemyli naujos mokyklos ir vaikučiai vargšeliai skriaudžiami.

Sazine 

Neturi sąžinės miesto politikai prieš vaikus ir jų tėvus, kurie už juos balsavo. Tokia graži kadetu mokyklos idėja interesų koridoriuose yra pakabinta virš bedugnes. Kur eina Klaipėda? Gaila ir graudu.

Klaipediete 

Dar iki registravimosi į Kadetų mokyklą, skambinau į Savivaldybę ir klausiau, kur ji bus, kai atsake, kad Sportininku g. Nusprendėme, kad apsieisime be Kadetų mokyklos. Leisti vaiką mokytis ten, kur oras perpildytas plaučių vėžį sukeliančiomis metalo dulkėmis jokio noro NĖRA!!!

Klausimas 

Matyt kažkam naudingas toks sandoris ir tiek. Įdomu, ką miesto valdžia darys su I. Simonaitytės mokykla, kuri priklauso miestui ir kurios pagrindu yra kuriama Kadetų mokykla? Parduos?

5 Comments

  1. papildomas klausimas

    …”Sportininkų gatvė esą tinkama ir dėl bendrabučio, ir dėl vietos” teigia meras. Koks bendrabutis tinkamas gyventi vaikams yra salia sportininku g 13?panasu kad meras is viso nesusipazines su esama situacija. salia esantis bendrabutis yra avarinis ir manomai negyvenamas, ten bomzai palei sienas ir laiptine gyvena., ciuziniai metosi kieme. ir kyla dar vienas klausimas: o ka zada miesto valdzia daryti su globos namu „Rytas” atsilaisvinusiomis gyvenamosiomis bendrabucio patalpomis tuo valdziu kaitos metu? kam „atiduos”, „padovanos” ar seip „istaskys”. keisti patalpu paskirti turetu buti numatytas finansavimo planas, darbu planas ir pan. „Atvira klaipeda”, pasidomekite ir situo labai neaiskiu ir uzsleptu klausimu.

    Reply
  2. Miestietė

    O kam reikia tos mokyklos?! Užtenka kokio būrelio ir viskas. Juk vistiek gabus jaunimas emigruos, o kas liks koks skirtumas….

    Reply
  3. ką komiteto pirmininkas

    Cesiulis su dep vadove Laužikiene papasakotų? Dirba? Baikit nemanau …

    Reply
  4. Interesų konfliktas

    Klausimas: kaip šioje situacijoje elgsis KU rektorius A. Razbadauskas, iš kurio vadovaujamos įstaigos savivaldybė nuomosis patalpas už pinigus, t. y. miestiečių sumokėtus mokesčius ir miesto tarybos narys A. Razbadauskas, kuris išrinktas pagal dūdoriaus rinkimų komiteto sąrašą? Sukiš miestiečių vaikus į nepritaikytas patalpas už nuomą iš miesto? Pastebės interesų konfliktą? Užsimerks kartu su savivaldybe?

    Reply
  5. klaustukas

    …..”O Sportininkų gatvės atveju esą būtų galima nuomotis tik reikiamas patalpas iš universiteto”. mokyklai nuomoti patalpas? nejaugi is tikruju to reikia?tegu nejuokina ir nepiktina zmoniu meras su tokiu pasnekejimu. turint pakankamai savivaldybes patalpu nuomoti neaisku kokias patalpas o savas patalpas palikti toliau griuti…o kas bus su nereikiamomis patalpomis tada sportininku gatveje 13?veisis ziurkes, tarakonai ir smirdes vaikams, sukistiems i ale reikiamas patalpas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This