Studijomis KU nepatenkintas indas apie tai rašo knygą

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos universitete (KU) verslo vadybą baigęs Indijos pilietis nori atgauti už studijas sumokėtą beveik 5 000 eurų sumą  – tokia beprecedentė civilinė byla ketvirtadienį turėjo būti iš esmės pradėta nagrinėti Klaipėdos apylinkės teisme.

Mylisamy Murugasamy teigė ieškinį pateikęs ne dėl pinigų, o dėl prastos studijų kokybės KU. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau to padaryti nepavyko – paaiškėjo, jog bylai tinkamai nėra pasiruošęs ne tik ieškovas – indas Mylisamy Murugasamy, bet ir atsakovai – KU atstovai. Ir vieni, ir kiti teismui posėdžio išvakarėse pateikė papildomus procesinius dokumentus, jų tinkamai neišvertę. Indo dokumentai pateikti tik anglų kalba, KU atstovų – tik lietuvių, nors įstatymas numato, jog jei tarp proceso dalyvių yra kitataučių, dokumentus būtina išversti į visiems suprantamą kalbą – šiuo atveju, anglų.

Dėl šių ir kitų priežasčių teismo posėdis priminė tvarkomąjį – teisėjas Raimondas Dilys abiem šalims davė 10 dienų laikotarpį trūkumams pašalinti.

Prieš teismo posėdį M. Murugasamy, KU studijavęs pagal Erazmus plius programą, žurnalistams sakė, kad į teismą su ieškiniu jis kreipėsi ne dėl pinigų – esą pinigų reikalauti jam pataręs advokatas. Jis tik norįs apginti savo teises dėl neva nekokybiškų studijų Klaipėdos universitete. Apie tai šiuo metu jis rašąs knygą.

„Jau esu parašęs 300 puslapių, kai knyga išeis, galėsite ten viską perskaityti, daugiau nieko nenoriu komentuoti”, –  žurnalistams sakė jis.

Posėdžio metu jis reikalavo, kad jame dalyvautų ir du KU dėstytojai – Rimantas Stašys ir Algirdas Giedraitis. Esą dėl jų prastos dėstymo kokybės ir prastos anglų kalbos jis ir kreipėsi į teismą. Be to, jis prašė į kitą teismo posėdį pakviesti ir KU studentą Povilą Patlabą, kuris neva be jo sutikimo KU internetinėje svetainėje išspausdino jo nuotrauką šalia interviu su juo.

Teisėjas šį prašymą atmetė kaip nesusijusį su byla, tačiau primygtinai ieškovui patarė susirasti advokatą arba jo padėjėją – šiuo metu jam teisme niekas neatstovauja.

Kitas teismo posėdis numatytas birželio vidury.

1 Comment

  1. Linas

    Jeigu kasnors padarytu apklausa studentų tarpe lietuvių ir nebūtinai kurie besimoko KU ar mokės paskutiniais metais. Manau rezultatai irgi nustebintu kaip yra vertinama studiju kokybė minimam universitete, kada nevyksta paskaitos uz kurias mokama o studijų kokybė bendrai ir dėstytoju kaikurių požiūris į studentus yra pasibaisėtini 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Išrinktas naujas Klaipėdos valstybinės kolegijos vadovas

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) taryba slaptu balsavimu išrinko naują šios įstaigos direktorių. Ateinančius penkerius metus šiai aukštajai mokyklai vadovaus dr. ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Dėl palapinių bandė kovoti dviem frontais

Vilniaus miesto apylinkės teismui atsisakius priimti AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) skundą Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI) ...
2019-11-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This