Klaipėdoje – dešimtasis kasmetinis rūmų renginys verslui

Verslas

Gegužės 31 – birželio 1 d. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai rengia dešimtąjį kasmetinį renginį. Jo metu paskutiniąją gegužės dieną įvyks tarptautinė verslo konferencija, individualūs verslininkų susitikimai, o šeštadienį, birželio 1-ąją, bus surengtas taip pat jau tradicija tapęs įskaitinis golfo turnyras dėl Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurės.

Viena svarbiausių renginio dalių – verslo konferencija. Šiemet, atsižvelgiant į ankstesnių renginių dalyvių nuomonę, ji skirta praktiniams 4.0 Pramonės revoliucijos aspektams aptarti. Ši tema aktuali ne tik pramonės įmonėms, nes vykstantys procesai jau diktuoja ir smulkių, vidutinių, paslaugas teikiančių įmonių veiklos kryptį ir lemiamą vaidmenį vaidins visai netrukus.

„Pokyčių tempas toks, jog, kalbant apie Lietuvos verslo konkurencingumą, pastebimos pastaruoju metu itin greitai kintančios verslo sąlygos ir tai, jog verslas tampa vis labiau globalus. Informacinės technologijos, inovacijos, robotizacija ir skaitmenizavimas mažina laiką ir erdvę, nes šiandien gyvename ir dirbame pasaulyje, kuris traukiasi: geriausios verslo praktikos plinta greičiau nei kada nors anksčiau. Bendrovės nebegali turėti geros idėjos monopolio. Dabar vienintelis patikimas ginklas yra sugebėjimas sutelkti daugelio žmonių pastangas. Tai ir bus bandoma atlikti tarptautinės konferencijos „4.0 Pramonė: nuo verslo išlikimo iki naudos“ metu”, – rašoma pranešime.

Atsakymus į klausimus, kaip išlikti, prisitaikyti ir sustiprinti savo verslą žaibiškai kintančiomis sąlygomis pateiks praktikai, įmonių, kuriose būtini pokyčiai jau vyksta, vadovai.

Renginio pirmoji dalis skirta platesnei 4.0 pramonės procesų apžvalgai. Apie pramonės skaitmeninimą kalbės Vokietijos, kurioje šie procesai prasidėjo pirmiausiai Europoje, kompanijos „Schneider Electric“ vadovė Baltijos šalims S. Rajamaki.

Ar pramonės revoliucijai, kuri nebėra mokslinės fantastikos sritis, pasirengęs Lietuvos verslas, svarstys KTU ekonomikos ir verslo fakulteto dekanė, prof. dr. E. Gimžauskienė.

Kaip išlikti ir vėl tapti lyderiu versle patars UAB „Narbutas International“, įkūrėjas ir akcininkas P. Narbutas. Bendrovės Ukmergėje valdoma viena didžiausių Lietuvoje baldų gamyklų ne tik išgyveno juodas dienas, bet ir tęsia veiklą, sėkmingai konkuruoja tarptautinėje rinkoje ir nuolat didina gamybą ir pardavimus.

Antrojoje konferencijos dalyje dalyviams bus pateikti šalia esantys gerosios praktikos pavyzdžiai: skaitmeninę įmonių transformaciją, dėl kurios tenka išeiti iš komforto zonos, keistis ir tik tuomet pavyksta gauti naudos, pristatys AB „Klaipėdos nafta“ teisės ir administravimo direktorius R. Valūnas. Savo patirtimi integruojant į gamybą robotus ir jų sąsajas su žmonėmis kalbės AB „Klaipėdos baldai“ direktorius G. Vitkevičius. KJKK „Bega“ vadovas L. Rimkus pateiks praktinius darbuotojų įtraukimo į šiuos procesus pavyzdžius.

Tam, kad neatrodytų, jog tai vien stambaus verslo ateities perspektyva, kaip unikali idėja supaprastinti sinchroninį vertimą gali tapti verslu, pristatys Vilniuje veiklą tęsiantys klaipėdiečiai iš UAB „Interactio“.

Tradicinė verslo konferencijos pabaiga – diskusija „Ką turime padaryti, kad išliktume?“, kurioje turėtų būti apibendrinti praktiniai patarimai dalyviams, atvirai atsakyta į visus klausimus.

Renginys nemokamas, jame laukiami tiek mažų ir vidutinių, tiek didelių įmonių atstovai. Į jį galima registruotis internetu www.businessgolfjazz.lt.

Šių rūmų organizuojamų verslo renginių partneriai – AB „Klaipėdos nafta“ ir „National Golf Resort“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This