Išsirinko pirmuosius komitetų pirmininkus

Politika, Svarbu

Trečiadienį į pirmuosius posėdžius susirinko du naujosios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos komitetai – Miesto plėtros ir strateginio planavimo bei Miesto ūkio ir aplinkosaugos.

Vieninteliai jų svarstyti identiški klausimai buvo pirmininkų ir jų pavaduotojų rinkimai. Po jų paaiškėjo, kad „strategams” diriguos buvusi vicemerė, mero rinkimų komiteto narė Judita Simonavičiūtė, o vyriausiu politiniu miesto ūkininku tapo centristas Alvidas Šimkus, kurio apsisprendimas buvo lemiamas sukuriant valdančiąją koaliciją.

Alvidas Šimkus ir Judita Simonavičiūtė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žada aktyviai kontroliuoti

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje nedalyvavo valstietis Vidmantas Dambrauskas, jau praleidęs ir vieną miesto Tarybos posėdį.

J. Simonavičiūtę, kaip kandidatę vadovauti komitetui, pristatęs meras Vytautas Grubliauskas vadino „tikrai viena labiausiai patyrusių Tarybos narių, ūkiniame, administraciniame, politiniame darbe”.

Pati J. Simonavičiūtė teigė, jog, jos nuomone, šis komitetas turi užsiimti ne tik Tarybai teikiamų sprendimų analize, bet ir „prevencinius dalykus šiek tiek atlikti”.

„Mano siūlymas bus susidaryti planą, pagal kurį laikas nuo laiko susipažinti su sprendimais, esančiais eigoje. Pavyzdys gali būti bendrojo plano rengimas. Reikia laikyti pulsą ir išklausyti, kaip vyksta, jei reikia – inicijuoti Tarybos sprendimus. Ir su konversine teritorija, pavyzdžiui, pernai turėjome problemą. Administracija negali būti šokdinama bet kada, bet kai bus planas, žinos, kada ateiti ir pristatyti”, – dėstė J. Simonavičiūtė.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetą sudaro (iš kairės): Audrius Petrošius,  Viktor Senčila, Judita Simonavičiūtė, Elida Mantulova, Alina Velykienė, Andrius Petraitis  ir Vidmantas Dambrauskas, kuris pirmajame posėdyje nedalyvavo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Liberalei Alinai Vekykienei pasiūlius, kad komitetas galėtų aktyviau domėtis ir savivaldybės viešosiomis įstaigomis, kurių vadovai yra tiesiogiai pavaldūs merui, pastarasis tikino, kad tai būtų tik į naudą.

„Nesiruošiu vengti diskusijos išorėje”, – teigė jis.

Už J. Simonavičiūtės kandidatūrą balsvo visi komiteto nariai išskyrus A. Velykienę, kuri susilaikė. Analogiškas rezultatas užfiksuotas ir balsuojant dėl komiteto pirmininko pavaduotojo, kuriuo meras pasiūlė konservatorių Andrių Petraitį.

Pastarasis tikino, kad tokioms pareigoms kompetencijos jam užteks, nes planuoti teko versle, yra baigęs viešojo administravimo mokslus, tekę vesti posėdžius.

„Teko kuruoti ir užsienio investicinį projektą. O jei ko reikės, sugebu greitai išmokti”, – sakė politikas.

Priminė interesus

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininku pasiūlęs A. Šimkų meras teigė, jog tai vienas jauniausių politikų pagal Tarybos stažą, tačiau, anot jo, „patirties ir jaunystės simbiozė turi stiprią varomąją energiją”.

„KTU baigiau, esu magistras įmonių valdymo, vadovauju privačiai logistikos įmonei jau 27 metus. Susitvarkiau ten, nes reikalų su teisėsauga, VMI neturėjau. Valstybinės patirties neturiu, gal sunkiau iš privataus atėjus, bet įveiksiu. Tikiuosi, kolegos padės, patars, kurie turi valstybinės patirties. Manau, kad susidorosiu”, – dėstė centristas.

Už jo kandidatūrą balsavo šeši komiteto nariai, susilaikė tik liberalė Lina Skrupskelienė.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetą kol kas sudaro (iš kairės): Alvidas Šimkus, Andrius Dobranskis, Artūras Bogdanovas, Elida Mantulova, Arūnas Tuma, Lina Skrupskelienė ir Arūnas Barbšys. Šio komiteto sudėtis turėtų artimiausiu metu keistis, nes Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi išrinktas A. Bogdanovas sakė šiomis dienomis rašysiantis prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai, kad atsisako mandato. Taip pat kaip kandidatas į Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus politiniuose užkulisiuose yra minimas konservatorius Andrius Dobranskis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Merui komiteto pirmininko pavaduotoju pasiūlius konservatorių, vicemerą Arūną Barbšį valstietis Artūras Bogdanovas atkreipė dėmesį, kad komitete beveik pusę narių sudaro opozicija ir esą į pirmininkus būtų gražu deleguoti jos atstovą, kad „būtų galima labai darniai darbuotis”.

„Logiška, kad dauguma, kuri imasi atsakomybę už politinės programos įgyvendinimą, atsakomybės turi imtis visose grandyse. Politinė logika taip diktuoja”, – į tokį pasiūlymą reagavo meras.

Balsuojant dėl pavaduotojo A. Barbšio kandidatūrą palaikė penki politikai, susilaikė A. Bogdanovas ir liberalė Lina Skrupskelienė.

Šio komiteto sudėtis turėtų artimiausiu metu keistis, nes Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi paskirtas A. Bogdanovas sakė šiomis dienomis rašysiantis prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai, kad atsisako mandato. Taip pat kaip kandidatas į Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus politiniuose užkulisiuose yra minimas konservatorius Andrius Dobranskis. Toks postas pagal teisės aktus yra nesuderinamas su tos pačios savivaldybės tarybos mandatu.

Beje, tik šio komiteto posėdžio metu V. Grubliauskas perspėjo, kad politikai, abejojantys, ar svarstomi klausimai nesukels viešų ir privačių interesų konflikto, turėtų nusišalinti jau komitetų, o ne tik Tarybos posėdžio metu.

V. Grubliauskas taip pat minėjo, kad pasikeitus teisės aktams pretendentai į komitetų pirmininkus nuo šiol turi pateikti nepriekaištingos reputacijos deklaraciją. Tai esą padarė ir J. Simonavičiūtė, ir A. Šimkus.

5 Comments

  1. Anonimas

    Kaput miesto ūkiui.

    Reply
  2. Tragikomedija

    „I.Simonavičiūtę, kaip kandidatę vadovauti komitetui, pristatęs meras Vytautas Grubliauskas vadino „tikrai viena labiausiai patyrusių Tarybos narių, ūkiniame, administraciniame, politiniame darbe”.” Kurioje srityje patyrusi? Kuo nusipelniusi? Ką nuveikė miesto labui?… ??? Nieko sau, kokios „patirties” merui reikia!… ??

    Reply
  3. Rytis

    Kol bus partijos, nieko gero nelaukite. Vieno konservatoriaus A.B. pvz. – pliekė per tarybos posėdžius liberalų sprendimus, o dabar viename maiše sėdi. Bent jau kepurė turėtų būti pagal Jurgį. Šlykštu ir tiek.

    Reply
  4. Saulė

    Nesuprantu ko Grubliauskas aplamai ėjo į rinkimus. Nieko gero Klaipėdai nėra nuveikęs ir dabar visur kiša savo svitą. Matau, kad dabar miestui bus blogiau nei buvo.

    Reply
  5. siaubas

    kad tik matematinė valdžia būtų, o į personalijas jokio dėmesio…graudu ir tiek…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This