Saulių Skvernelį vėl žada pasitikti piketu

Miestas

Melnragės, Miško kvartalo, Eglės bendruomenių vardu pranešimą išplatinusi seniūnaitė Virignija Jurgilevičienė informavo, kad ketvirtadienio vakarą į Klaipėdą su rinkėjais atvyksiantis į prezidento postą kandidatuojantis premjeras Saulius Skvernelis bus pasitiktas piketu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Prie bendruomenės namų (Debreceno g. 48) premjerą pasitiksime 17.30 val. piketu „ Kodėl ruošiate ekologinę bombą – betoninį pusiasalį prie Melnragės?“ Ministras pirmininkas S.  Skvernelis turėtų būti tvarkos garantu Lietuvoje. Jo vadovaujama Vyriausybė turėtų laikytis priimtų, patvirtintų tvarkų. Deja, taip nėra. Yra patvirtintas, veikiantis Lietuvos bendrasis planas. Jame yra nurodytos dvi privalomos alternatyvos, t.y. du giliavandenio uosto variantai: pirmasis Būtingėje, antrasis Melnragėje. Įstatyme parašyta, kad priimant sprendimą dėl išorinio uosto turi būti atliktas strateginis pasekmių aplinkai vertinimas. Valdžia nusprendė, jog Būtingės išorinio uosto aplinkos pasekmių vertinimo nereikia atlikti, nereikia ir vyriausybės apsisprendimo. Tą įstatyminę betvarkę tęsė ir Klaipėdos miesto administracijos direktorius Saulius Budinas. Jis vienasmeniškai savo sprendimu patvirtino miesto bendrojo plano koncepciją su maksimalia uosto plėtra, su betoniniu pusiasaliu Melnragėje. Kas kuria valstybėje chaosą, t.y. reikalauja „spjauti“ į patvirtintas tvarkas? Kas ruošia ekologinę bombą? Tai Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, kuri yra atsakinga už labai svarbų objektą ir kuri nesilaiko teisės aktų. <…> Jei ministras pirmininkas leidžia savivaliauti ministrams, kelti valstybėje sumaištį, tai ko tikėtis, kai S. Skvernelis taps prezidentu?” – rašoma pranešime.

S. Skvernelio prašoma, kad jis užtikrintų, jog būtų atlikti abiejų privalomų alternatyvių išorinių uostų strateginius pasekmių aplinkai vertinimai bei jų palyginimas; kad sprendimą dėl dviejų alternatyvų priimtų Vyriausybė, o kol tai nebus padaryta – netvirtinti Uosto bendrojo plano.

S. Skvernelis buvo pasitiktas piketais ir per paskutinius du savo ankstesnius vizitus Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos prioritetas - smarvė*

Spyglys negali nepritarti visų sričių žinovės, aktyvistės, visuomenės veikėjos ir žymios politologės Virginijos Jurgilevičienės mintims, išsakytoms iš Klaipėdiečių tribūnos ketvirtadienį ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Kur iš Klaipėdos gatvių dingo etatiniai protestuotojai?*

Jų nebėra, nebebėra… Jau koks pusmetis jų – visoms progoms pritaikytais plakatais nešinų, nenusakomų įsitikinimų ir lyčių piliečių – nesimato ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This