Pasaulinę orientavimosi dieną paminės ir Klaipėdoje

Sportas

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=LIRhrCR4FyA” align=”center”][vc_column_text]Orientavimosi sporto klubas „O! Klaipėda” ir Lietuvos orientavimosi sporto federacija kviečia visus klaipėdiečius, ypač moksleivius, Pasaulinės orientavimosi dienos proga šį trečiadienį susipažinti su šiuo įdomiu ir intelektualiu sportu.

Šią dieną kasmet šios sporto šakos entuziastai visame pasaulyje pamini įveikdami skirtingo sudėtingumo ar ilgio trasą. Pernai renginys vyko visuose žemynuose, įskaitant ir Antarktidą, o trasas įveikė apie 350 tūkst. žmonių. Šiemet jie rengiami daugiau nei 80 šalių ir juose tikimasi sulaukti pusės milijono dalyvių.

Pasak „O! Klaipėda” vadovo Justino Liubinsko, Lietuvoje norima šią dieną išnaudoti kuo labiau populiarinant orientavimosi sportą tarp mokyklinio amžiaus vaikų. Tad šį trečiadienį net dešimtyje Lietuvos miestų ir miestelių vyks tokie renginiai.

Klaipėdoje reginio organizatoriai Skulptūrų parke paruoš nesudėtingą, apie kilometro ilgio trasą, kurią gali įveikti kiekvienas, net ir pirmąkart susidūręs su žemėlapiu. Pasak Justino, pasiklysti neįmanoma, nes iš visų pusių parkas apribotas gatvėmis.

„Norime panaikint tą mitą, jog ši šaka yra kažkas labai sudėtingo. Tai gali būti smagus ir aktyvus laisvalaikio praleidimo būdas visai šeimai gamtoje. Tėvai, atvedantys savo vaikus į užsiėmimus, supranta, kad čia laviname ne tik fiziškai, bet vaikai tobulėja ir intelektualiai, ryškėja tokios svarbios savybės kaip mąstymo greitis, sprendimų priėmimas ir mokymasis iš savo klaidų”, – sako J. Liubinskas.

Renginys yra nemokamas ir nereikalauja specialaus pasiruošimo.

 

Daugiau informacijos: https://orienteering.lt/2019/05/11/pasauline-orientavimosi-sporto-diena-jau-si-treciadieni/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. senas Orientacininkas

    Labai protinga sporto šaka, rekomenduoju, visą gyvenimą gali tobulėt ir nenusibosta

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This