Pamestinukas jau turi namus

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos policijos pareigūnai kol kas nenustatė asmens, kuris balandžio 27 dieną prie Žardininkų g. esančio vaikų darželio tvoros paliko naujagimį.

Tačiau pamestinukas jau išleistas iš Klaipėdos universitetinės ligoninės į naujuosius savo namus.

Kūdikis buvo rastas prie Žardininkų g. esančio vaikų darželio tvoros. Palmiros Mart nuotr.

Šį pirmadienį Klaipėdos apylinkės eismas patenkino Klaipėdos vaiko teisių apsaugos specialistų prašymą kūdikiui skirti laikinąją globą.

„Taip, vaikas pirmadienį teismo sprendimu perduotas globėjams”, – santūriai situaciją komentavo Klaipėdos vaiko teisių atstovė spaudai Greta Bliutaitė, dėl asmens duomenų apsaugos atsisakusi pasakyti, koks vardas suteiktas mažyliui.

Prie darželio tvoros naujagimį, suvyniotą į rankšluostį ir antklodę, tąsyk rado praeivis. Jis iškart susisiekė su pažįstama, netoliese gyvenančia Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugytoja. Jos bei kitų ligoninės medikų rūpesčio dėka stipriai nukraujavęs kūdikis gana greitai sustiprėjo ir pas globėjus išleistas jau visiškai pasveikęs.

Policijoje dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už palikimą be pagalbos, gresiant gyvybei, tęsiamas toliau.

Pareigūnai vis dar tikisi sulaukti daugiau žinių iš gyventojų ir dalinasi rankšluosčio, į kurį buvo įvyniotas naujagimis, nuotrauka.

Ką nors žinančius apie įvykį, galbūt pažįstančius moterį, kuri laukėsi, bet vaikelio taip ir neturi, prašoma skambinti trumpuoju Bendrojo pagalbos telefono numeriu 112.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Pro langą iškritusi pusantrų metų mergaitė susižalojo nesunkiai: šeima žinoma vaikų teisių gynėjams (papildyta)

Policija praneša apie nelaimę Klaipėdoje, kurioje nukentėjo mažametė. Visgi, kaip paaiškėjo, ji laimingo atsitiktinumo dėka susižalojo nesunkiai. Antradienį apie 14.50 ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Paauglių noras pritapti priveda prie priklausomybių

Kaip rodo statistika, net 80 proc. žmonių pradeda rūkyti nesulaukę pilnametystės. Didžiausia tikimybė užtraukti pirmąją cigaretę – paauglystės laikas, kai ...
2021-04-26
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ką veikia vaiko teisių specialistai vaikų apklausose?

Vaiko dalyvavimas teisminiuose procesuose jau savaime nėra nei jam, nei jo tėvams malonus įvykis. Tačiau situacijų pasitaiko įvairių ir išvengti ...
2020-11-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This