Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo ieško naujame konkurse

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketvirtadienį, artėjant darbo dienos pabaigai, išplatino pranešimą, kad paskelbė konkursą Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti.

Vasario viduryje SAM skelbė, kad anksčiau skelbto konkurso metu buvo sulaukusi šešių kandidatų dokumentų.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Vilma Srogė komentavo, kad pirmasis konkursas buvo atšauktas, nes buvo įvertinta, kad jų sąlygos sudarė nevienodas konkurencines galimybes juose dalyvaujantiems pretendentams ir buvo nepakankamai užtikrintas kandidatų nepriekaištingos reputacijos įvertinimas.

„Todėl remiantis Vyriausybės patvirtintu Priėmimo į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašu, buvo pakeisti Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos valstybės biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovų konkursų organizavimo nuostatai. Konstitucinis Teismas savo nutarime nurodo, kad skaidrumas yra būtina prielaida neįsigalėti korupcijai, protekcionizmui, vienų asmenų diskriminavimui ir privilegijų teikimui kitiems bei užkirsti kelią piktnaudžiavimams valdžia, taigi ir būtina prielaida žmonėms pasitikėti viešosios valdžios institucijomis ir apskritai valstybe. Tad patobulintame konkursų organizavimo procese patikslinti konkurso vykdymo terminai, atrankos būdai adaptuoti pagal valstybės tarnybos naują vadovų atrankos modelį, bei, siekiant didinti skaidrumą ir objektyvumą, panaikintos iki šiol egzistavusios konkursų organizavimo ir vykdymo teisinio reguliavimo spragos, pakeistas atrankos vertinimo metodų įvertinimas, pretendentų teikiamų apie save duomenų sąrašas ir kita”, – aiškino patarėja.

„Konkurse panorę dalyvauti kandidatai turėtų gebėti strategiškai ir efektyviai planuoti įstaigos veiklą, įgyvendinti veiksmingą žmogiškųjų išteklių valdymo politiką gerinant darbuotojų mikroklimatą bei užtikrinti aukštą gydymo paslaugų kokybę. Taip pat svarbu, jog kandidatai mokėtų taikyti šiuolaikinius vadybos ir krizių valdymo modelius, išmanytų antikorupcinės aplinkos formavimą ir galėtų užtikrinti skaidrų gydymo įstaigos valdymą. Pretendentai į šias pareigas privalo turėti socialinių mokslų arba biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), taip pat turėti ne mažiau kaip 3 metų vadovaujamojo darbo patirtį”, – rašoma SAM pranešime.

Teigiama, kad pirmajame konkurso atrankos etape vertinimo komisija tikrins pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimus, kurie užtikrins, jog naujasis vadovas gebės tinkamai spręsti iškilusias problemas, įgyvendinti sveikatos politikos prioritetus, užtikrinti sklandų ir efektyvų įstaigos darbo organizavimą ir koordinavimą bei pasirūpinti aukšta suteikiamų paslaugų kokybe.

Į antrąjį etapą bus kviečiami 2 arba vienas geriausiai pasirodę pretendentai, kurie susitiks pokalbiui su ministru. Pagal nustatytą vertinimo tvarką, ministras užduos pretendentui klausimus, siekdamas įvertinti jo tinkamumą eiti pareigas ir asmeninę motyvaciją.

Po antrojo etapo, kaip ir įprastai, bus skiriamas dėmesys kandidatų nepriekaištingai reputacijai, vertinama informacija, susijusi su kandidatų patikimumu skaidriai vykdyti ligoninės vadovo pareigas. Po konkurso bus kreipiamasi į STT prašant pateikti informaciją apie konkurso laimėtoją.

Dabartinis Klaipėdos Respublikinės ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas šias pareigas eina nuo 2000 metų.

4 Comments

  1. Respublikinė Klaipėdos ligoninė šiandien išties puiki, nes turi puikų, inovatyvų, talentingą ir įstaigai atsidavusį vadovą gydytoją R. Sakalauską, subūrusį tvirtą vertybinį stuburą turinčią gausią profesionalų komandą, kurioje skatinamas profesinis bendradarbiavimas, įnovatyvus mąstymas, vyrauja geras mikroklimatas. Ligoninė bei sėkmingai dirbantys jos padaliniai ir filialai gerai žinomi visoje Lietuvoje. Suprantama, kad geri dalykai įstaigoje, nuolatos vykstantys teigiami pokyčiai, auganti teikiamų paslaugų kokybė bei kuriamas pacientų ir darbuotojų gerbūvis ligoninėje neatsirado savaime, bet, kaip sakoma, tegu atlikti darbai žmogų giria. Todėl, manau, ligoninei reikia ne naujo, bet jai geriausio vadovo, to, kuriam vadovaujant ji buvo prikelta naujam gyvenimui ir šiandien gyvena galbūt ne lengviausius, tačiau geriausius, produktyviausius, gražiausius savo gyvenimo metus ir, kaip matoma, tvirtai žengia į ateitį priekyje kitų kartu su jai atsidavusiais darbuotojais ir pacientais, teikdama sveikatą, gerovę ir viltį mūsų tėvynėje.

    Reply
  2. melas Kyšio buvo prašoma prieš 4 metus žmogui sergant vežiui.Siulau ir inicijosiu iststymo pataisas kad už kyši daktaras netik netektu licenzijos bet atligintu žala sumoketu bauda ir netektu pareigu visam lukusiam gyvenimui

    Reply
    • Išmok be klaidų rašyti, tada įstatymus kurk.

  3. Dabartinis vadovas ligoninę pavertė šiuolaikine, pagarbą ligoniui puoselėjančia įstaiga. Atsinaujino ji ir iš išorės ir iš vidaus. Tiek kiek pasiekta vadovaujant jam, smagu žiūrėti . Šioje ligoninėje daktarai nereikalauja kyšio, o gydo žmones, stengiasi suteikti kuo efektyvesnes paslaugas. To nepasakysi nei apie universitetinį, nei apie jūrininkų ligonines. Tokia mano ir mano pažystamų bei artimųjų nuomonė, tų kurie per ,,budėjimo dienas” buvo patekę į įvaires ligonines. Kažin kaip bus toliau? Bus tęsiama kas sukurta, ar sugriauta?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Po nemiga gali slėptis ne viena liga

Daugelis yra susidūrę su nuovargiu ir žino, kad ilgainiui jis mažina produktyvumą, blogina trumpalaikę atmintį, trukdo susikoncentruoti ir sutelkti dėmesį, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Registruotis širdies ir kraujagyslių patikrai - specialiu telefonu

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) filialo „Jūrininkų ligoninė“ kardiologai daugiau nei mėnesį pacientus tikrina pagal Širdies ir kraujagyslių ligų prevencinę programą. ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This