Jūrininkų ligoninės vadovo konkursas: irgi antras dublis

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad iš paskos pakartotiniam konkursui Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti, skelbiama tokia pati procedūra dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovo posto.

Pirmuosiuose šiuose konkursuose buvo sulaukta po šešis kandidatus, tačiau procedūros buvo nutrauktos, nes „jų sąlygos sudarė nevienodas konkurencines galimybes juose dalyvaujantiems pretendentams ir buvo nepakankamai užtikrintas kandidatų nepriekaištingos reputacijos įvertinimas”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Norintys kandidatuoti į Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus pareigas privalo turėti socialinių mokslų arba biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), taip pat turėti ne mažiau kaip 3 metų vadovaujamojo darbo patirtį.

Būsimas vadovas turės strategiškai ir efektyviai planuoti įstaigos veiklą, veiksmingai valdyti žmogiškuosius ir materialiuosius išteklius, kurti darbuotojams ir pacientams malonų įstaigos mikroklimatą bei užtikrinti aukštą gydymo paslaugų kokybę. Taip pat mokėti spręsti iškilusias problemas šiuolaikiniais vadybos ir krizių valdymo modeliais bei išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimą, jog galėtų užtikrinti skaidrų gydymo įstaigos valdymą.

Kandidatų laukia du atrankos etapai. Pirmajame – vertinimo komisija tikrins pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimus, kurie užtikrins, jog naujasis vadovas gebės tinkamai spręsti iškilusias problemas, įgyvendinti sveikatos politikos prioritetus, užtikrinti sklandų ir efektyvų įstaigos darbo organizavimą ir koordinavimą bei pasirūpinti aukšta suteikiamų paslaugų kokybe.

Geriausiai pasirodę 2 arba 1 pretendentai, bus pakviesti į antrą etapą, kuriame jie susitiks pokalbiui su ministru. Anot ministerijos pranešimo, kaip ir atrankos komisijoje, susitikime su ministru pretendentams užduodami vienodi ar lygiaverčiai klausimai, siekiant objektyviai ir nešališkai įvertinti jų tinkamumą eiti pareigas bei asmeninę motyvaciją.

Po antrojo etapo, kaip ir įprastai, bus skiriamas dėmesys kandidatų nepriekaištingai reputacijai, vertinama informacija, susijusi su kandidatų patikimumu skaidriai vykdyti ligoninės vadovo pareigas. Po konkurso bus kreipiamasi į STT prašant pateikti informaciją apie konkurso laimėtoją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Valstybės lėšomis kompensuos naujus tyrimus ir procedūras

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Slaugytojams ir akušeriams - dalis šeimos gydytojų funkcijų

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) praneša, jog nuo 2024 m. pradžios šeimos gydytojas arba kitas už pacientų registraciją atsakingas šeimos gydytojo ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This