Tilžės gatvės rekonstrukcija: gali tekti ieškoti naujo rangovo

Miestas, Svarbu

Vienu iš pirmųjų ketvirtadienį pradėjusio dirbti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio darbų tapo pasirašytas įspėjimas UAB „Žemkasa” dėl sutarties, pagal kurią vykdyti Tilžės gatvės atkarpos ir Sendvario žiedo rekonstrukcijos darbai, nutraukimo.

„Žemkasa” Tilžės gatvės atkarpos rekonstrukcijos darbus vykdo nuo nuo 2017-ųjų rudens. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak G. Neniškio, rangovas nevyko darbų pagal grafiką ir, jo nuomone, ši sutartis turėjo būti nutraukta jau gerokai anksčiau.

„Pagal teisės aktus dėl pačio sutarties nutraukimo dar bus sprendžiama sulaukus rangovo atsakymo. Gali būti, kad paskyrus baudas, delspiningius, gavus garantijas ji ir nebus nutraukiama. Naujo rangovo išrinkimas nebaigtiems darbams gali užtrukti apie du mėnesius, jei viskas vyktų sklandžiai. Prieš tai dar reikėtų inventorizuoti jau atliktus darbus, juos įsivertinti”, – sakė G. Neniškis.

„Žemkasos” vadovas Evaldas Aukštuolis sakė, kad tol, kol nematė, kokie argumentai yra išdėstyti Savivaldybės administracijos įspėjime, tol jis negali komentuoti, ar bus bandoma išsaugoti sutartį.

„Nėra viskas vienaprasmiška. Yra ir objektyvių, ir subjektyvių priežasčių. Dabar Tilžės gatvėje dirbame ten, kur galime atlikti baigiamuosius gerbūvio darbus. Kitur darbus sustabdė pati savivaldybė, griaudama ir mūsų suplanuotų darbų eiliškumus, ir grafikų vykdymą. Ten laukiame projektinių sprendimų, savo sąskaita atlikome papildomus geologinius tyrimus, laukiame, kokią strategiją Savivaldybė priims dėl papildomų pirkimų. Ten dabar viskas stovi ne dėl mūsų kaltės”, – sakė E. Aukštuolis.

Pasak jo, Klaipėdos apygardos teismas dar nėra išnagrinėjęs bylos, kurioje prašoma bendrovei iškelti restruktūrizacijos bylą.

„Žemkasa” Tilžės gatvės atkarpos rekonstrukcijos darbus vykdo nuo 2017-ųjų rudens. Darbuojamasi ruože nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos. Rekonstrukcijos metu Sendvario žiedas turi būti pertvarkytas į šviesoforais reguliuojamą sankryžą. 4,226 mln. eurų vertės darbai, kuriems skiriamas ir europinis finansavimas, turi būti baigti iki kitų metų rudens.

2 Comments

  1. G.Neniškis

    tada šaunuolis. Teko matyti, kad ten šmėžuoja ir Hidrostatybos logotipas – tada aiškus scenarijus ir su šiuo objektu – pinigai išimami, o darbo nėra. Vienop keista , kodėl savivaldybė leidžia, o statybos inspekcija „nemato” kad nėra įrengto informacinio stendo apie tai kas stato, kas projektavo, kada pastatys ir kokiek tas pastatymas kainuos t.t. juolab, kad šią prievolę atlikti įpareigoja statybos įstatymas. Žinoma, būtų gražu, kad naujasis administracijos vadovas Gintaras Neniškis įpareigotų savo pavaldinius vieną kartą suvesti į savivaldybės tinklalapį visų savivaldybės projektuojamų ir statomų objektų sąrašą kuriame matytusi ši informacija nes dažnai net ir patys savivaldybės darbuotojai nežino kas ir ką daro. Viskas iki šiol būdavo A.Špučienės paslaptyje nors visa tai daroma „mums” ir už mūsų (+EU mokesčių mokėtojų ) pinigus. Taip sakant – Klaipėdoje gyventi gera 🙂

    Reply
  2. Favoritei "niu-niu- niu"

    „Žemkasa’- ilgametė miesto liberalų favoritė, džiazo rėmėja. Pagarba, jei gerbiamas Neniškis nebus „kišeninis”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This