Mieste – dar vienas gyvybes gelbstintis prietaisas

Fotoreportažai, Sveikata

[vc_row][vc_column][vc_column_text]ROTARY klubas „Karalienė Luizė“ antradienį Klaipėdos savivaldybei oficialiai perdavė išorinį automatinį širdies defibriliatorių, kuris gali išgelbėti žmogaus gyvybę ištikus staigiai širdies mirčiai.

Prietaisas laikomas pirmajame savivaldybės administracijos aukšte, šalia Vieno langelio skyriaus, kuriame priimami visi interesantai. Juo naudotis jau yra apmokyti kai kurie administracijos darbuotojai.

ROTARY klubo „Karalienė Luizė“ narė, Kretingos savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė sakė, kad tokią iniciatyvą vykdo visi šios organizacijos klubai, o veikiantys Klaipėdos krašte padovanos po vieną defibriliatorių įvairioms įstaigoms – „nuo Plungės iki Šilutės”.

Klubo „Karalienė Luizė“ prezidentė Vida Stalmokienė tikisi, kad tokią iniciatyvą kaip šis ROTARY projektas „Žadink širdį“ perims ir kitos organizacijos ar verslo įmonės.

Savivaldybės pastate Liepų g. 11, kur įrengtas šis prietaisas, dirba daugiau nei 260 žmonių, per mėnesį apsilanko apie 1400–1800 interesantų.

Šiuo metu uostamiestyje įmonėse ir įstaigose yra įrengta 16 defibriliatorių. Balandžio viduryje toks prietaisas Lietuvos širdies asociacijos dėka atsirado Klaipėdos dramos teatre, bendrovė „Lidl Lietuva“ pernai vasarį buvo pranešusi, kad visose jos valdomose parduotuvėse yra įrengti išoriniai automatiniai širdies defibriliatoriai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”85786,85787,85788,85789,85790,85791,85792,85793,85794,85795″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This