Planuojantiesiems statybas senamiestyje suteiktas šansas

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas palaimino uostamiesčio savivaldybės ir statybas, kuriomis senamiestyje prasidėtų buvusios Junkerių gatvės atkūrimas, planuojančių verslininkų susitarimą dėl beveik 60 tūkst. eurų žemės nuomos mokesčio skolos.

Visą šią sumą UAB „AAC groups“ turės sumokėti per 20 mėnesių. Tačiau jei verslininkai nors kartą praleis įmokos mokėjimo terminą, Savivaldybės administracija turės teisę kreiptis į teismą su prašymu išduoti vykdomąjį dokumentą dėl visos likusios sumos išdavimo.

R. Staševičiūtės projektavimo firma „Pilis” vizualizacija

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sklypus Sukilėlių g. 3 ir 5 yra išsinuomojusios bendrovės „AAC groups” ir „Alingra”, kurias valdo tas pat savininkas – Alian Abou Chaaya. Jų užsakymu R. Staševičiūtės projektavimo firma „Pilis”, projektui vadovaujant Edmundui Andrijauskui, pradėjo projektuoti du gyvenamuosius pastatus su komercinės paskirties patalpomis.

Tačiau „AAC groups” įsiskolino savivaldybei 57 968 Eur už sklypo Sukilėlių g. 3 nuomą ir ši kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl jos priteisimo. Prasidėjus jos nagrinėjimui šalys informavo, kad pasiruošė taikos sutartį. „AAC groups“ atstovė advokatė Lina Šimė teismą tikino, kad bendrovė yra pasiryžusi mokėti po beveik 2 900 eurų kas mėnesį ir laikytis grafiko. L. Šimė taip pat aiškino, kad „AAC groups“ jau yra „daug investavusi” į projektą: atlikti archeologiniai tyrinėjimai, parengti projektiniai pasiūlymai, kurie pateikti derinimui į „Infostatybą”, norima kuo greičiau pradėti statybą, gauti pajamas.

Išnagrinėjusi šią bylą teisėja Kristina Domarkienė visiškai patenkino Savivaldybės administracijos ieškinį. Iš „AAC groups“ priteista ne tik 56 612,93 Eur nesumokėto valstybinės žemės nuomos mokesčio už 2017–2018 metus, bet ir 1356 Eur delspinigių, 5 proc. metinių palūkanų ir 1459,38 Eur žyminio mokesčio  valstybės naudai.

Kaip ir prašė Savivaldybės administracija, sprendimo vykdymas išdėstytas 20 mėnesių laikotarpiui, įpareigojant „AAC group“ atlikti mokėjimus nustatyta tvarka ir terminais. Praleidus įmokos mokėjimo terminą, Savivaldybės administracija turi teisę kreiptis į teismą dėl visos likusios sumos sumokėjimo.

2 Comments

  1. Simas

    Didesnis ir įdomesnis straipnis būtų apie Tomo g 2a, 2b, 6, Sukilėlių 7,9,11,13. Rekomenduoju pasidomėti ir parašyti apie šias skolas!

    Reply
  2. Simas

    Neįdomus straipsnis…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This