Jūros šventė turės skonį

Verslas

Gabrielė Ruočkutė
2019-05-29

Komentarų: 0

Nors visa šių metų Jūros šventės programa kol kas dar neviešinama, trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu buvo pasidalinta žinia, kad liepos 26-28 d. vyksiančios 60-osios Jūros šventės naujiena bus „Švyturio“ alaus darykloje kuriama proginė alaus rūšis.

Trečiadienį taip pat VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys ir UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas (nuotr.) pasirašė sutartį, pagal kurią prekinis ženklas „Švyturys Nealkoholinis“ užsitikrino jubiliejinės Jūros šventės pagrindinio rėmėjo statusą. Šių metų Jūros šventei „Švyturis-Utenos alus“ skyrė 45 000 eurų.

Gabrielės Ruočkutės nuotr.

Visos Jūros šventės biudžetas siekia apie 500 000 eurų. Iš šios sumos 24 000 eurų sudaro savivaldybės biudžeto lėšos, o 240 000 eurų – vietinė rinkliava iš praėjusių metų Jūros šventės prekybininkų.

Jūros šventės metu „Gero alaus parduotuvėje“ ir šalia esančiame gastrobare „Švyturys B-house“ bus galima įsigyti, kaip teigia aludaris Mažvydas Matukas, gaivaus, vasariško, šviesios spalvos „Bangų alaus“.

„Į bokalus bandysime sudėti vasarą ir visą Jūros šventę“, – naujieną romantizavo M. Matukas.

Alus bus pilstomas bei stiklinėje taroje, o butelio vizuale atsispindės šiuometinis Jūros šventės stiliaus eskizas – „Mėlynoji banga“.

Antrus metus iš eilės šalia gastrobaro „Švyturys B-house“ įsikurs pikniko zona, kurioje vėl numatoma DJ muzika ir pokalbių žanro pasirodymai. Šeštadienio vakaro koncerte čia pasirodys grupė „Deeper Upper”, atlikėjos Jurga ir Monique.

„Klaipėdos švenčių“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė džiaugėsi, kad po 2016 m. pasirašyto atsakingo vartojimo memorandumo Jūros šventėje pastebimas nealkoholinio alaus pardavimų augimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Be kategorijos, Sportas

Dėl lengvatų sportui savivaldybė negaus 209,7 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė ne tik tiesiogiai remia profesionalųjį sportą, bet ir teikia mokesčių lengvatas asmenims, remiantiems reprezentacines komandas. Meras siūlo savivaldybės ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This