Paskyrė naują Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją

Politika, Svarbu

Ketvirtadienį posėdžiaujanti Klaipėdos miesto taryba paskyrė vieną iš dviejų Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų – juo tapo iki šiol miesto Tarybos nariu buvęs konservatorius Andrius Dobranskis.

Slapto balsavimo metu savo valią pareiškė 28 Tarybos nariai. Už tai balsavo 18, 7 – prieš, trys susilaikė. Jis pareigas pradės eiti nuo birželio 10 dienos.

„Tiek mano tiek, miestiečių noras, kad administracija būtų efektyvi ir skaidri, to ir sieksiu”, – sakė Andrius Dobranskis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Yra malonu būti pasiūlytam į šią atsakingą poziciją. Didelis iššūkis man, bet dirbant komandiškai, turint aiškius tikslus, orientuojantis į galutinį rezultatą, galima nudirbti labai daug gerų darbų Klaipėdai. Jei būčiau paskirtas, kuruočiau socialinę sritį – kultūrą, sportą, mediciną ir taip toliau. Tai plačios ir jautrios sritys, kiekvienas sprendimas turi būti labai apgalvotas. Svarbu darbų tęstinumas. Reikalingi tokie projektai kaip senelių namai Melnragėje, naujas sveikatos priežiūros centras Birutės gatvėje, nauja mokykla. Reikia išspręsti Vasaros estrados klausimą, Jūros 1 lyg ir slysta iš kultūrninkų rankų. Jei taip atsitiks, reikia galvoti, kaip šį klausimą išspręsti”, – prisistatydamas sakė A. Dobranskis.

Jis sakė gimęs ir augęs uostamiestyje, Klaipėdos universitete baigęs rekreacijos bakalauro studijas. Vėliau daugiau nei dešimt metų „dirbo įdomų vadybinį darbą tarptautinėse farmacijos įmonės”. Dabar jis valdo 50 proc. UAB „Medpartneris” akcijų. Ši bendrovė skelbia teikianti medicinos paslaugas – vykdo įmonių darbuotojų sveikatos priežiūros veiklą, užtikrina medicinos pagalbos organizavimą įmonės viduje ir kt.

„Tiek mano tiek, miestiečių noras, kad administracija būtų efektyvi ir skaidri, to ir sieksiu”, – sakė A. Dobranskis.

Užduodant klausimus liberalė Lina Skrupskelienė atkreipė dėmesį, kad Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis turi nusišalinti nuo transporto klausimų, nes iki tol vadovavo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”, dabar tą turės daryti ir A. Dobranskis, nes ten dirba jo žmona, tad esą kurį laiką tokie klausimai iš viso gali likti be priežiūros.

„Nėra universitetų, kurie mums ruoštų merus, jų pavaduotojus, savivaldybės administracijos direktorius ar pavaduotojus. Tokia kompetencija įgaunama dirbant”, – sakė valdančiosios koalicijos narys Rimantas Taraškevičius, raginęs palaikyti šią kandidatūrą.

„Norėčiau apie Andrių pasakyti tik gerus žodžius. Per pusmetį darbo intensyvios rinkiminės kampanijos metu supratau, kad tai profesionalus, komandos žmogus, nebijantis darbo. Šito žmogaus atėjimas tik pakels kokybę pačioje administracijoje, reikia keisti administraciją tokiais jaunais žmonėmis. Atsakingai sakau, kad tai yra puikus žmogus”, – teigė konservatorių frakcijos narys Aidas Kaveckis.

„Pasigedome dar vieno pavaduotojo. Kelia nuostabą, kad einant jau trečiam mėnesiui nuo suformuotos daugumos neturime antro pavaduotojo, nes klausimų yra nemažai. Pradžioje sakau, kad buvo chaosėlio su administracijos direktoriumi, dabar tas pat su pavaduotojais. Norisi kuo greičiau pamatyti ir antrą”, – sakė liberalas, buvęs administracijos direktorius Saulius Budinas.

A. Dobranskio vietą miesto Taryboje turėtų užimti konservatorė Justina Kunickaitė, nes Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos teisiškai yra nesuderinamos su miesto Tarybos nario mandatu.

„Bus nemenkas iššūkis. Žmogus ateina iš verslo, jam bus ir nemenkas finansinis nuostolis”, – argumentuodamas, kodėl A. Dobranskiui turi būti mokamas maksimalus 40 proc. priedas argumentavo Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Miesto Taryba palaikė tokį siūlymą.

Meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėda” teigė, kad antrasis administracijos direktorius bus tvirtinamas po mėnesio, kitame Tarybos posėdyje.

3 Comments

  1. Anonimas

    Pažiūrėkite į naująją admnistracijos direktorių, kažkoks nesusipratimas, rankos tik prie pinigų didesnių lenda, vien ką reiškia jo argumentas, kodėl reikia iškart pavaduotojui duoti net 40 proc. algos priedą: užtat, kad tas atėjo iš verslo. Galėjo ir neiti, jeigu tik babkės terūpi.

    Reply
  2. Anonimas

    Biski susipainiojo zmogus.. Ka isvardino, mokykla, seneliu namai, poliklinika yra investiciniai infrastruktutros statybos projektai, uz kuriuos atsakys kita direktoriaus pavaduotojas. O sitam reiktu labiau rupintis socialine gerove ir ismokom. Klaipedoz laukia liudni laikai, kai valdzioje nezinatys ka daro zmones

    Reply
    • Dj

      Man rodos pats susipainiojai 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This