Bronius Vyšniauskas stos prieš teismą

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nors nuo pat tyrimo pradžios žinomas klaipėdietis, sunkiaatlečių treneris ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronius Vyšniauskas neigė jam mestus įtarimus dopingo platinimu, tai jo neapsaugojo nuo skaudaus teisėsaugininkų kirčio.

Klaipėdos apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė baigusi didelio atgarsio visuomenėje sulaukusį ikiteisminį tyrimą dėl draudžiamų dopingo medžiagų gabenimo, laikymo ir platinimo.

Byloje kartu su B. Vyšniausku kaltinimai pareikšti ir dviem vyrams.

Bronius Vyšniauskas savo kaltės nepripažįsta. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tyrimas buvo pradėtas dar 2017 metų liepos pabaigoje pagal Lietuvos antidopingo agentūros pareiškimą, įtarus, jog sunkiaatlečių treneris platina Lietuvoje uždraustas vartoti medžiagas.

„Su manimi nori susidoroti. Kito paaiškinimo neturiu. Niekam jokio dopingo niekada nedaviau ir neplatinau, net atvirkščiai – visada savo auklėtiniams kartojau, kad nieko neleistino negalima vartoti“, – po jo laikino sulaikymo praėjusių metų balandį sakė B. Vyšniauskas.

Visgi prokuratūra pateikė kaltinimą, jog savo bei giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose treneris neteisėtai laikė anabolinių ir androgeninių steroidų grupei priklausančias medžiagas, skirtas raumenų masei didinti bei jėgai auginti, turėdamas tikslą jas platinti.

Pranešama, jog per kratas B. Vyšniausko namuose ir sporto klubo patalpose buvo rasti dideli šių draudžiamų medžiagų kiekiai: daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių, tarp kurių buvo ir psichotropinių.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad kaltinamasis paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, savo nusikalstamų veiksmų nesupratęs asmuo lagaminą nuvežė ir ten laikė, kol kratos metu lagamino neaptiko pareigūnai”, – rašoma prokuratūros pranešime.

Nė vienas iš trijų kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta.

Prokuratūros teigimu, kitų asmenų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nenustačius jų veikose nusikaltimo sudėties.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikys kaltinamąjį aktą surašęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas, byla bus nagrinėjama Klaipėdos apylinkės teisme.

Maksimali bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki 4 metų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=rhNZ4MCQ5qU”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Baigta dar viena byla dėl didelio kiekio narkotikų platinimo

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl labai didelio narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekio platinimo bei disponavimo draudžiamomis medžiagomis. Klaipėdos ...
2023-07-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikų platinimu bei jų įsigijimu kaltinami vyrai siunčiami į teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Vitalijus Gulenkovas teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, kaltinami ...
2023-03-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Balkonais iš 14-to aukšto nuo pareigūnų sprukę vyrai toli nenubėgo: susitiks teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys uostamiestyje gyvenantys 22–33 m. vyrai kaltinami neteisėtai laikę labai didelį kiekį ...
2023-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This