Susirūpino padėtimi piliavietės teritorijoje

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su savo patarėjais Savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui, krūvai kitų tarnautojų, darbus čia atliekančio rangovo „Kauno kelių” atstovui ir Kruizinių laivų terminalo (KLT) vadovui Alvydui Butkui pirštu baksnojo, kaip turi būti susitvarkyta su „darbų kultūros stokos” padariniais.

Žinia, piliavietės teritorijoje jau pernai buvo pradėti naujosios Priešpilio gatvės tiesimo darbai. Vieną iš Pauliaus Lindenau laivų statyklos senųjų patalpų pradėjo rekonstruoti ir KLT.

Tokių atliekų neliks jau artimiausiu metu? Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto vadovui labiausiai kliuvo išknista teritorija ties pačiu keliu į terminalą, ties kalvių nukaldinta skulptūra. Nepagailėjo jis karčių žodžių ir dėl visur besimėtančių statybinių atliekų, duobėto laikino pėsčiųjų kelio, ant tako stovinčių statybininkų biotualetų, rekonstrukcijos aplenkiamo pokarinio tualetų pastato.

A. Butkus, paprašytas gražiau „aprengti” rekonstruojamą pastatą juosiančias tvoras, patikino, kad tai bus padaryta. Rangovai savo ruožtu patvirtino, kad baigs darbus kelyje nuo pasukamojo tiltelio, kad savaitgalį vyksiančio Klaipėdos pilies džiazo festivalio lankytojų srautai galėtų eiti vieninteliu likusiu padoriu keliu.

Biotualetai kažkodėl stovi ne statybvietėje, o ant tako. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Paskatino ateinanti vasara ir prasidėjęs turistinis sezonas, kai kruizinių laivų atplaukia jau dešimt ar daugiau ir žinios iš juos aptarnaujančių operatorių – keleivių pirmieji įspūdžiai, švelniai tariant, tikrai nedžiuginantys. Pats kelis kartus pervažiavau ir perėjau teritoriją – matau, kad vyksta darbai, kas turėtų džiuginti ir džiugina, tačiau darbų kultūra, išorinis vaizdas, kas man kaip miestiečiui yra labai svarbu, kelia tam tikrą susirūpinimą ir pasipiktinimą. Todėl šiandien sukviečiau visus specialistus į vietą, kad kiekvienas savo akimis pamatytų duriant pirštu į vietą, kur kas darosi, nors tą ir be manę turėtų žinoti bei prisiimti atsakomybę, ką kas ir kur turi sutvarkyti. Vasara prasideda. Čia ne dėl to, kad kažkoks renginys prasideda – visas sezonas dar prieš akis. Nesinorėtų, kad sezono pradžia būtų šaukštu deguto”, – dėstė meras žurnalistams.

Meras pageidavo, kad šis pokarinės architektūros „šedevras” būtų apdengtas ir taip paslėptas nuo akių Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jo, pirmiausia reikia atsikratyti šiukšlių, kurios yra už statybvietės teritorijos, o pati ji turi būti aiškiai, „civilizuotai” atitverta. Svarstyta, kad ten, kur praeina didžiausi turistų srautai, galbūt galima uždėti reklaminius tentus – meras pakvietė tokia proga pasinaudoti verslui, nes vyr. dailininkas pažadėjo operatyviai suderinti tokių stendų projektus.

Šis kelias iki savaitgalio jau turėtų būti sutvarkytas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmadienį Savivaldybėje turėtų susirinkti platus ratas specialistų, kurie turėtų įvertinti padėtį ir priimti konkrečius sprendimus.

Vamzdžių klojimo vieta turtų būti paslėpta tvorų su reklaminiais stendais. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ši savaitė yra maksimumas, per kurią visi darbai turi būti padaryti. Juolab kad čia nereikia daug laiko, o tik šeimininkiško, geranoriško požiūrio. Sutiko ir rangovas eidamas kartu, kad tą galima padaryti, bet reikėjo durti pirštu. Gaila, kad ir projektą prižiūrintys specialistai senokai besilankė Kruiziniame terminale”, – teigė V. Grubliauskas.

7 Comments

  1. Dudmaisis

    Tegu per visą miestą pravažiuoja, visur betvarkė, ne tik ten kur duduos

    Reply
  2. Rimantas

    Ko jūs puolant ant mero. Merą išrinko visas 55 % rinkėjų su savo partiniais. Nuo jūsų apsistatė 3 pagalbininkus su normaliomis algomis. Per jus kažin ar 4 metus išlaikys. Arvydą išmetė, kad kiti žinotų. Administrius 3 pagalbininkais atsisakė , tikiu kad vieno užteks. Tik ar ne pareigų pavadinimai? o kavą geria tą patį kompanija??

    Reply
  3. SUSIRUPINO RUPINTOJELIS

    O ka dudorius pasakys apie senamiestyje(Tomo ir Mesininku gatve) jau kelinti metai iskirstus medzius ir iskasta duobe, kuri jau paversta siukslynu…??? Taip iseina, kad pinigai jau uz darbus isvogti, tai lauksim kitu rinkimu? Ar gal savivaldybes farazitai gal galetu nors siuksles apsirinkti . Pasikvieskit Matijosaiti, kad subines jums ispardytu jei nieko nesugebat…

    Reply
  4. 8

    Aš irgi stačiai pasipiktines kad miestas bus grazesnis

    Reply
  5. Vien tik džiazas valdo mus!

    Grubliauskas kartu su Grubliauskiene ir Straupu yra džiazus organizuojančios VŠĮ steigėjai. Ir viskas jį sieja, tegu savo bobutei pasakoja, kad ne. Tiesiog žmogus nesugeba net slėpti savo asmeninių interesų. Esu meras – duodu nurodymus, nors iki šiol nerūpėjo. Taip ir gyvensim, jei per rinkimus iš visokioms baboms pasų nepaslėpsim. Tik to asmeninio intereso nemato nei VTEK, nei STT!

    Reply
    • Povilas

      Labai gera mero pastaba, jei Administracijos atsakingi atstovai to nemato. Tai geriau vėliau, negu niekad. Nesako – bambat, sako- bambat. Kad vaizdas tragiškas – tai tiesa. Suvažiuos svečių, Klaipėdai gėda. Reprezentacinė Klaipėdos vieta, bet darbus atlieka ne klaipėdiečiai, jiems galvos neskauda, kad Klaipėda taip atrodo.

  6. Lopas tas meras

    Kur tau neklius merui, gi jo bobos festivalis ant nosies, reiks gi visam pasauliui girtis koks yra kietas ir koks jo miestas super miestas. 😀

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This