Tarp STEAM mokslų konkurso nugalėtojų – ir Palangos gimnazistai

Švietimas

Antradienį švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius apdovanojo STEAM mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas“ nugalėtojus. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) pirmosios vietos laimėtojams dovanoja kelionę į Vokietijos technikos muziejų Berlyne – vieną didžiausių tokio pobūdžio muziejų Europoje.

Pagrindinį konkurso prizą pasidalijo 9 šalies gimnazijų komandos, tarp kurių –  ir Palangos Senosios gimnazijos moksleiviai.

Apdovanojimo ceremonija vyko Vilniaus universiteto botanikos sode. ŠMSM nuotr.

Pranešama, jog konkurse šiemet dalyvavo beveik 300 mokinių. Pateikta apie 80 integruotų fizikos, chemijos, biologijos, inžinerijos eksperimentų, kurių metu mokiniai kėlė hipotezes, formulavo eksperimentų tikslą ir uždavinius, planavo eigą, o kaip jiems sekasi visa tai atlikti – fiksavo filmukuose.

Dirbdami savarankiškai arba nedidelėmis komandomis mokiniai gamino biotrąšas iš buitinių atliekų, kūrė mini hidroelektrinės prototipą, tyrė trąšų įtaką derliui ir dirvožemiui, maisto poveikį bioplastikui, matavo augalų keliamąją jėgą, pamatų atsparumą ir virškinimo fermentų poveikį gerųjų bakterijų gyvybingumui.

Mokslininkai, Biologijos, Chemijos, Fizikos mokytojų asociacijų atstovai, vertinę konkursui pateiktus darbus, teigia, kad mokiniai ne tik kūrybiškai atlieka bandymus, bet ir geba vaizdingai juos parodyti filmuose, kuriems sukurti taip pat reikalingi specifiniai įgūdžiai ir žinios. Tokius filmus galima naudoti ir kaip mokymo priemones bendraamžiams.

Konkursą „Mūsų eksperimentas“ organizuoja ŠMSM ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Konkurso partneris – Vilniaus universiteto botanikos sodas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Kompiuterinis žaidimas padės ugdyti medijų ir informacinį raštingumą

Baltijos šalių jaunimo medijų ir informacinio raštingumo gebėjimai bus ugdomi pasitelkus kompiuterinį žaidimą. Pirmoji interaktyvaus įrankio versija buvo pristatyta švietimo ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

ELTA

Ministras: tolesnis mokytojų streikas – betikslis, kitais metais daugiau lėšų nebus

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas kartoja, kad nebėra finansinių galimybių atliepti visus streikuojančių mokytojų reikalavimus. Todėl Andriaus Navicko ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Negrįžtama Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos klaida arba Klaipėda – Vilniaus filialų miestas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) paskelbus kolegijų tinklo pertvarkos planą, jos sudaryta ekspertų komisija rekomenduoja įgyvendinti penkis aukštojo mokslo ...
2023-06-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This