Muzikinis teatras vasarą pasitinka ant bangos

Kultūra

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras vasarą pasitinka pristatydamas naują stilių. Naujasis teatro logotipas vaizduoja virš penklinės iškilusią bangą, kurios forma primena būsimojo pastato fasadą.

Pranešama, kad modernus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vizualinis įvaizdis buvo kuriamas siekiant glaudesnio ryšio su auditorija ir kartu gerbiant istorinę uostamiesčio teatro tradiciją. Naujasis įvaizdis atsispindės visuose vizualinio stiliaus elementuose ir komunikacijos priemonėse.

Ankstesnį logotipą Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras naudojo net tris dešimtmečius. Per šį laikotarpį jis tapo atpažįstamas, tačiau nebeatitiko šių dienų realijų. Tad belaukdamas naujojo pastato  kolektyvas nutarė atnaujinti įvaizdį, pabrėždamas savo, kaip šiuolaikinio regioninio profesionalaus scenos meno centro, prestižą, atvirumą, socialumą ir veiklos tęstinumą. Teatras patvirtino naują prekinį ženklą ir nustatė vieningo stiliaus elementų naudojimo ribas.

Naujasis prekinis ženklas, kaip ir jo pirmtakas, sudarytas iš simbolio ir paties logotipo. Senasis Muzikinio teatro logotipas buvo atnaujintas išsaugant pagrindinę logotipo vizualinio sprendimo idėją – bangą-penklinę, o taip pat pasirinkus spalvinį sprendimą, nenutolstantį nuo jūros mėlio. Jūros banga pabrėžia teatro geografinę lokaciją, o jos komponavimas iš penkių linijų – aliuzija į muzikinę penklinę. Linijų storio kaita ir bangos aukščio asimetrija – nuoroda į dinamišką veiklos vystymąsi. Beje, ieškant grafinio bangos simbolio sprendimo rasta organiška sąsaja su būsimojo pastato architektūrinės dalies sprendiniu. Tarptautiškumui pabrėžti prekinio ženklo logotipo dalis turi lietuvišką ir anglišką versijas.

„Viena iš Muzikinio teatro strateginių krypčių – Naujas teatras, tad belaukdami statybų pabaigos norime suformuoti ir naują stilių. Kuriame naują teatro tapatybę, kuri turėtų galutinai susiformuoti iki būsimojo pastato atidarymo. Teatras turėtų tapti šiuolaikiška ir stilinga, kokybiška ir dinamiška rytojaus talentų kalve“, – pranešime cituojama Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

INFORMACIJA

Muzikinio teatro rekonstrukcija buvo pradėta 2018 m. rudenį. Naujai įrengtoje didžiojoje salėje tilps 700, mažojoje – 200 žiūrovų, tad teatre vienu metu galės lankytis net 900 žmonių. Planuojama įrengti modernią garso ir scenos apšvietimo įrangą, šiuolaikiškus aktorių repeticijų kambarius. Projekte taip pat numatyta išlaikyti išskirtinę senojo pokarinio pastato architektūrinę kompoziciją.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras – didžiausias profesionalaus meno kolektyvas ne tik Klaipėdoje, bet ir visame Vakarų Lietuvos regione. Jame dirba daugiau nei du šimtai darbuotojų. Nuo 2018 m. teatrui vadovauja Laima Vilimienė, teatro orkestro vyriausiasis dirigentas yra Tomas Ambrozaitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Pučiamųjų instrumentų grupė dovanos „Vėjo serenadas“

Kovo 17-ąją, 15 val., LMTA Klaipėdos fakulteto koncertų salėje rengiamas pažintinis koncertas „Vėjo serenados“, kurį publikai skiria Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujasis Muzikinis teatras pristato repertuarą

Balandžio 20 d. naujojo pastato duris atversiantis moderniausias šalyje Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) pristato 2024-ųjų repertuarą. Nors teatro atidarymo ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This