Greičio ant Biržos tilto nesumažino

Transportas

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija svarstė senamiesčio gyventojų prašymą apriboti transporto greitį ant Biržos tilto iki 20 km/h. Šiuo metu čia leidžiama važiuoti 30 km/val.

„Oro grupės” nuotr.

Pasak savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, gyventojai tokį prašymą motyvuoja triukšmu ir vibracija. Tačiau patys jie į posėdį neatvyko.

Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus nuomone, šiuo metu leidžiamas greitis yra tinkamas.

„Tiek ta problema ir tėra aktuali, jei pačių gyventojų posėdyje nėra. Tiltas bus pradėtas remontuoti, konkursinės procedūros vykdomos. Remontas turėtų išspręsti triukšmo ir vibracijos problemas”, – teigė komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Komisija bendru sutarimu nusprendė šioje vietoje palikti dabartinę tvarką.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad jau nuo pernai pavasario Biržos tilto „viduriuose” guli nukritęs apie 30 tonų sveriantis betono luitas – vienas iš šešių tokių, atliekančių kontrsvorio funkcijas, būtinas norint pakelti tiltą. Yra sugedę ir kiti tilto elementai.

Biržos tiltas paskutinį kartą buvo renovuotas 2006-2007 metais. Tuo metu tilto rekonstrukciją atliko konkursą laimėjusi bendrovė „Hidrostatyba“. Restauravimas kainavo 1,34 mln. eurų, projektas – 43,4 tūkst. eurų, dar 4,3 tūkst. eurų sumokėta už projekto ekspertizę.

1 Comment

  1. Gyventojai irgi dirba

    Gyventojai dirbti turi, kad turėtų iš ko mokesčius sumokėti ir tokius valdžiagyvius kaip Neniškis ir Mockus išlaikyti! O gal svarstymas vyko po darbo valandų? Neniški, turėtumėt žinoti, kad autobusai pagal KKT sudaryts grafikus lekia per Biržos tiltą gerokai greičiau, nei galite įsivaizduoti!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This