Greičio ant Biržos tilto nesumažino (1)

Transportas
Avatar photoMartynas Vainorius
2019-06-13

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija svarstė senamiesčio gyventojų prašymą apriboti transporto greitį ant Biržos tilto iki 20 km/h. Šiuo metu čia leidžiama važiuoti 30 km/val.

„Oro grupės” nuotr.

Pasak savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, gyventojai tokį prašymą motyvuoja triukšmu ir vibracija. Tačiau patys jie į posėdį neatvyko.

Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus nuomone, šiuo metu leidžiamas greitis yra tinkamas.

„Tiek ta problema ir tėra aktuali, jei pačių gyventojų posėdyje nėra. Tiltas bus pradėtas remontuoti, konkursinės procedūros vykdomos. Remontas turėtų išspręsti triukšmo ir vibracijos problemas”, – teigė komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Komisija bendru sutarimu nusprendė šioje vietoje palikti dabartinę tvarką.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad jau nuo pernai pavasario Biržos tilto „viduriuose” guli nukritęs apie 30 tonų sveriantis betono luitas – vienas iš šešių tokių, atliekančių kontrsvorio funkcijas, būtinas norint pakelti tiltą. Yra sugedę ir kiti tilto elementai.

Biržos tiltas paskutinį kartą buvo renovuotas 2006-2007 metais. Tuo metu tilto rekonstrukciją atliko konkursą laimėjusi bendrovė „Hidrostatyba“. Restauravimas kainavo 1,34 mln. eurų, projektas – 43,4 tūkst. eurų, dar 4,3 tūkst. eurų sumokėta už projekto ekspertizę.

Žymos: | | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Greičio ant Biržos tilto nesumažino” komentarų : 1

  1. Gyventojai irgi dirba parašė:

    Gyventojai dirbti turi, kad turėtų iš ko mokesčius sumokėti ir tokius valdžiagyvius kaip Neniškis ir Mockus išlaikyti! O gal svarstymas vyko po darbo valandų? Neniški, turėtumėt žinoti, kad autobusai pagal KKT sudaryts grafikus lekia per Biržos tiltą gerokai greičiau, nei galite įsivaizduoti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Pėsčiųjų perėja per geležinkelį - dar už kalnų

Kai beveik prieš 10 metų „Lietuvos geležinkeliai” užsimojo Klaipėdoje uždaryti pėsčiųjų perėją per geležinkelio bėgius Pušyno gatvėje, prasidėjo pasitarimų, susitarimų, ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Peštynėse dėl pusės milijono Uosto direkcijos eurų triumfavo latviai 

Apeliacinis teismas priėmė kardinaliai priešingą sprendimą nei Klaipėdos apygardos teismo teisėja ir nusprendė, kad likviduojama bankrutavusi bendrovė ,,Hidrostatyba“ liks be ...
2024-07-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė nori pirkti Žvejų rūmų sportinę dalį

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sudarė nekilnojamojo turto pirkimo komisiją dėl negyvenamųjų patalpų Taikos pr. 70 pirkimo neskelbiamų derybų būdu. ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This