Pasitemps – galės važiuoti A juosta

Svarbu, Transportas

Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija, kuriai pirmą kartą pirmininkavo administracijos direktorius Gintaras Neniškis, ketvirtadienį išreiškė poziciją, kad nėra prieš suteikti galimybę A juostomis važiuoti ir taksi, tačiau prieš tai šie turės įsipareigoti pakelti kokybės kartelę.

Taksistams taip pat atsiras trys papildomos su šių vežėjų asociacija suderintos stovėjimo vietos miesto centre ir senamiestyje – mažiau nei pageidavo tokiai struktūrai nepriklausantys pavieniai vežėjai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Leistų, bet…

Taksistas Lukas Sidoruk komisijos posėdžio metu teigė, kad nuo 17 val. pradedant formuotis spūstims keleiviams pabrangsta kelionė, kai taksi stovi bendrame transporto sraute.

Jo kolega Andrius Daračius antrino sakydamas, jog būna, kad žmogus už tą patį atstumą dėl to sumoka ne penkis, o septynis eurus ir, aišku, tokiu atveju reiškia pretenzijas.

„Nelegalūs vežėjai galbūt panorės legalizuotis pamatę, kad A juosta leidžiama važiuoti taksi”, – teigė A. Daračius.

Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sakė manąs, kad toks sprendimas sumažintų spūstis. Kartu jis akcentavo, kad pavežėjimo veikla užsiimančius vairuotojus būtų sudėtinga kontroliuoti ir identifikuoti, tad jie turėtų ir toliau važiuoti bendra juosta.

Laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Andrius Samuilovas tarstelėjo, kad galbūt vertėtų kelti ir taksistų paslaugos lygį, nes vieni galbūt važinėtų tik su plafonais, kiti tik su taksi numeriais.

„Planuojame įdiegti kokybės ženklą, nes kitaip teisės aktai nelabai leidžia savivaldai reguliuoti taksi veiklos”, – sakė Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

„Taksi reikia sudaryti palankesnes sąlygas, kad galėtų teikti viešą ir gerą paslaugą. Bet nesu tikras, kad dabartinė jų būklė atitinka tuos reikalavimus. Autobusų jau yra 40 procentų varomų dujomis. Yra ir su Euro6 varikliais, egzistuoja spalvinis sprendinys, o taksi nelabai kokybe skiriasi nuo pavežėjų. Savivaldybei kol kas nesėkmingai sekėsi kelti reikalavimus”, – teigė G. Neniškis, pasiūlęs kartu su asocijuotomis taksi struktūromis sudaryti darbo grupę, kad be miesto spaudimo būtų prisiimti įsipareigojimai dėl įvaizdžio ir kokybės.

Komisija balsų dauguma pritarė, kad taksi į A juostą galės būti įsileisti pristačius tokį susitarimą. Jis turėtų būti pasiektas per tris mėnesius.

Patenkino ne visus norus

Taksistai pageidavo ir septynių naujų stovėjimo vietų miesto centre bei senamiestyje. Savivaldybės administracija po konsultacijų su asociacija komisijai siūlė pritarti trims.

Tačiau asociacijai nepriklausantys taksistai pageidavo dar vienos stovėjimo vietos Žvejų gatvėje.

„Ten jaunimas renkasi, važiuoja, labai daug vakarais būna keleivių. Yra labai daug nelegalių taksi, „Klaipėdos keleivinis transportas” jų nesukontroliuoja. Apie 30 dirba nelegaliai, nesaugu tai ir keleiviams. O jei tokie atsistotų į taksi vietą, būtų lengva iškart sukontroliuoti”, – sakė taksistas L. Sidoruk.

„Geriau, kad taksi iškart paima neblaivų žmogų ir jis neina bliaudamas per viskas gatves. Nuo „Bondo” eidamas iki Teatro prižadins ir viešbutį, ir visus kitus”, – dėstė jo kolega Stanislovas Kalnys.

Tačiau Transporto skyriaus specialistas Vytautas Paukštė tikino, kad jau ir dabar sulaukiama daug Žvejų gatvės gyventojų skundų dėl čia stovinčių taksi.

Komisija nutarė palaiminti tik tas tris naujas stovėjimo vietas, kurios suderintos su taksi asociacija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This