Berniukų tvirkinimo byla – pakeliui į teismą

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjus kiek daugiau nei metams nuo skandalingo 34 metų klaipėdiečio Viktoro Usovo sulaikymo, lytiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius įtariamojo byloje jau dėliojami paskutiniai akcentai.

V. Usovo sulaikymas 2018m. gegužės mėn. Policijos nuotr.

Tyrimui vadovaujanti ir valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog šiuo metu kaltinamojo gynėjas bei nukentėjusieji susipažįsta su bylos medžiaga.

„Susipažinimo terminas yra iki birželio 28 d. Po to jie galės teikti prašymus, gali būti pageidavimų dar atlikti kokius nors papildomus veiksmus”, – sakė prokurorė, pridūrusi, jog bet kuriuo atveju byla teismą pasieks.

V. Usovui pateikti galutiniai įtarimai apima 5 metų laikotarpį – nuo  2013 iki 2018 metų. Jam inkriminuojama 18 nusikalstamų veikų pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius –  dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dėl vaiko įtraukimo girtauti.

Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti 13 nepilnamečių, visi jie – berniukai.

Saugant jų asmens duomenis, daugiau detalių apie bylą prokurorė pateikti negalėjo, tik patikslino, jog daugelis iš jų lankė Vaikų dienos centrus, o tvirkinami buvo įvairiose vietose už miesto.

„Per tiek metų vykdavo visur, mieste nebuvo padarytos nė vienos veikos, neturime tokių duomenų, vykdavo rajone, aplink, automobilyje ir kitose vietose”, – abstrakčiai į klausimą, kur berniukai, kaip įtariama, būdavo tvirkinami ir girdomi alkoholiu, atsakė prokurorė.

Byla bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose. Didžiausia bausmė už minėtas nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki 5 metų.

INFORMACIJA 

V. Usovas Klaipėdoje buvo plačiai žinomas pramogų ir sporto pasaulyje kaip įvairių socialinių projektų, skirtų vaikams, rengėjas. 2009 metais jis buvo paskelbtas pilietiškiausiu jaunu žmogumi Klaipėdoje. Pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio centre vyras buvo atsidūręs dėl bylinėjimosi su jį iš darbo atleidusiu Klaipėdos „Neptūno” krepšinio klubu, anksčiau – dėl skolos krepšininkui Jonui Valančiūnui.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai V. Usovą sulaikė 2018 m gegužės 18 d. Iš pradžių jis buvo suimtas 1 mėnesiui, vėliau suėmimas pakeistas švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.

6 Comments

  1. klp

    Bausmė bus lygtinė.

    Reply
  2. Bosas

    Palmira…Jus gal baikit sekti pasakas!!!Apie PREZUMCIJA,apie TEISINGUS TEISMUS..As neteistas,buvau kaltinamas paprasta vagyste!!!Ir praleidau suimtas 1m2 men..ir visos prezumcijos ir jusu neteistas,siuliau ir 10 tukstanciu uzstato!!!Ir VISI buvo bejiegiai..NES MENTAI spaude “nepriklausomus” teisejus,kad laikytu ir tiek,nes jokiu irodymu nebuvo mano kaltes,bet TEISMAS i tai net nereagavo,juk JIE nesprendzia kaltes klausymo,o TIK sprendzia suemima teisetuma-)))),galimai,manomai,yra duomenu leidzianciu manyti..IR jokiu teisiniu pasekmiu uz tai nenesa..NES TU ESI NIEKAS!!!

    Reply
  3. Susirupines pilietis

    Paaiskinkite man kas nors, kaip sulaikytas uz tokius nusikaltimus asmuo po menesio arestineje buvo isleistas namo? Ir kodel ivykdes tiek nusikaltimu pries vaikus is globos namu ir sugrioves jiems gyvenimus kales ne daugiau kaip 5 metus, ir tai speju gaus kur kas svelnesni nuosprendi?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Norite, kad neteistą žmogų uždarytą laikytų metus laiko?! Kol nenuteistas, tol nekaltas, laikas jau būtų žinoti apie nekaltumo prezumpciją. Antra, už minėtus nusikaltimus tiek yra numatyta Baudžiamajame kodekse. Kalba eina ne apie išžaginimą, tai skirtingos veikos. Už nepilnamečių išžaginimą numatyta bausmė iki 10 metų.

    • Susirupines pilietis

      Daznai laikomas arestineje iki teismo nuosprendzio kaltinamasis. Nuo kaltinimu formulavimo priklauso bausme ir iki teismo kaip viskas vyksta, as tai suprantu. Tai nugirdyt nepilnamecius kad jais savo seksualinius poreikius patenkinti skamba ne taip siurksciai, kaip iszaginimas naudojant fizine jega? Turint omenyje kad cia labiausiai pazeidziami ir silpnai sociume besilaikantys vaikai, kurie ir be situ ivykiu galimai neisivaizdavo sau sviesios ateities, jiems pakisamas alkoholis kaip budas pakest nepakenciama. Nesuprantu, cia kas mano akyse yra apsunkinanti aplinkybe buvo paversta lengvinancia. Kaip jei klofelinu prostitute uzmigdytu klienta kad ji apiplest, o jai paskui teisme nebutu pateikti tokie kaltinimai nes klientas miegojo ir neuzdraude viska is jo paimti. Kai zmogus girtas nepajegus pasipriesinti – tai vis tiek isprievartavimas, nors fiziskai nesmurtavo ta prasme kad nemuse.

  4. Numylėtieji

    Miesto savivaldybės numylėtieji „berniukai”, pilieitiški, laimintys konkursus įvairioms veikloms , rūmų dosniai „pažai”, aukojantys rinkimams. Vienas , atrodo, tikrai keliaus iki teismo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas išgirdo kitą nuosprendį

Klaipėdos apylinkės teisme, nuo 2020-ųjų sausio besigilinančiame į galimos pedofilijos bylą, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kazio Maksvyčio liudijimas apie „Neptūną”: nesvarbu, kas pervesdavo pinigus

Klaipėdos apygardos teisme toliau tęsiasi dar pernai vasarį prasidėjęs baudžiamasis procesas, kuriame kaltinimai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” ...
2022-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This