Ką daryti su iš globos namų bėgančiais vaikais?

Mums rašo

Greta Bliutaitė, viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė
2019-06-20

Komentarų: 0

Vaikų bėgimas iš globos namų – gana dažnai pasitaikanti problema.

Ji buvo aptarta Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriuje įvykusiame tarpinstituciniame pasitarime.

„Globos namų darbuotojai visais atvejais turi informuoti vaiko teisių apsaugos specialistus, jei vaikas savavališkai pasišalina iš globos namų. Be to, policijai parvežus auklėtinį į globos namus, jie turėtų kviesti vaiko teisių apsaugos specialistus išklausyti vaiko nuomonės ir nustatyti grėsmės vaikui lygį“, – teigė Andrej Pavlovskij, atliekantis Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo funkcijas.

Pixhere.com nuotr.

Kaip informavo vaikų globos namų „Rytas“ direktorė Regina Milašienė, šiuo metu globos namuose auga 40 vaikų, iš kurių du nuolat nustatytu laiku negrįžta į globos namus.

„Dažniausiai bėga paaugliai, atėję iš kitokios aplinkos, kuriems negalioja jokios taisyklės. Jie nori laisvo gyvenimo, nepaiso globos namuose galiojančių taisyklių. Vaikų paieška įprastai skelbiama po vidurnakčio, jei su jais nepavyksta susisiekti ryšio priemonėmis“, – kalbėjo R. Milašienė.

Pasitarimo metu buvo diskutuota apie pagalbos priemones tiems vaikams, kurie šalinasi iš globos namų.

Kalbėta, kad labai trūksta specialistų, dirbančių su elgesio ir emocijų sutrikimų turinčiais vaikais, ir kitų pagalbos priemonių, kurios būtų veiksmingos siekiant sumažinti bėgančių iš namų vaikų skaičių.

Šiuo metu Klaipėdos mieste nėra centro, kur būtų galima nuvežti vaiką, turintį psichikos, priklausomybių ar kitų problemų. Todėl vieningai sutarta, kad kol kas išeitis gali būti viena – bendravimas su sunkumus patiriančiu vaiku, kuris ilgainiui gali tapti efektyvia prevencine priemone, koreguojant nepilnamečių elgesį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Skautų gatvės byla: dar viena pauzė

Klaipėdos apylinkės teismas, šią gegužę atvertęs iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) jam sugrąžintą bylą dėl per Girulių kvartalą „Gintaro krantas” ...
2021-10-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Dėl Skautų gatvės - labai reta teisminė procedūra

Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) ir bendrijai „Gintaro krantas” nesusitarus dėl taikos sutarties, praėjusį trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai, ...
2021-09-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvės likimą išspręs taikos sutartimi?

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai pagaliau atvertė dar pernai vasarį iš Lietuvos Aukščiausiasis Teismo (LAT) sugrįžusią bylą, gimusią dėl ...
2021-05-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This