Klaipėdos prokuratūrai vadovaus Vilius Paulauskas?

Miestas, Svarbu

Antradienį Generalinėje prokuratūros vykusios Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos posėdžio metu buvo įvertinti keturi kandidatai, siekę vadovauti Klaipėdos apylinkės prokuratūrai.

Viešai skelbiamoje Atrankos komisijos išvadoje teigiama, jog didžiausio komisijos narių palankumo sulaukė vilnietis prokuroras Vilius Paulauskas. Jam komisijos nariai skyrė 77,2 balo. Antroje vietoje liko Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Žilvinas Šiurna, įvertintas 69,8 balo.

Netrukus paaiškės, kas sės į Klaipėdos apylinkės prokuratūros vadovo kėdę. Palmiros Mart nuotr.

Ar daug nuo geriausiai įvertintųjų atsiliko kiti du buvę kandidatai – Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo skyriaus prokurorai Saulius Galminas ir Vaida Pužauskienė – neskelbiama. Komisija įprastai nurodo tik tų kandidatų, kuriuos rekomenduoja generaliniam prokurorui skirti eiti vadovaujančias pareigas, įvertinimus.

Apie V. Paulauską komisijos išvadoje rašoma, jog jis turi ilgametės praktinio ir vadovaujamo darbo patirties, yra „ramaus būdo, motyvuotas, diplomatiškas, iniciatyvus, konkretus”. Į komisijos narių klausimus, pasak išvados, jis atsakinėjo konkrečiai, aiškiai ir teisiškai pagrįstai. Informuojama, jog kandidatas aktyviai dalyvauja mokymuose bei teisėkūros procesuose.

Antoje vietoje pagal įvertinimą likęs Ž. Šiurna irgi apibūdinamas kaip patyręs, konkretus ir dalykiškas prokuroras, nuolat seminaruose ir mokymuose keliantis  savo kvalifikaciją.

Pažymėtina, jog abu geriausius įvertinimus gavę kandidatai yra ne klaipėdiečiai.

Pirmojo po nepriklausomybės atkūrimo šalies generalinio prokuroro Artūro Paulausko sūnus Vilius darbuojasi Vilniuje, o uostamiesčio prokuratūrai vadovauti siekia jau antrą kartą.

Tuo metu Ž. Šiurna į uostamiestį atvyko iš Naujosios Akmenės, kai Generalinei prokuratūrai dar vadovavo iš ten pat kilęs Darius Valys.

Tąsyk klaipėdiečiai prokurorai, matydami sparčiai karjeros laiptais kopiantį naujoką, beveik atviru tekstu kalbėjo apie jo tiesioginį palaikymą iš D. Valio pusės.

Pažymėtina, kad prokurorų Atrankos komisijos išvada yra tik patariamasis balsas generaliniam prokurorui, renkantis kandidatą. Iš rekomenduotų asmenų jis, nepriklausomai nuo gautų balų, gali kandidatą pasirinkti savo nuožiūra arba nepasirinkti nė vieno ir skelbti naują atranką – taip praktikoje yra buvę ne vieną kartą.

Štai ir skiriant Klaipėdos apygardos vyriausiąjį prokurorą, Evaldas Pašilis pasirinko ne geriausiai Atrankos komisijos įvertintą tuometinį apygardos vadovą Simoną Minkevičių, o nežymiai nuo jo atsilikusią Klaipėdos apylinkės vyriausiąją prokurorę Dalią Pocienę.

Beje, ji stebėtojos teisėmis bei su komisijos narių sutikimu irgi dalyvavo antradienį vykusiame Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro atrankos komisijos posėdyje.

Komentaras

Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė  

Aš buvau tik stebėtoja, tai yra komisijos prerogatyva, aš negaliu vertinti kandidatų. Kokie argumentai lėmė tokį sprendimą, man yra nežinoma, nes vertinimas vyko man nedalyvaujant. Tačiau tai yra kolegialaus organo sprendimas, todėl su juo, be abejo, aš sutinku. O dabar jau spręsti turės generalinis prokuroras.

2 Comments

  1. Prokuroras

    Gal šį kartå įvyks stebuklas prokuratūroje ir į pareigas bus paskirtas pirmas – daugiausiai atrankos komisijoje balü surinkęs kandidatas, t.y. V.P. Yra prokuratūros istorijoje buvęs atvejis, kai paskyrė pirmä. Tiesiog tada dalyvavo tik du.

    Reply
  2. Laura

    Labai linkiu Viliui Paulauskui laimėti, puikus žmogus!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos valdininkams - įtarimai korupcija

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Petro Keinio, ...
2023-05-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Buvusiam prokurorui išvengti teistumo nepavyko, tyrimas prieš žmoną nutrauktas pagal laidavimą (papildyta)

Ir Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo prieš žmoną smurtavusio buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino: atmetęs jo ir žmonos Aušros skundus, ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This