Vytis Radvila: „Kategoriškai nepritariu 49 proc. Senojo turgaus akcijų pardavimui”

Politikų tribūna

Valdančiosios Klaipėdos miesto tarybos daugumos atstovas Vytis Radvila teigia „kategoriškai nepritariantis” praėjusios kadencijos valdžios sprendimui parduoti iki 49 proc. savivaldybės valdomos UAB Senasis turgus akcijų ir gautas lėšas panaudoti prekybinės halės rekonstrukcijai. Šiuo metu jau vykdoma investuotojo paieškos procedūra.

Skaičiuojama, kad Senojo turgaus halės rekonstrukcijai reikia 1,6 mln. eurų. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Radvila 2013 – 2017 m. buvo Senojo turgaus nepriklausomas valdybos narys.

„Pirmaisiais metais pavyko stabilizuoti veiklą ir iš, švelniai tariant, nuostolingos įmonės padaryti „break even”. Siurprizų buvo ten labai daug. Tačiau, išsivalius visas nereikalingas veiklas, subalansavus veiklą ir finansus sekantis etapas turėjo būti Senojo turgaus modernizavimas. Nuo pirmųjų mūsų dienų turguje, akcininkas ir stebėtojų taryba labai aiškiai formulavo uždavinius – „Senasis turgus turi būti senamiesčio atgaivinimo ašis”. Logiška ir racionalu.  2017 m. atsistatydinau iš valdybos, nes procesai judėjo neįtikėtinai lėtai. Darytos galimybių studijos, mano nuomone, buvo labai paviršutiniškos ir iš esmės gerų, kūrybiškų sprendimų nepasufleravo. Pvz., dėl scenarijų, berods, buvo apklausti 5 potencialūs investuotojai”, – savo patirtimi, susijusia su šia įmone savo „Facebook” paskyroje dalinasi politikas.

Anot jo, dabar esminis klausimas yra, ar „verta parduoti pusę turgaus už halės rekonstrukciją”.

„Taip, halė tikrai yra beveik avarinės būklės. Vizijoje numatyta halės rekonstrukcija, nauji šaldytuvai, gražios prekybos vietos. Bet ar tai kurs pridėtinę vertę senamiesčiui? Ar tikrai halės remontas sukurs naujus pirkėjų srautus? Mano nuomone, turgus privalo keistis, nes ir šiai dienai tai yra gėda, kurią turime miesto širdyje”, – abejoja V. Radvila. 

Politikas teigia netikintis, kad finansiniam ar strateginiam investuotojui toks sandoris būtų patrauklus dėl trijų priežasčių: siūlomas akcijų paketas nesuteikia kontrolės; nėra aišku dėl kitų erdvių likimo; nėra padaryti archeologiniai tyrimai.

Mano siūlymas:  skelbiamas ilgalaikės (30 metų) nuomos konkursas; sudaroma investicinių pasiūlymų vertinimo komisija, kurios sudėtyje yra ne tik savivaldybės administracija (akcininkas), bet ir senamiesčio verslininkų asociacijos atstovas, architektų sąjungos atstovas, turgaus prekybininkų atstovas, nepriklausomi vertintojai; iš potencialių nuomininkų prašoma pateikti investicijų į infrastruktūrą planą, architektūrinę viziją; įpareigojimas išlaikyti turgaus funkciją (apibrėžti konkrečiu plotu kv.m.)”, – savo viziją dėsto politikas.

Anot jo, tokiu atveju turgaus teritorija liktų savivaldybės nuosavybė, o nuomininkui nesilaikant įsipareigojimų sutartis būtų nutraukiama ir skelbiamas naujas konkursas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This