Pradėjo ieškoti naujo rangovo Tilžės gatvei

Miestas

Nutraukus visas sutartis su UAB „Žemkasa“, Klaipėdos miesto savivaldybė pradeda ieškoti naujo rangovo Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbams atlikti.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Anot savivaldybės pranešimo, šiuo metu yra parengtos naujos pirkimo sąlygos, jos bus teikiamos derinti Centrinei projektų valdymo agentūrai.

„Visi darbai yra atlikti – parengėme naujas pirkimo sąlygas, tačiau konkurso skelbti kol kas negalime, kol sąlygos nebus suderintos su Centrine projektų valdymo agentūra. Derinimai paprastai trunka apie mėnesį, tačiau kreipsimės į įstaigą dėl greitesnio procedūrų atlikimo. Tikimės iš jų geranoriškumo bendradarbiaujant“, – pranešime spaudai cituojamas Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Teigiama, kad kol vyks derinimo procedūros, darbai Tilžės gatvėje nesustos. Jau atnaujintas Mokyklos g. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos horizontalusis žymėjimas, o per artimiausias dienas bus baigtos asfaltuoti žvyru padengtos kelio jungiamosios dalys. Naujasis rangovas visą Tilžės gatvę ir žiedą sutvarkys kapitaliai.

Sutartis su UAB „Žemkasa“ nutraukta birželio 25 d. Sutarties nutraukimas miesto biudžetui nekainavo, be to, bus reikalaujama iš bendrovės atlyginti žalą.

„Žemkasa” Tilžės gatvės atkarposnuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos rekonstrukcijos, kuri apimta ir Sendvario žiedo pertvarkymą į šviesoforais reguliuojamą sankryžą, vykdė nuo nuo 2017-ųjų rudens. Pasirašytos sutarties vertė siekė 4,226 mln. eurų. „Žemkasa” spėjo atlikti darbų už 1,278 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This