Tėvai raginami domėtis vaikų užimtumu vasarą

Švietimas

Greta Bliutaitė, Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė
2019-07-01

Komentarų: 0

Dirbantiems tėvams kasmet, pasibaigus vaikų mokslo metams, kyla klausimas, kuo užimti savo atžalas vasaros mėnesiais.

Vaiko teisių apsaugos specialistai pataria tėvams kuo didesnį dėmesį skirti vaikų užimtumui atostogų metu, siūlant jiems išbandyti aktyvias, lavinančias ir prasmingas veiklas, taip atitraukiant jų dėmesį nuo neigiamų užsiėmimų. Klaipėdoje vaikus auginantys tėvai gali rinktis iš daugiau nei pusės šimto savivaldybės remiamų skirtingų stovyklų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Dalyvaudami neformaliuose užsiėmimuose vaikai ugdomi savarankiškomis ir atsakingomis asmenybėmis. Deja, ne visi vaikai turi galimybę vykti į stovyklas, todėl labai džiaugiamės, kad Klaipėdos miesto savivaldybė finansuoja vaikų vasaros poilsį. Taip sudaromos sąlygos prie stovyklų prisijungti vaikams iš krizių centro, globos namų, augantiems daugiavaikėse ar nepasiturinčiose šeimose, taip pat negalią turintiems vaikams“, – teigia Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo funkcijas atliekantis Andrej Pavlovskij ir ragina tėvus atsakingai žvelgti į savo vaikų laisvalaikį, pasirūpinti, kad jie būtų kuo labiau įsitraukę į turiningus užsiėmimus, kad būtų užtikrintas jų saugumas.

Pasak Labdaros ir paramos fondo ,,Dienvidis“ socialinės pedagogės Daivos Aleksandrovienės, tėvai pažinodami savo vaiką, susipažinę su stovyklos programomis turi parinkti tokią stovyklą, kurioje jų vaikui būtų ne tik įdomu, bet ir kurios metu vaikas įgytų naujų žinių bei potyrių, mokytųsi bendravimo ir pagarbos, atsiskleistų vaiko unikalūs gebėjimai, būtų ugdomi jo kasdieniai gyvenimo įgūdžiai.

„Vaikų dienos centro ,Dienvidis“ organizuojamos vasaros stovyklos orientuotos į vertybių bei asmenybės ugdymą, skatinant vaikų savarankiškumą, kūrybiškumą, pasitikėjimą savimi bei fizinį aktyvumą, panaudojant įvairias veiklos formas bei metodus. Kūrybiškumo stovykloje vaikai mokysis piešti, naudojant įvairias dailės technikas, gaminant aitvarus ir muilo burbulus ugdysis vaikų komandinis darbas. Siekiant atskleisti vaiko individualius gebėjimus, bus organizuojami talentų šou“, – organizuojamų stovyklų veiklas pristato D. Aleksandrovienė.

Jos teigimu, ugdant fizinį aktyvumą, vaikai leisis į žygius prie jūros, keliaus dviračiais, dalyvaus komandinėse sportinėse užduotyse, o siekiant stiprinti sveikatą vaikai mokysis suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam asmeniui, savarankiškai gamins gamtoje maistą iš sveikų ekologiškų produktų. Turistinės stovyklos metu vaikai apsilankys muziejuose, dalyvaus edukacinėse programose, plauks laivu.

Kaip pasakoja Dvasinės pagalbos jaunimui centro Vaikų dienos centro koordinatorė Lina Uktverytė, daugeliui vaikų vasaros stovykla yra labiausiai laukiamas metų įvykis.

„Vaikų vasaros stovykla yra tikra dovana vaikams, nes jos metu vaikai pailsi nuo savo kasdienės aplinkos, atsipalaiduoja, išmoksta naujų dalykų, stiprina savo asmenines savybes. Stovyklos metu ugdomi įvairūs įgūdžiai: bendravimo ir bendradarbiavimo, sveikos gyvensenos, tvarkos laikymosi ir disciplinos. Draudžiama vartoti bet kokias psichotropines medžiagas, smurtauti. Vaikus nuolat prižiūri socialinis pedagogas, socialinis darbuotojas, psichologas, savanoriai, todėl vaikai jaučiasi saugūs“, – sako L. Uktverytė.

Šiemet Klaipėdos miesto savivaldybė vaikų vasaros poilsio programoms skyrė 100 tūkst. eurų, kuriais finansuojamos net 52 stovyklų programos. Jau nuo pat vasaros atostogų pradžios uostamiestyje gyvenantys vaikai stovyklose užsiima menine, sportine, pažintine, pilietine, edukacine veikla. Moksleiviai taip pat dalyvauja kalbų mokymo, kraštotyros, sveikatinimo, šaulių, etnokultūros, savęs pažinimo ir bendro pobūdžio stovyklose.

Vaikų vasaros programos skirtos visiems Klaipėdos miesto vaikams nuo 6 iki 18 metų. Jos trunka nuo kelių valandų per dieną iki kelių dienų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Skautų gatvės byla: dar viena pauzė

Klaipėdos apylinkės teismas, šią gegužę atvertęs iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) jam sugrąžintą bylą dėl per Girulių kvartalą „Gintaro krantas” ...
2021-10-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Dėl Skautų gatvės - labai reta teisminė procedūra

Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) ir bendrijai „Gintaro krantas” nesusitarus dėl taikos sutarties, praėjusį trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai, ...
2021-09-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvės likimą išspręs taikos sutartimi?

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai pagaliau atvertė dar pernai vasarį iš Lietuvos Aukščiausiasis Teismo (LAT) sugrįžusią bylą, gimusią dėl ...
2021-05-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This