Klaipėdos apylinkės prokuratūrai vadovaus Žilvinas Šiurna

Miestas

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ketvirtadienį pasirašė įsakymą dėl Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro paskyrimo 5 metų kadencijai.

Į šias pareigas nuo liepos 15 dienos paskirtas Žilvinas Šiurna, kurį atrankos komisija įvertino gerokai žemesniu balu nei vilnietį Vilių Paulauską: V. Paulauskui komisijos nariai buvo skyrę 77,2 balo, o Ž. Šiurna buvo įvertintas 69,8 balo.

Ž. Šiurna nuo 2017 m. rugsėjo iki šiol ėjo Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

Savo karjerą prokuratūroje Ž. Šiurna pradėjo 2007-aisias, Akmenės rajono apylinkės prokuratūroje. Nuo 2014-ųjų balandžio buvo perkeltas į Klaipėdos apylinkės prokuratūrą ir prokuroro pareigas ėjo iki 2017 m. rugsėjo.

Jis iš Naujosios Akmenės į uostamiestį atvyko, kai Generalinei prokuratūrai dar vadovavo iš ten pat kilęs Darius Valys. Tada klaipėdiečiai prokurorai, matydami sparčiai karjeros laiptais kopiantį naujoką, beveik atviru tekstu kalbėjo apie jo tiesioginį palaikymą iš D. Valio pusės.

Anot prokuratūros pranešimo, atrankos komisija išskyrė tokias Ž. Šiurnos savybes kaip dalykiškumas, konkretumas.

„Taip pat buvo įvertinta prokuroro ilgametė patirtis teisėsaugos institucijose. Ž. Šiurna kolegoms pažįstamas kaip aktyvus ir iniciatyvus prokuroras”, – rašoma pranešime.

Vertinimo komisijos posėdyje stebėtojos teisėmis dalyvavusi Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė „Atvirai Klaipėdai” tada sakė, jog su  komisijos vertinimu, kuri aukščiausią balą skyrė V. Paulauskui, ji sutinkanti, nes tai yra kolegialaus organo sprendimas

Atrankos komisijos išvada yra tik patariamasis balsas generaliniam prokurorui, renkantis kandidatą. Iš rekomenduotų asmenų jis, nepriklausomai nuo gautų balų, gali kandidatą pasirinkti savo nuožiūra arba nepasirinkti nė vieno ir skelbti naują atranką – taip praktikoje yra buvę ne vieną kartą.

2 Comments

  1. Akmenė

    Pradėkime nuo karjeros pradžios – Akmenė laimi?

    Reply
  2. Zmogus is sistemos

    Skaudu, kai pralaimi laimejes. Tokie konkursai zemina visa prokuraturos sistema. Nenoriu izeisti Z.Siurnos, bet su V. Paulausku jie net nelyginami, deja…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atvira Klaipėda“: pabūsime neetiški

2024-uosius pradėjome pagaliau sulaukdami galutinio teismo sprendimo dėl ginčo su Visuomenės informavimo etikos komisija, dar 2022 m. gegužę priėmusią sprendimą ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Iš Švedijos keltu atplaukusį lietuvį įklampino netikras norvegiškas dokumentas

Pasieniečiai Klaipėdos jūrų uoste sulaikė keltu iš Švedijos atvykusį lietuvį, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Sekmadienį Uosto ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This