Vietoje tualeto – komercinės paskirties pastatas

Svarbu, Verslas

Iveta Danieliūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-08

Komentarų: 7

Šalia Lietuvininkų aikštės, Šaulių g. 40A, esantį ilgą laiką apleistą tualetą, pastatytą dar praėjusiame amžiuje, turėtų pakeisti UAB „Segosta“ užsakymu projektuojamas komercinės paskirties pastatas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB„Plazma“ vizualizacija

Statybos projekto pasiūlymus pateikė architektūros studija „Plazma“. Juose rašoma, kad čia iškils naujas dviejų aukštų su rūsiu komercinės paskirties objektas. Pirmame ir antrame aukšte numatomi trys stomatologijos ir du grožio paslaugų kabinetai. Rūsyje planuojamos personalui skirtos poilsio, persirengimo, sanitarinės ir grožio salono pagalbinės, techninės patalpos. Įėjimas į saloną numatomas pirmame aukšte iš gatvės pusės.

Projektuose didelis dėmesys skiriamas natūralios šviesos išnaudojimui. Todėl pirmo ir antro aukštų fasadai bus pilnai įstiklinti, o rūsyje įrengtos „šviesduobės“.

„Tokiu būdu sukuriamos pilnavertiškos patalpos ir požeminiame pastato aukšte“, – rašoma projektinių pasiūlymų tekstinėje dalyje.

Papildomos automobilių parkavimo vietos nenumatomos – toks sprendimas motyvuojamas teiginiu, kad pastatas bus statomas miesto centre, kur viešuoju transportu susisiekimas patogus.

Fasadų ir šlaitinio stogo apdailai planuojama naudoti „Rheinzink“ skardos apdaila, o fasadams – tonuotas struktūrinis stiklas paslėptais rėmais.

UAB „Segosta“ direktorius Sergej Goriunov, paklaustas apie planuojamas investicijas, iš pradžių juokavo, kad tualeto tikrai negriaus, o rekonstruos. Neva, jo žmona kadaise labai norėjo nuosavo tualeto, tačiau dabar norai pasikeitė. Tualetas galimai bus viešas, o korespondentams – nemokamas.

Surimtėjęs užsakovas pripažino, kad visgi benamių susitikimų vieta tapęs tualetas turi būti nugriautas. Pašnekovas tvirtino, kad jo įmonė pavargo mokėti turto mokesčius už apleisto objekto išlaikymą ir priežiūrą, taigi čia iškils „tvarkingas pastatas, patrauklus visam miestui“. Pernykščiame miesto Tarybos tvirtinamame apleistų pastatų sąraše, kuriems taikomas maksimalus nekilnojamojo turto mokesčio tarifas, buvo ir šis objektas.

„Firma „Segosta“ labai mėgsta estetiką. Mes tuo ir užsiimame. Pastatas turi būti lengvas, nematomas, kad neužgožtų Martyno Mažvydo paminklo“, – teigė S. Goriunov.

UAB„Plazma“ vizualizacija

Nors statybos projekto pasiūlymuose nurodyta, kad bus statomas naujas grožio ir stomatologijos salonas, pašnekovas to nepatvirtino. Pasak jo, kol kas dar nėra tiksliai nuspręsta, kokios paskirties patalpos bus įrengiamos. Galvojama apie studiją. Galbūt ten bus kosmetologijos paslaugoms skirta erdvė.

Statybos darbų pradžia ir kiek jos atsieis, anot pašnekovo, dar nežinoma. S. Goriunov vėl šmaikštaudamas sakė, kad kainos Lietuvoje kasdien keičiasi, taigi niekas nežino, kokios jos bus po kelių metų.

Apleistas 1988 m. statybos tualetas UAB „Segosta“ priklauso jau nuo 2011 m.

„Buvo padarytas pirmas projektas, praeitas ir konkursas. Po to apsvarstėme, kad pastatas per aukštas, gremėzdiškas. Pagalvojau, kad šioje vietoje turėtų būti lengvas paviljonas, architektūriškai nematomas daiktas, kad neužgožtų paminklo. Juk miestas irgi turi būti gražus. Todėl nusamdėme kitą talentingų architektų įmonę „Plazma“, – aiškino S. Goriunov.

INFORMACIJA

Susipažinimas su projektiniais pasiūlymais liepos 17 d. galimas J. Karoso g. 14, Klaipėdoje, darbo dienomis nuo 10 iki 17 val. arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt. 

Pasiūlymus galima teikti iki liepos 17 d. raštu T. Ševčenkos g. 16A, Vilnius, arba el. p. info@plazma.lt

Viešas susirinkimas dėl šių projektinių pasiūlymų vyks liepos mėn. 18 d., 17 val. J. Karoso g. 14, Klaipėdoje.

7 Comments

  1. Liudvika

    Vėl ta pati dainelė. Už mus viską nusprendžia. Informuos prieš įvykusį faktą. Kam tų grožio paslaugų ir stomotologijos centrų, kai už poros žingsnių Lietuvininkų g. 4 kieme statoma grožio klinika su visom cackom ir stomotologinių kabinetų 20-50 m spinduliu apstu. Gal užtenka darkyti senamiestį. Mašinų stovėjimo aikštelės nebus ir į grožio procedūras visi važiuos visuomeniniu transportu? Na, tegul nejuokina.

    Reply
  2. Brigita

    Pavalyti ir nieko nestatyti. Gal užtenka niokoti senamiestį?! Vietos ir taip nėra, bet spraudžiasi nors tu ką! Pavalyti ir pasodinti augalų.

    Reply
  3. Romas

    Šioje situacijoje matomai yra kelios esminės problemos .1. Matyt ne viską, kas buvo sovietmečiu pastatyta, reikia parduoti ir taip miestui „nusipirkti” problemą į ją dar įveliant ir kitus. Gal kartais racionaliau būtų tik išardyti nebereikalingą daiktą ir sutvarkyti vietą. 2. Jei jau kažkas vis dėlto nutarė parduodi nebereikalingą miestui buvusią išvietę, ir kažkas ryžosi pirkti (nuomą) tai nors parduodant (kad ir už 1eur) reikėjo pasakyti, kad reikės sutvarkyti kompleksiškai visą skveriuką. Na negalima projektuoti vieno viešos erdvės kampo nieko nežinant kas kada ir kaip sutvarkys visą likusią. Gal tada net pasirodys, kad kitame kampe žymiai geriau sprendžiasi visi klausimai. Na o dabar, tie nuoširdūs paveiksliukai kelia daugiau klausimų nei gali įžvelgti atsakymų.

    Reply
    • Nojus

      Romai, pasirašau po kiekvienu tamstos žodžiu, bet netikiu, kad gali kas pasikeisti. Vystytojai pastatys, ką numatę, o mes, miestiečiai, sutvarkysim jiems aplinką, t.y. skverą.

    • Anonimas

      tikėjimas nepadės :). esam verti tik tiek ir to, ko nusipelnėm

  4. Anonimas

    Jei miestas pardavė šį objektą, tai puikiai suprato, kad apleisto niekas nelaikys, kad šioje vietoje atsiras pastatas. Kol kas teikia labai kuklų pasiūlymą.

    Reply
  5. Nojus

    Va šitam skvere naujo statinio ir nesinorėtų. Norisi tik jį sutvarkyt, gal ir randant vietos mažajai architektūrai, kalbu ne apie tualetą 🙂 Bet esam „ištroškę” naujų statinių, tad labai prieštaraujančių kaip ir nebus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Garažui po Lietuvininkų aikšte - detaliojo plano korekcijos startas

Antradienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas pasirašė įsakymą „koreguoti detaliojo plano sprendinius, numatant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, įvažiavimus ir ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Verslas toliau judina požeminio parkingo po Lietuvininkų aikšte idėją

Praėjus pusmečiui po pagarsintos idėjos, kad po Lietuvininkų aikšte reikėtų įrengti 75 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, verslo iniciatyva pradedami rengti ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Vietoje nuskendusio Dangės fontano įrengs tualetą*

Klaipėdos savivaldybės pasamdyti ekspertai padarė išvadą, kad Dangės skvere nuskendusio fontano gelbėjimas yra per daug brangus mokesčių mokėtojams. Todėl valdžia ...
2023-11-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This