Jolanta Sąlygienė pažeidė įstatymą

Sveikata

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad Klaipėdos jūrininkų ligoninės Ginekologijos ir endoskopinės ginekologijos skyriaus gydytoja akušerė-ginekologė, šios ligoninės vyr. gydytojo, neseniai laimėjusio konkursą ir toliau eiti šias pareigas, sutuoktinė Jolanta Sąlygienė laiku ir tinkamai nedeklaravo privačių interesų.

VTEK vienbalsiai konstatavo, tokiais veiksmais ji pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus.

Nustatyta, kad J. Sąlygienė nepatikslino savo privačių interesų deklaracijos ir nenurodė duomenų apie atsiradusius savo ir sutuoktinio Jono Sąlygos ryšius su juridiniais asmenimis bei keturis sudarytus 3 tūkst. eurų vertę viršijančius sandorius per 30 kalendorinių dienų nuo šių duomenų atsiradimo.

Atsižvelgdama į senatį, VTEK tyrimo metu vertino tik per pastaruosius trejus metus J. Sąlygienės ir jos sutuoktinio sudarytus sandorius, kurių vertė viršijo deklaruotinos sumos dydį ir kurių sudarymo data, atsižvelgiant į taikomą senaties terminą, pateko į paskutinių trejų metų laikotarpį.

VPIDVTĮ įpareigoja deklaruojantįjį privačių interesų deklaracijoje nurodyti ne tik savo, bet ir savo sutuoktinio, sugyventinio ar partnerio deklaruotinus duomenis.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę minėtojo įstatymo nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami arba, priklausomai nuo pažeidimo, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

1 Comment

  1. Cha

    O džiazas nieko nepažeidė?!…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This